شماره روزنامه ۶۰۲۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۲۶ دنیای اقتصاد

اخبار فرهنگ و هنر - روزنامه شماره ۵۹۲۶

  • پایان فیلسوف امیدواری

    دنیای اقتصاد-گروه فرهنگ‌و‌هنر: «اگر از کسی بپرسی چرا زندگی می‌کنی؟ بهتر است بگوید زندگی می‌کنم تا یاد بگیرم.» این شاید ماحصل زندگی کریم مجتهدی، فیلسوف شناخته‌شده ایرانی باشد که پیش از ظهر دیروز در ۹۳سالگی درگذشت. کریم مجتهدی چهره ماندگار فلسفه و از فیلسوفان مطرح ایران در سال‌های اخیر بود و تالیفات بسیاری در معرفی فلسفه غرب و همچنین تبیین و بررسی آثار فلاسفه و حکمای ایرانی منتشر کرد. او در سال‌های واپسین عمرش هم فعال بود و پس از بازنشستگی در دانشگاه تهران، کار پژوهشی خود را در پژوهشگاه مطالعات فرهنگی و علوم انسانی ادامه داد. مجتهدی در عین اینکه خود چندان امیدوار به آینده تفکر و اندیشه در ایران نبود، اما امیدوار بودن را شرط متقدم و نیاز اصلی «تفکر» می‌دانست؛ چنان‌که شاید بتوان او را فیلسوف ناامید امیدواری نام نهاد. او از چهار ماه پیش به دلیل سکته و کهولت سن، تحت مراقبت‌های ویژه در منزل برادر خود زندگی می‌کرد. براساس اعلام پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی، مراسم تشییع پیکر استاد غرب‌شناس برجسته، دکتر مجتهدی، صبح امروز راس ساعت ۹ در ساختمان مرکزی پژوهشگاه برگزار می‌شود. سپس پیکر آن مرحوم برای خاکسپاری به بهشت زهرا (س) منتقل می‌شود.
  • بررسی کتاب نادر ابراهیمی با حضور همسر نویسنده

    دنیای اقتصاد: کتاب «مردی در تبعید ابدی» نوشته زنده‌یاد نادر ابراهیمی امروز سه‌شنبه به میزبانی محمدرضا جوان آراسته و توسط فرزانه منصوری، مترجم و همسر نویسنده، در خانه شعر و ادبیات بررسی می‌شود. «مردی در تبعید ابدی» رمانی است که بر اساس زندگی صدرالمتألهین، ملاصدرای شیرازی نوشته شده و درباره زندگی این فیلسوف و سیر تکوینی اندیشه‌های فلسفی و عرفانی اوست. نادر ابراهیمی، داستان‌نویس معاصر ایرانی، علاوه بر نوشتنِ رمان و داستان کوتاه، در زمینه‌های فیلم‌سازی، ترانه‌سرایی، ترجمه و روزنامه‌نگاری نیز فعالیت کرده و در طول زندگی‌اش جوایز بسیاری در زمینه ادبیات کودکان مانند جایزه نخست براتیسلاوا و جایزه نخست تعلیم و تربیت یونسکو را دریافت کرد. علاقه‌مندان برای حضور در این نشست می‌توانند ساعت ۱۷ به موزه نادر ابراهیمی واقع در خانه شعر و ادبیات، میدان ونک، بزرگراه حقانی (غرب به شرق)، خروجی کتابخانه ملی، بلوار دکتر حبیبی، بلوار شهدای بانک مرکزی مراجعه کنند.
  • داستان زندگی اسلحه‌ساز روس در شبکه نمایش

    دنیای اقتصاد: فیلم سینمایی «کلاشنیکف» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی کنستانتین بوسلوف امشب از شبکه نمایش پخش می‌شود. این فیلم بیوگرافیک روسی که محصول سال ۲۰۲۰ است، تجارب مخترع افسانه‌ای میخائیل کلاشنیکف و پروژه سرنوشت‌ساز او، تفنگ تهاجمی کلاشنیکف را شرح می‌دهد. این فیلم تلاش‌های سازنده این سلاح را به تصویر درآورده که منجر به این شده که در ۲۸سالگی اسلحه افسانه‌ای AK-۴۷ را خلق کند؛ سلاحی آنچنان ساده که تنها در کارگاهی که امکان خانکشی لوله وجود دارد می‌توان آن را ساخت. علاوه بر آن، این تفنگ معروف نیاز چندانی به تمیزکاری ندارد و رفع گیر آسان و برد نسبتا قابل توجهی دارد. این سلاح در ایران با عنوان «کلاشینکف» معروف شده است. یوری بوریسوف، اولگا لرمن، آرتور اسمولیانینوف، الدار کالیمولین، ویتالی خائو، والری بارینوف و آناتولی لوبوتسکی بازیگران «کلاشنیکف» هستند. علاقه‌مندان به دیدن فیلم‌های زندگینامه‌ای می‌توانند فیلم «کلاشنیکف» را ساعت ۲۳ امشب از شبکه نمایش تماشا کنند.
  • برپایی نمایشگاه خوشنویسی استاد گرجستانی

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه آثار خوشنویسی محمدعلی گرجستانی با عنوان «خط آذین» با نمایش حدود ۳۰ اثر «نستعلیق» از این هنرمند جمعه ۲۹ دی افتتاح می‌شود. این نمایشگاه از ساعت ۱۶ تا ۲۰ با حضور جمعی از استادان و هنرمندان خوشنویس در نگارخانه ترانه باران افتتاح خواهد شد. علاقه‌مندان می‌توانند برای حضور در این نمایشگاه که تا ۶ بهمن‌ماه ادامه خواهد داشت از ساعت ۱۵ تا ۱۹ به آدرس اقدسیه، خیابان سید عزت‌الله انتظامی بعد از چهارراه منجیل، بن‌بست عباس‌زاده، پلاک ۳، زنگ ۲، نگارخانه ترانه باران مراجعه کنند.
  • نمایش پرستو گلستانی در تماشاخانه انتظامی

    دنیای اقتصاد: نمایش «حیات بوستان ژوراسیک» نوشته نوشین تبریزی به کارگردانی پرستو گلستانی در تماشاخانه انتظامی روی صحنه است.در خلاصه داستان این نمایش آمده است: جمعی مالباخته با دیدگاه‌ها و نظرات مختلف، در بوستان مجاور شرکت برای دریافت حقوقشان گرد هم جمع شده‌اند. در این میان بازیگر قدیمی نیز که مدتی بیکار شده در این بوستان به جمع آنها می‌پیوندد و اتفاقات خنده‌دار در عین حال ترسناکی در این مسیر می‌افتد. وحید ‌آقاپور، پرستو ‌گلستانی، پانیذ ‌تاج‌بخت، فرزاد ‌سقا، مینا ‌حیدری، پریسا ‌عابدینی، ملیکا ‌سلیمی، آرشین ‌ساکی، مهگل ‌استقلال، عرفان سلیمی‌بنی، آرسام ‌یعقوبی و رها ‌خسروی بازیگران این اثر نمایشی هستند.علاقه‌مندان به تماشای «حیات بوستان ژوراسیک» تا ۲۰ بهمن فرصت دارند هر شب (به‌جز شنبه‌ها) ساعت ۱۸ به تماشاخانه انتظامی مراجعه کنند.
  • پخش آخرین سریال شهرام عبدلی

    دنیای اقتصاد: سریال «آسوده باش» به کارگردانی حسن حج‌گذار ۶ اسفندماه در سالروز درگذشت زنده‌یاد شهرام عبدلی، بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون، از یکی از پلتفرم‌های داخلی پخش می‌شود. «آسوده باش» آخرین نقش‌آفرینی شهرام عبدلی در عرصه بازیگری محسوب می‌شود و این هنرمند فقید زمانی که گروه تولید پس از اتمام تصویربرداری برای استراحت به هتل مراجعه کرده بودند، بر اثر سکته مغزی درگذشت. در خلاصه داستان «آسوده باش» با مضمونی اجتماعی آمده است: عمارتی اصیل و ریشه‌دار، شانه به شانه، نذر زوار حرم می‌شود ولی حالا این عمارت به دست وراثی افتاده که تصمیم دیگری گرفته‌اند و ... فاطمه گودرزی، میرطاهر مظلومی، پرویز فلاحی‌پور، نفیسه روشن، آرام جعفری، امیر غفارمنش و... دیگر بازیگران این سریال هستند.
  • حضور رضا رویگری در کنسرت طلیسچی

    مهر: علیرضا طلیسچی، خواننده موسیقی پاپ، در حالی تازه‌ترین کنسرت خود را در مرکز همایش‌های برج میلاد تهران پیش روی مخاطبان قرار داد، که رضا رویگری، بازیگر پیشکسوت، مهمان ویژه این اجرا بود. اجراهای زمستانی طلیسچی برای سومین بار تمدید شد و این خواننده قرار است هشتم بهمن سال جاری نیز در سالن اسپیناس تهران به صحنه برود.زندگی جونم، تو فکر می‌کنی کی‌ای، نفس کی بودی تو، ای داد بر من، دیوونه دوست‌داشتنی، لیلا، یه دریا نریم، دل به دل، قاف و ای دل غافل از جمله قطعاتی بودند که در این کنسرت به اجرا درآمدند.طلیسچی همانند اجراهای پیشین خود قطعه پرطرفدار «پاقدم» را با همراهی ارکستر زهی، دوبار به اجرا درآورد.
  • «دانشجو» سوژه شد

    دنیای اقتصاد: چهل و هشتمین شماره مجله طنز «سه نقطه» ویژه دانشجو منتشر شد. این نشریه می‌گوید که برای طیف خندندگان و خندانندگان منتشر می‌شود و در توضیح پرونده اصلی این شماره نوشته است: «دانشجو بودن بخشی از مسیر از قبل ترسیم شده همه ماست، مسیری که شاید تا چند سال پیش تضمین‌کننده تصویر آینده هر جوان ایرانی بود و تصور موفقیت خارج از چهارچوب خوردن دود چراغ، رد شدن از سد کنکور، جمع کردن بهترین نسخه جزوه کلاس، گذراندن ۹ واحد مهارت التماس یه استاد و گرفتن مدرک دارای مهر برجسته دانشگاه دور از ذهن بود.
  • عصر طلایی تلویزیون به پایان رسیده است

    شبکه «HBO» که یکی از مطرح‌ترین شبکه‌های تلویزیونی آمریکاست، بیست و پنجمین سالگرد عرضه سریال «سوپرانوها» را درحالی جشن می‌گیرد که دیوید چیس، خالق این مجموعه، گفته به این مراسم باید به عنوان مراسم خاکسپاری نگاه کنیم چرا که عصر طلایی تلویزیون رسما به پاپان رسیده است. او گفت: «با ادامه نسل بشر، ما بیشتر به چندوظیفگی علاقه‌مندیم. چه کسی واقعا می‌تواند تمرکز کند؟ به نظر می‌رسد ما گیج شده‌ایم و مخاطبان نمی‌توانند ذهن خود را روی چیزها نگه دارند؛ بنابراین نمی‌توانیم چیزی بسازیم که بیش از حد منطقی است، توجه ما را جلب کند و نیاز به تمرکز مخاطب داشته باشد. این مورد درباره مدیران سامانه‌های نمایش آنلاین بدتر است.
  • ۸ جایزه برای اوپنهایمر در جایزه منتقدان

    دنیای اقتصاد: با معرفی برندگان جوایز منتخب منتقدان، «اوپنهایمر» با کسب ۸ جایزه برصدر نشست و «باربی» هم ۶ جایزه به خانه برد. «خرس» و «بیف» هم در بخش‌های تلویزیونی پیشتاز شدند و هر یک ۴جایزه دریافت کردند. طبق آرای داوران «اوپنهایمر» با کسب جایزه بهترین فیلم، بهترین کارگردانی برای کریستوفر نولان و بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای رابرت داونی جونیور، برنده بزرگ این جوایز شد و «باربی» جایزه بهترین فیلم کمدی و بهترین آهنگ را کسب کرد. این جوایز عنوان بهترین بازیگر زن اصلی را به اما استون برای «بیچاره‌ها» داد و پل جیاماتی را برای بازی در «جاماندگان» به عنوان بهترین بازیگر مرد اصلی برگزید.در بخش تلویزیون شگفتی کمتری وجود داشت، زیرا «خرس»، «جانشینی» و «بیف» برنده‌های بزرگی شدند که قابل‌پیش‌بینی بود و هر یک به ترتیب جوایز متعدد بازیگری را دریافت کردند و عنوان بهترین سریال‌ کمدی، سریال درام و سریال کوتاه را مال خود کردند. «خرس» و «بیف» هر یک ۴ جایزه و «جانشینی» ۳ جایزه را به خود اختصاص دادند.در این مراسم هریسون فورد جایزه یک عمر دستاورد هنری را پذیرفت و آمریکا فررا با جایزه «سی هر» تحسین شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر