شماره روزنامه ۶۰۰۷
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۵۸ دنیای اقتصاد

اخبار فرهنگ و هنر - روزنامه شماره ۵۹۵۸

  • گران‌ترین نقش‌های تاریخ سینما

    دنیای اقتصاد-گروه فرهنگ‌وهنر: چه کسی برای چه فیلمی چقدر پول می‌گیرد؟ تهیه‌کننده‌ها برای نقش‌های مهم فیلم‌‌هایشان چقدر پول می‌شمارند؟ یا به تعبیری گران‌ترین نقش‌های تاریخ سینما کدام‌اند؟ این شاید جذاب‌ترین و چالش‌برانگیزترین موضوع در پشت صحنه ‎‌سینمای جهان باشد. برخی فیلم‌های شخصیت‌محور و ادامه‌دار در این زمینه رکوردشکن هستند. دستمزد برخی بازیگران چنان است که نه تنها در ایران بلکه حتی بسیاری از سینمادوستان در آمریکا و اروپا و ... نیز از شنیدنش انگشت به دهان می‌مانند. فیلم‌ها و سریال‌های شخصیت‌محور و دنباله‌دار در این زمینه بیش از دیگر انواع آثار تصویری رکورددار هستند. آنچه در ادامه خواهید خواند مروری بر گران‌ ترین نقش‌‌های سینمایی در هالیوود است.
  • افزایش شانس «اوپنهایمر» در اسکار

    دنیای اقتصاد: «اوپنهایمر» ساخته کریستوفر نولان در ادامه درخشش در فصل جوایز سینمایی، با کسب جایزه اصلی از انجمن تهیه‌کنندگان، مسیر خود را برای درخشش در جوایز اسکار هموارتر کرد و می‌توان از حالا این فیلم را برنده اسکار بهترین فیلم دانست، مگر اینکه اتفاقی عجیب روی دهد. برنده جایزه اصلی جوایز انجمن تهیه‌کنندگان آمریکا (PGA Awards) با برنده اسکار بهترین فیلم در ۱۵دوره از ۲۰سال گذشته و ۲۴ دوره از آغاز این جوایز سینمایی در سال ۱۹۹۰ مطابقت داشته است.
  • «فرداها» به بازار کتاب رسید

    دنیای اقتصاد: رمان «فرداها» نوشته ملیسا ده‌کوستا با ترجمه‌ آریا نوری منتشر شد. در خلاصه داستان این رمان آمده است: «آماند هیچ‌وقت فکرش را هم نمی‌کرد که یک نفر در زندگی بتواند این‌قدر درد بکشد. او پس از اتفاق وحشتناکی که برایش رخ می‌دهد، به خانه‌ای در یک روستای دورافتاده پناه می‌برد. در آنجا به طور تصادفی تقویم‌ها و دفترچه‌هایی را پیدا می‎‌کند که مالک قبلی خانه، فعالیت‌های مرتبط با باغبانی خود را در آنها یادداشت می‌کرده است.
  • نمایشگاه تذهیب دختران ایرانی و افغانستانی

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه گروهی تذهیب با عنوان «دختران شهمامه» با نمایش ۴۰ اثر از هنرمندان ایرانی و افغانستانی در فرهنگسرای نیاوران برگزار می‌شود. در این نمایشگاه گروهی که به سرپرستی شکیلا عالمی و با حمایت صندوق اعتباری هنر از ۱۲ اسفند در مجموعه فرهنگسرای نیاوران برپا خواهد شد، ١٩ نفر از دختران ایرانی و افغانستانی ٤٠ اثر را به نمایش می‌گذارند. «دختران شهمامه» نام گروهی از هنرمندان دختر افغانستانی و ایرانی است که برای ایجاد انگیزه و تقویت اعتماد‌به‌نفس زنان و دختران هنرمند و با هدف رشد و اعتلای هنر تذهیب در کنار یکدیگر جمع شد‌ه‌اند؛ از دیگر اهداف «دختران شهمامه» شناسایی استعدادهای برتر هنری و آشنایی بیشتر با فرهنگ، آداب و رسوم و ارتقای همکاری‌های فرهنگی میان دو کشور ایران و افغانستان بوده است. آیین گشایش این نمایشگاه پنج‌شنبه دهم اسفند‌ماه از ساعت ۱۵ با حضور جمعی از استادان انجمن خوشنویسان ایران و گروه‌های فرهنگی افغانستانی در سالن خزر مجموعه فرهنگسرای نیاوران برگزار خواهد شد. علاقه‌مندان برای بازدید از این نمایشگاه تا هجدهم اسفند فرصت دارند هر روز از ساعت ۱۰ تا ۱۸ به گالری شماره ۲ فرهنگسرای نیاوران مراجعه کنند.
  • نمایش فیلم «نابخشودنی» در شبکه نمایش

    دنیای اقتصاد: فیلم سینمایی «نابخشودنی» ساخته نورا فینگشاید امروز سه‌شنبه از شبکه نمایش پخش می‌شود. «نابخشودنی» محصول سال ۲۰۲۱ آمریکا با فیلم‌نامه‌ای از کریستوفر مک‌کوری، براساس مینی‌سریال انگلیسی به نام «نابخشوده» ساخته شده که سالی وین رایت آن را نوشته است. در این فیلم ساندرا بولاک نقش زنی را بازی می‌کند که پس از گذراندن مدت حبس به دلیل ارتکاب جنایتی خشن، سعی در بازسازی زندگی خود دارد. از دیگر بازیگران اصلی این فیلم می‌توان به وایولا دیویس، اشلینگ فرنچوسی، راب مورگان، وینسنت دن آفریو، جان برنثال، ریچارد توماس و لیندا ایمند اشاره کرد. علاقه‌مندان به درام‌های خانوادگی و روانشناختی می‌توانند «نابخشودنی» را ساعت ۲۳ از شبکه نمایش تماشا کنند.
  • بازگشت صابر ابر به صحنه پس از ۶ سال

    دنیای اقتصاد: صابر ابر پس از ۶ سال دوری از صحنه تئاتر قصد دارد نمایش «امشب به صرف بورش و خون» نوشته مهدی یزدانی‌خرم را از فروردین سال ۱۴۰۳ در بلک‌باکس پردیس تئاتر و موسیقی باغ کتاب روی صحنه ببرد. ابر این مونولوگ را که بر اساس رمان «نازنین» فئودور داستایوفسکی و ترجمه یلدا بیدختی‌نژاد شکل گرفته است، در کنار فاطمه نقوی به صحنه می‌برد. صابر ابر متولد ۱۳۶۳، بازیگر سینما و تئاتر ایرانی است. وی به خاطر بازی در فیلم «درباره الی» نامزد بهترین بازیگر نقش مکمل مرد در بیست و هفتمین جشنواره فیلم فجر و به خاطر بازی در فیلم «دایره‌زنگی» نامزد بهترین بازیگر نقش اول مرد در بیست و ششمین جشنواره فیلم فجر شد. آخرین نمایشی که او در آن ایفای نقش کرد تئاتر «تن شوری» به کارگردانی رضا ثروتی است که سال ۱۳۹۷روی صحنه رفت. پیش‌فروش بلیت «امشب به صرف بورش و خون» از ساعت ۱۲ چهارشنبه ۹ اسفند آغاز می‌شود.
  • نمایش فیلم‌تئاتر «مکبث» در خانه هنرمندان

    دنیای اقتصاد: ششمین برنامه از سلسله جلسات نمایش فیلم‌تئاترهای شاخص با همکاری مشترک انجمن صنفی منتقدان، نویسندگان و پژوهشگران خانه تئاتر و سینماتک خانه هنرمندان ایران فردا چهارشنبه به نمایش فیلم‌تئاتر «مکبث» اختصاص دارد. پس از نمایش این فیلم‌تئاتر که با با زیرنویس فارسی همراه است، نشست تحلیل، بررسی و نقد آن با حضور عباس غفاری و آزاده فخری منتقد تئاتر، نویسنده و نمایش‌نامه‌نویس برگزار خواهد شد. نمایش «مکبث» نوشته ویلیام شکسپیر، به کارگردانی بلا تار کارگردان مجارستانی سال ۱۹۸۳به مدت‌زمان ۶۵ دقیقه اجرا شده است و در آن بازیگرانی چون جرج چرهالمی، ارشبت کوتوولیی و یانوش درژی ایفای نقش کرده‌اند. علاقه‌مندان به دیدن فیلم‌تئاترهای شاخص می‌توانند «مکبث» را ساعت ۱۷ در سالن استاد فریدون ناصری تماشا کنند.
  • اکران یک مستند درباره عکاس شاخص

    دنیای اقتصاد: مستند «دیدن و بودن» ساخته علی شیلاندری در جشنواره فیلم تصویر به نمایش درمی‌آید. این مستند که تولید آن پس از ۶ سال تصویربرداری و تدوین نهایی در سال ۱۳۹۶ به پایان رسید، درباره مریم زندی، عکاس شاخص و نام‌آشنای ایران و دغدغه و مشکلات شغلی اوست. این مستند امروز سه‌شنبه ۸ اسفند در سالن شهناز خانه هنرمندان ایران ساعت ۱۸در قالب سانس ویژه بیستمین جشنواره فیلم تصویر نمایش داده می‌شود و ورود برای همگان آزاد و رایگان است. این برنامه در استقبال از مراسم در ستایش تصویر چهار چهره خلاق سینما، عکاسی، گرافیک و کاریکاتور: رخشان بنی‌اعتماد، مریم زندی، ابراهیم حقیقی و جواد علیزاده که در اختتامیه بیستمین جشن تصویر سال و جشنواره فیلم تصویر در روز جمعه ۱۱اسفند در خانه هنرمندان ایران برگزار خواهد شد، تدارک دیده شده است.
  • کنسرت موسیقی موغام آذربایجانی در تالار وحدت

    دنیای اقتصاد: کنسرت موسیقی موغام(مقام) آذربایجانی با صدای ناصر عطارپور دوشنبه ۲۱ اسفند در تالار وحدت روی صحنه می‌رود. این کنسرت دومین بخش از پروژه «هفت شهر عشق» است که برنامه‌ریزی برگزاری در تهران و تبریز برای آن صورت گرفته است. اجرای تبریز موسیقی موغام که نوعی از موسیقی حرفه‌ای شفاهی است، ۱۵ و ۱۶اسفند در مرکز همایش‌های بین‌المللی تبریز روی صحنه خواهد رفت و تالار وحدت نیز در یک سانس در تاریخ ۲۱ اسفند پذیرای این برنامه خواهد بود. موسیقی موغام آذربایجانی به موازات موسیقی دستگاهی ایرانی است اما بیشتر از همه از حیث مایه‌ها و گوشه‌ها نزدیک‌ترین سنت به موسیقی دستگاهی ایرانی محسوب می‌شود؛ مثلا دستگاه شور در هر دو سنت موغام مهم است و در هر دو به شکل مشابه گسترش می‌یابد. یونسکو در سال ۲۰۰۸ موسیقی مقامی (موغامی) آذربایجانی را در میراث معنوی فرهنگی بشر ثبت کرد.
  • رقابت کلکسیونرهای ۳۴ کشور برای خرید مجموعه التون جان

    ایسنا: نخستین شب از مزایده مجموعه متعلق به التون جان،‌ خواننده و ترانه‌سرای انگلیسی، در حراجی «کریستیز» در حالی به پایان رسید که قیمت کلی آثار فروخته‌شده از پیش‌بینی‌ها فراتر رفت. حراج مجموعه آثار متعلق به التون جان از‌جمله آثار هنری، کالاهای لوکس و لباس‌های خاص این هنرمند در حالی آغاز شد که تقریبا تمامی اشیای ارائه‌شده در روز نخست از حراجی این مجموعه به فروش رسید و قیمت کل اشیای فروخته‌شده به ۸ میلیون دلار رسید که دو برابر قیمت پیش‌بینی‌شده است.‌

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر