شماره روزنامه ۵۹۹۶
|

  • کتاب‌خوانان در برزخ تورم

    دنیای اقتصاد: بازار کتاب در حال آماده شدن برای برگزاری نمایشگاه بین‌المللی تهران است. نمایشگاهی که سال‌هاست عنوان بزرگ‌ترین رویداد فرهنگی کشور را یدک می‌کشد اما در چند سال اخیر، از تب‌وتابش کاسته و بیشتر شبیه به گعده و دورهمی برخی ناشران عمدتا دولتی و ارگانی با چاشنی بوی همبرگر و ذرت مکزیکی شده است.طبق برنامه اعلامی وزارت ارشاد، قرار است از روز ۱۹ اردیبهشت‌ماه، یعنی ده روز دیگر، نمایشگاه کتاب تهران افتتاح شود و تا ۲۹اردیبهشت برپا باشد. امسال هم مصلای تهران بار برگزاری نمایشگاه را بر دوش می‌کشد. نمایشگاهی که تا دوره نوزدهم در محل نمایشگاه‌های دائمی تهران برگزار می‌شد، پس از آن به مصلی آمد، سپس به شهر آفتاب کوچید و چند سالی است که دوباره به مصلی برگشته است. اما حالا در آستانه برگزاری سی‌وپنجمین دوره این نمایشگاه، خبرهایی درباره افزایش قیمت کتاب رسانه‌ای شده است.
  • بازگشت لیلا بلوکات به صحنه

    دنیای اقتصاد: نمایش «خار شتر» به نویسندگی هدی آهنگر و کارگردانی سیدعلی موسویان و تهیه‌کنندگی وحید کریمی به‌زودی روی صحنه می‌رود.لیلا بلوکات، بازیگر تئاتر، تلویزیون و سینمای ایران، پس از سال‌ها دوری از تئاتر، در این نمایش بازی خواهد کرد.از فعالیت‌های پیشین تئاتری لیلا بلوکات می‌توان به بازی در نمایش‌های شکار مرغابی، رام کردن مرد سرکش، خرده‌جنایت‌های زن و شوهری، «هفت عصر، هفتم پاییز»، شیروانی داغ، ماسک، اولئانا، «هوس و هفت دقیقه» و «روز سیاوش» اشاره کرد.
  • جایزه یک عمر دستاورد سینمایی برای نیکول کیدمن

    دنیای اقتصاد: نیکول کیدمن، بازیگر استرالیایی هالیوود، با دریافت جایزه یک عمر دستاورد موسسه فیلم آمریکا مورد تقدیر قرار گرفت. در این مراسم که در سالن دالبی لس‌آنجلس برگزار شد، برخی از نزدیک‌ترین دوستان و همکاران کیدمن، از جمله چهره‌های برنده اسکار شامل مریل استریپ، مورگان فریمن، ریس ویترسپون و همچنین نائومی واتس حضور داشتند و به حضور درخشان این بازیگر ۵۶ساله ادای احترام کردند.
  • چهره بی‌نقاب بازیگر جنجالی در یک مستند

    دنیای اقتصاد: سریال مستند «اسپیسی بدون نقاب» با مصاحبه‌های هرگز‌دیده‌نشده از کوین اسپیسی در راه است. این مستند یک مجموعه دوقسمتی با عنوان «اسپیسی بدون نقاب» است که به سفارش کانال ۴ در سال ۲۰۲۲ ساخته شد و اکنون قرار است در ۶ و ۷ ماه مه در بریتانیا پخش شود. این مستند شامل مصاحبه‌هایی با چندین مرد است که در دادگاه بریتانیا حضور نداشتند و برای اولین بار در مورد آنها صحبت می‌شود. گفته شده این فیلم نگاهی دقیق به مردی است که زمانی یکی از تحسین‌شده‌ترین و مورداحترام‌ترین بازیگران جهان بود. این سریال با مصاحبه‌ها و فیلم‌های آرشیوی که تا به حال دیده نشده، زندگی اسپیسی را از دوران کودکی تا موفقیت اولیه در برادوی و پس از آن تبدیل شدن وی به یک ستاره را بررسی می‌کند و به سقوط چشمگیر وی در بحبوحه اتهام‌های مربوط به رفتار جنسی نامناسب می‌رسد.
  • اقامت «مونالیزا» در اتاق اختصاصی

    دنیای اقتصاد: مقام‌های موزه لوور اعلام کردند که ممکن است نقاشی «مونالیزا» شاهکار مشهور داوینچی در یک اتاق اختصاصی و به صورت مجزا به نمایش گذاشته شود. لورنس دس کارس، مدیر موزه لوور، در گفت‌وگو با یکی از رسانه‌های فرانسوی اعلام کرد که با جابه‌جایی «مونالیزا»، بسیاری از بازدیدکنندگان موزه که اغلب برای تماشای این نقاشی به لوور می‌آیند، بازدید بهتری را تجربه خواهند کرد. لوور با میزبانی از نزدیک به ۹ میلیون بازدیدکننده در سال ۲۰۲۳، محبوب‌ترین موزه جهان محسوب می‌شود. به گفته مدیر این موزه،‌ ۸۰ درصد از این بازدیدکنندگان، یعنی ۲۰هزار نفر، روزانه از میان جمعیت عبور می‌کنند تا بتوانند نگاهی به لبخند اسرارآمیز «مونالیزا»‌ بیندازند و شاید در مقابل آن سلفی بگیرند.
  • استارت پایتخت در بهار تهران

    دنیای اقتصاد: تلویزیون قصد جدی برای ساختن پایتخت ۷ دارد. گویا مذاکرات هم بی‌نتیجه نبوده و حتی خبرهایی از آغاز پیش‌تولید سری هفتم سریال پایتخت هم به صورت غیررسمی و درگوشی در حال انتشار است. پیش از این شایعه شده بود که تیم سازندگان پایتخت قرار است سریالی جدید را با حال‌وهوای پایتخت در شبکه نمایش خانگی بسازند، برخی شایعه‌ها هم حاکی از ساخت فیلم سینمایی پایتخت بود. خلاصه هرازگاهی شایعه جدیدی درباره این سریال محبوب تلویزیونی دهان به دهان می‌چرخید و مخاطبان را امیدوار به تماشای آن می‌کرد.
  • یک نقاشی ناتمام؛ ۳۲ میلیون دلار!

    دنیای اقتصاد: گوستاو کلیمت باز هم رکورد میلیونی در حراجی ثبت کرد تا جایگاهش را به عنوان یکی از گران‌ترین هنرمندان تاریخ نقاشی جهان تثبیت کند. اثری ناتمام از او که ۱۰۰ سال تصور می‌شد گم شده است، در حراجی در وین به قیمت ۳۰میلیون یورو (۳۲میلیون دلار) به فروش رفت؛ یعنی دقیقا دوهزار میلیارد تومان، نزدیک به دو برابر کل فروش بازار هنرهای تجسمی ایران در سال ۱۴۰۲. حراجی «ایم کینسکی» می‌گوید سرنوشت دقیق این نقاشی گم‌شده و این‌که پس از سال ۱۹۲۵ چه بر سر آن آمده «نامشخص» است.
  • قتل سلبریتی تیک‌تاک در عراق

    اینفلوئنسر عراقی و ستاره «تیک تاک» به ضرب گلوله در بغداد کشته شد. مقامات امنیتی عراق می‌گویند ام فهد، اینفلوئنسر معروف شبکه اجتماعی تیک‌تاک در بغداد، به ضرب گلوله کشته شد. او به خاطر انتشار ویدئو‌هایی در حال رقص با موسیقی عراقی در شبکه اجتماعی تیک‌تاک معروف بود و ده‌ها هزار دنبال‌کننده داشت. وزارت کشور عراق هم در بیانیه‌ای تایید کرد «زنی که در شبکه‌های اجتماعی مشهور است، توسط ضاربان ناشناس» کشته شده است.
  • مستند زندگی علی جهاندار در راه شبکه خانگی

    دنیای اقتصاد: فیلم مستند «یک جهان آواز» ساخته مجتبی سعادت درباره زندگی و فعالیت علی جهاندار خواننده، مدرس آواز و ردیف‌دان ساخته شد. فیلم‌برداری این مستند در شهرهای رودبار، شمام، تهران و کرج انجام شده است. علی جهاندار یکی از مهم‌ترین شاگردان استاد محمدرضا شجریان بود و از آلبوم‌های او می‌توان به صبح مشتاقان، نقش پندار و دختر گلفروش اشاره کرد.
  • «همرنگی با جماعت» در بازار کتاب

    دنیای اقتصاد: کتاب «همرنگی با جماعت» نوشته کاس آر. سانستین با ترجمه بهروز گرانپایه منتشر شد. نویسنده در این کتاب معتقد است که همرنگی با جماعت تحت تاثیر موج‌های اطلاعاتی یا مبتنی بر اعتبارِ افراد ذی‌نفوذ رخ می‌دهد. به این معنا که اطلاعاتی درست یا غلط در یک گروه کوچک، در یک اجتماع محلی، یا جامعه پخش می‌شود یا فرد معتبر و ذی‌نفوذی سخنی می‌گوید و یک ایده یا رفتار به سرعت از فردی به شخص دیگر گسترش می‌یابد، که به‌طور بالقوه می‌تواند منجر به تغییرات اساسی شود. این همراهی و دنباله‌روی، گاهی (یا زمانی که آگاهانه و صادقانه و همسو با چاره‌اندیشی برای مسائل مردم باشد) موثر و سودمند، اما عموما در مسیر تغافل اجتماعی است. مردم به‌طور معمول تحت‌تاثیر این موج‌ها قرار می‌گیرند و دنباله‌روی دیگران می‌شوند. دچار جوزدگی یا تبعیت کورکورانه می‌شوند یا مصلحت‌اندیشانه از ابراز مخالفت و مقابله با جو پرهیز می‌کنند. گاهی دانش و اطلاعات درستی هم دارند اما به دلایلی آن را بیان نمی‌کنند و این خطرناک است.
  • ضرب شست شمس به کمدی‌ها

    دنیای اقتصاد: «مست عشق» در دو روز اول اکرانش ۱۱میلیارد تومان فروخت و رکورد فروش افتتاحیه را در سینمای ایران شکست. جدیدترین اثر سینمایی حسن فتحی - کارگردان سریال پربیننده «شهرزاد» - که مدت‌ها در فهرست فیلم‌های مورد‌انتظار مخاطبان ایرانی بود، سرانجام روز چهارشنبه گذشته با بازی شهاب حسینی و پارسا پیروزفر روی پرده سینماها رفت و با فروش ۳میلیارد و ۵۸۶میلیون تومان و بیش از ۵۰هزار مخاطب، رکورد فروش روز اول سینمای ایران را که پیش از این در اختیار «سال گربه» بود، به نام خودش ثبت کرد.
  • پایان کلاس کانته

    دنیای اقتصاد: لوران کانته، فیلم‌ساز فرانسوی برنده نخل طلا در ۶۳سالگی چشم از جهان فروبست. دستیار او خبر درگذشتش را در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه تایید و اعلام کرده کانته روز پنج‌شنبه صبح به دلیل بیماری درگذشته است. او قرار بود فیلم بعدی خود را با الودی بوشه و پیر فرانچسکو فاوینو در شهریور‌ماه امسال کلید بزند. نام این فیلم «انزو» بود. کانته با سه فیلم مطرح و محبوبش در تاریخ سینما شناخته می‌شود؛ «منابع انسانی» ساخته‌شده در سال ۱۹۹۹، «برنامه کاری» در سال ۲۰۰۱ و همچنین فیلم «کلاس» ساخته‌شده در سال ۲۰۰۸ که برای لوران کانته جایزه نخل طلا را به ارمغان آورد. فیلم «کلاس» در ایران بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
  • نمایش چهار فیلم در هفتمین «پاتوق فیلم کوتاه»

    دنیای‌اقتصاد: در هفتمین جلسه از فصل نهم «پاتوق فیلم کوتاه» فردا یکشنبه چهار فیلم‌ کوتاه در ژانرهای کمدی، درام و آخرالزمانی روی پرده سینما بهمن می‌روند که با حضور محمد علیزاده‌فرد نقد و بررسی می‌شوند. در این جلسه که توسط انجمن سینمای جوانان ایران برگزار می‌شود، فیلم‌های کوتاه داستانی «شیوع» به کارگردانی میثم مرادی، «زخم» به کارگردانی سحر نورمنور، «گرازها» به کارگردانی غلامرضا جعفری و «قضاوت» به کارگردانی آریا گازُر، روی پرده خواهند رفت.
  • نکوداشت اکبر زنجانپور در خانه تئاتر

    دنیای‌اقتصاد: آیین نکوداشت اکبر زنجانپور همزمان با نوزدهمین دوره «شب کارگردان» فردا یکشنبه در خانه تئاتر برگزار می‌شود. در این مراسم که به همت انجمن کارگردانان طبق رسم سال‌های گذشته ۹ اردیبهشت مصادف با تولد حمید سمندریان، کارگردان فقید تئاتر ایران، برپا می‌شود، مدالیوم این انجمن صنفی به پاس سال‌ها تلاش و استمرار در حوزه کارگردانی تئاتر به اکبر زنجانپور اهدا خواهد شد. همچنین در این مراسم از چند چهره تئاتری دیگر نیز تجلیل و تندیس انجمن صنفی کارگردانان تئاتر ایران به آنها اهدا می‌شود. آیین نکوداشت اکبر زنجانپور از ساعت ۱۷ در سالن شهناز خانه هنرمندان ایران برپا خواهد شد و ورود برای علاقه‌مندان آزاد است.
  • نمایش‌نامه «هامون» در بوتیک تئاتر شهرزاد

    مهر: نمایش‌نامه‌خوانی «هامون» به کارگردانی نیما ذاکر امروز شنبه در بوتیک تئاتر شهرزاد اجرا می‌شود. کوروش ساسانیان، مشاور هنری و یکی از نقش‌خوانان نمایش‌نامه‌خوانی «هامون»، درباره این اجرا گفت: نمایش‌نامه‌ «هامون» نوشته مسلم آیینی برداشتی آزاد از فیلم «هامون» اثر استاد داریوش مهرجویی است. این نمایش‌نامه در زمان حیات زنده‌یاد مهرجویی نوشته و با تایید ایشان به چاپ رسید. سال گذشته که آن اتفاق ناگوار برای زنده‌یاد مهرجویی و همسرش رخ داد، از آنجایی که ما و هم‌نسلان ما ارادت خاصی به این کارگردان فقید سینمای ایران و همچنین فیلم «هامون» داریم، تصمیم گرفتیم به‌نوعی یاد این استاد را زنده نگه داریم.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر