شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۲۵ دنیای اقتصاد

اخبار فرهنگ و هنر - روزنامه شماره ۵۹۲۵

  • دوران بیکاری ابرقهرمان‌ها

    دنیای اقتصاد-گروه فرهنگ‌وهنر: آیا دوران سلطنت ابرقهرمان‌ها بر بازارهای سینمایی پایان یافته است؟ شاید هنوز نه! اما نشانه‌ها حاکی از تغییر ذائقه سینماروها و سینمادوستان در بازارهای بزرگ سینمایی است. روزگاری فیلم‌های ابرقهرمانی که عمدتا با نام‌ سوپرهیرویی شناخته می‌شوند، صدرنشینان قطعی اکران‌های جهانی بودند اما آمارهای فروش در سال گذشته میلادی حاکی از کساد شدن تدریجی بازار این فیلم‌هاست.
  • شاهد جنگ و اقتصاد

    برای همه ما جالب است که بدانیم عملکرد بانک مرکزی کشورمان در دوران‌های بحران چگونه بوده است. «شاهد جنگ و اقتصاد» کتابی در مورد شرایط اقتصادی کشور در طول ۸ سال جنگ تحمیلی در ایران است. این کتاب از دوران شکل‌گیری بانک مرکزی شروع می‌شود و به فرازوفرودهای اقتصادی در دوران جنگ و پس از آن می‌پردازد. از دید نویسنده، بانک مرکزی از زمان تاسیس، بانکی بوده که بهترین نخبه‌های اقتصادی کشور را در کنار هم گردآوری کرده بود؛ نخبگانی که بحران‌های اقتصادی زیادی را در کشور از پای درآورده و تا جای امکان تحت کنترل خود درآورده‌اند. همزمان با آغاز جنگ در شهریور سال ۱۳۵۹، بانک نه‌تنها مجبور به کنترل ارزهای خارج‌شده از کشور بوده، بلکه باید در مقابل تغییر درآمد‌های نفتی بر اثر تحریم‌ها هم تاب می‌آورده است. در این سال‌ها کشور ناگهان با جنگی مواجه می‌شود که تمام برنامه‌ریزی‌های بانکی را تغییر می‌دهد.
  • بزرگداشت علینقی وزیری در فرهنگسرای اندیشه

    دنیای اقتصاد: آیین بزرگداشت علینقی وزیری جمعه ۲۹ دی‌ماه در سالن آمفی‌تئاتر فرهنگسرای اندیشه برگزار می‌شود. این مراسم که با حضور نادر مشایخی، میلاد کیایی، علیرضا میرعلینقی و بهنام موحدان از موسیقیدانان و پژوهشگران موسیقی برپا خواهد شد، درباره جایگاه، اندیشه، آثار و خدمات فرهنگی و علمی و اجتماعی علینقی وزیری سخنرانی می‌شود. تکنوازی سنتور سوده آقاملائی، اجرای ارکستر وزیری به سرپرستی، تنظیم و تکنوازی ویلن فرشید فرهمند و اجرای برخی از مارش‌ها و اپرت‌ها و قطعات موسیقایی استاد وزیری، از دیگر بخش‌های این رویداد است. پخش گوشه‌هایی از مستند کلنل به کارگردانی و تهیه‌کنندگی بهنام موحدان نیز از دیگر برنامه‌های مراسم بزرگداشت پدر موسیقی نوین ایران است. علینقی وزیری (۹ مهر ۱۲۶۵ – ۱۸ شهریور ۱۳۵۸) که به کلنل وزیری نیز مشهور است، موسیقیدان ایرانی و از پیشگامان آهنگسازی برای اجرای ارکستری موسیقی ایرانی بود. او به دلیل تاثیرات عمده‌ای که بر موسیقی سنتی ایران گذاشت، از جمله ایجاد روشی برای نت‌نویسی و شیوه‌ تدوین ردیف شهرت دارد.
  • قصر رویایی روی آنتن شبکه نمایش

    دنیای اقتصاد: فیلم سینمایی «قصر رویایی» به کارگردانی نییِلز تاورنیه امروز از شبکه نمایش پخش می‌شود. در خلاصه داستان آمده است: در اواخر قرن نوزدهم میلادی یک پستچی به نام جوزف فردیناند چوال ۳۳ سال از عمر خود را صرف ساختن قصر سنگی برای فرزندش می‌کند و ... در فیلم فرانسوی «قصر رویایی» که سال ۲۰۱۸ در ژانر بیوگرافی، درام و تاریخی ساخته شده بازیگرانی چون ژاک گامبلن، لتیسیا کاستا، برنار لو کوک و… ایفای نقش کرده‌اند. علاقه‌مندان به دیدن درام‌های تاریخی می‌توانند «قصر رویایی» را ساعت ۲۱ از شبکه نمایش تماشا کنند.
  • اهدای دوربین برلیناله به سینماگر ۹۱ساله

    دنیای اقتصاد: جشنواره برلین از سال ۱۹۸۶ جایزه دوربین برلیناله را برای تجلیل از شخصیت‌ها و نهادهایی که سهم ویژه‌ای در ساخت فیلم داشته‌اند و جشنواره با آنها ارتباط نزدیکی دارد، اعطا می‌کند و در هفتاد و چهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم برلین، ادگار رایتز، کارگردان و نویسنده آلمانی، با دریافت این جایزه مورد تقدیر قرار خواهد گرفت.
  • نشست بررسی «می‌ مولانا و جام جامی»

    دنیای اقتصاد: هجدهمین نشست از مجموعه درس‌گفتارهایی درباره جامی با عنوان «می مولانا و جام جامی» چهارشنبه ۲۷ دی در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار می‌شود. در این‌درس‌گفتار که با حضور و سخنرانی محمدجواد اعتمادی همراه است، به تاثیر مولانا بر ذهن و ضمیر جامی و شعر و نثر او پرداخته و ابعادی از پیوستگی هنری و معرفتی جامی و مولانا روایت می‌شود.
  • اکران رایگان فیلم ستاره اسکندری در خانه اندیشمندان

    دنیای اقتصاد: نشست نقد و بررسی فیلم «خورشید آن‌ ماه» به کارگردانی ستاره اسکندری امروز دوشنبه برگزار می‌شود. در این نشست که به دبیری وحید آگاه، عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی، برپا می‌شود هنرمندانی چون پژمان بازغی، مریم بوبانی، صادق سهرابی، روژین صدرزاده، بنفشه صمدی، نکیسا نوری و امیرحسین هاشمی حضور خواهند داشت. نمایش رایگان «خورشید آن‌ ماه» از ساعت ۱۶:۳۰ تا ۱۸ بوده و نشست بررسی فیلم از ساعت ۱۸ تا ۱۹:۴۵ با سخنرانی ستاره اسکندری کارگردان فیلم، رضا صائمی منتقد سینما و ندا کردونی پژوهشگر حقوق اقوام و اقلیت‌ها برپا می‌شود. علاقه‌مندان برای حضور در این نشست می‌توانند در ساعت یاد‌شده به نشانی خانه اندیشمندان علوم انسانی به نشان خیابان نجات‌اللهی نبش ورشو مراجعه کنند.
  • همبستگی برنده نوبل ادبیات با مردم فلسطین

    دنیای اقتصاد: آنی ارنو، برنده جایزه نوبل ادبیات ۲۰۲۲، از مردم فلسطین حمایت کرد. وی که از حامیان دیرینه جنبش تحریم، واگذاری و تحریم‌ها (BDS) در بایکوت رژیم صهیونیستی بوده و بارها به انتقاد از اسرائیل پرداخته، اکنون یکی از بالاترین شخصیت‌های ادبی است که تجاوز و نسل‌کشی اسرائیل در غزه را محکوم می‌کند.
  • درگذشت اولین رهبر ارکستر موسیقی پاپ پس از انقلاب

    دنیای اقتصاد: امیرفرشید رحیمیان، نوازنده ترومپت، آهنگساز و رهبر ارکستر روز گذشته درگذشت. این هنرمند ۲۷ آذر سال ۱۳۳۸ در تهران متولد شد. در سال ۱۳۴۹، همزمان با کلاس پنجم ابتدایی، وارد هنرستان عالی موسیقی شد. او به دلیل عشق وافر به ساز ترومپت، پیشرفت چشمگیری در یادگیری و نواختن این ساز داشت؛ تا آنجا که در پایان نخستین سال یادگیری‌ ترومپت، در ۱۲‌سالگی موفق به اجرای کنسرتی در تالار هنرستان عالی موسیقی شد. او زمانی که ۱۳ سال داشت، به ارکستر سمفونیک هنرستان عالی موسیقی به رهبری علی رهبری راه یافت.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر