شماره روزنامه ۶۰۱۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۰۴ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۵۹۰۴

  • ائتلاف دریایی، سُرخ می‌ماند؟

    دنیای اقتصاد: آمریکا به صورت رسمی از تشکیل یک ائتلاف چندملیتی با هدف ادعایی تامین امنیت مسیر کشتی‏‏‌های تجاری در دریای سرخ با نام «عملیات نگهبان رفاه» خبر داده است. لوید آستین اوایل هفته جاری به تل‏‏‌آویو رفت و از آنجا تشکیل ائتلاف دریایی منطقه‏‏‌ای برای مواجهه با ارتش یمن را اعلام کرد. از نکات قابل‌توجه در این ابتکار امنیتی و چند‌ملیتی، عدم‌مشارکت عربستان در این مجموعه است. بحرین، انگلیس، فرانسه، ایتالیا، هلند، نروژ، سیشل و اسپانیا در این ائتلاف حاضر خواهند بود. ملحق شدن علنی بحرین به دلیل حضور ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در این کشور است.
  • اصل «تامین مسکن» در امارات

    دنیای اقتصاد: دولت‏‏‌ها در کشورهای مختلف برای «تامین مسکن ارزان ویژه خانوارهای کم‏‏‌درآمد»، طرح‏‏‌هایی حاوی سیاست‏‏‌های مختلف اما اغلب تحت عناوین مشترک همچون «مسکن ملی» یا «مسکن حمایتی» به اجرا درمی‏‏‌آورند اما آنهایی موفق بوده و هستند که برخی «خطوط‏‏‌قرمز سیاستی در بخش مسکن» را رعایت کرده باشند. یک نمونه از طرح‏‏‌های مسکن دولتی که سابقه چند ده ساله دارد به کشور امارات مربوط می‌شود؛ در این کشور، این طرح سه مرحله تکامل را طی کرده است. بررسی‏‏‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد، طرح تامین مسکن امارات با رعایت دو اصل «نظارت دولت به جای دخالت دولت» و «تامین مالی پایدار متقاضیان»، تا حدودی موفق بوده است. مشارکت دولت‏‏‌های محلی، وام بلندمدت ۳۰ساله با بهره کم برای ساخت، تشویقی در نحوه بازپرداخت وام برای صاحب‏‏‌خانه‏‏‌ها از جمله سیاست‏‏‌های به‌کارگرفته شده در بخش مسکن امارات است. متوسط قیمت خانه در این کشور چیزی در حدود ۲.۵ تا ۳ میلیون درهم است.
  • بوسه مرگ لوپن بر گونه مکرون

    دنیای اقتصاد: رهبر کنونی فرانسه دو بار با قول جلوگیری از رشد پوپولیسم انتخاب شد؛ اما لایحه او با حمایت نادری از راست افراطی روبه‌رو شد و بحرانی را در حزب او ایجاد کرد. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، پارلمان فرانسه اواخر روز سه‌شنبه اصلاحات اساسی مهاجرت را تصویب کرد که تحت فشار جناح راست سخت‌تر شد و یک پیروزی برای امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه به‌بار آورد؛ اما احتمالا برای او مخاطراتی خواهد داشت و در نهایت به بحران سیاسی ختم شود؛ چراکه با پوپولیسم راست افراطی همراه شده است. در یک نشانه نادر از مخالفت، ۳۷نفر از اعضای حزب خود مکرون به این لایحه رای منفی یا ممتنع دادند. همچنین ۲۲قانونگذار از سایر احزاب که در ائتلاف با او بودند، به آن رای منفی دادند.
  • اثر اتحادیه کارگری بر نیروی کار

    دنیای اقتصاد -البرز نظامی: شاید بتوان گفت که یکی از همیشگی‏ترین نزاع‏های عصر ما، نزاع میان کارگر و کارفرماست. نزاعی که گاه آن‌قدر بالا می‏گیرد که به اعتصاب و متوقف کردن چرخ اقتصاد کشورها منتهی می‏شود یا حتی گاهی پا را از این نیز فراتر می‏گذارد و موجب به‌وجود آمدن خشونت‏های اجتماعی می‏شود. این نزاع گاه آن‌قدر جدی گرفته می‏شود که به دال مرکزی اندیشه‌های سیاسی و اقتصادی بدل می‏شود و نظام‏های سیاسی و اقتصادی با مختصات خاص خود را می‏آفریند. نمونه معروف آن یعنی کمونیسم را کم‏وبیش همگان می‏شناسند و این خود نشانی از آن دارد که به چه میزان این نزاع همه‏گیر و مهم است.
  • شب کمدین‌ها در تلویزیون

    دنیای اقتصاد: امشب شب یلداست. شبی که در چند هفته اخیر با حاشیه‌هایی درباره تغییر نامش در تقویم رسمی مواجه شد و البته واکنش‌های انتقادی بسیاری را هم برانگیخت. شورای عالی انقلاب فرهنگی در تصمیمی عجیب‌و‌غریب، به جای یلدا در تقویم رسمی از عبارت «روز ترویج فرهنگ مهمانی و پیوند با خویشان» استفاده کرد. طبق معمول هم کاربران شبکه‌های اجتماعی با این اتفاق شوخی کردند. برخی نوشتند چرا شبی که به خاطر شب بودنش معروف است باید به عنوان «روز ...» شناخته شود.
  • فوتبال؛ گران‌تر از تورم

    دنیای اقتصاد: لیگ برتر انگلیس به‌عنوان مهیج‌ترین رقابت فرسایشی در دنیای فوتبال، بیلان مالی بسیار بالایی دارد. یکی از پارامترهای مهم صورت حساب‌های مالی در جزیره، مربوط می‌شود به دستمزد نجومی ستاره‌های شاغل در این لیگ. نگاهی به بالاترین دستمزدهای پرداخت‌شده از ابتدای فرمت جدید لیگ برتر نشان می‌دهد که فوتبال تا چه اندازه در انگلستان تورم‌زا بوده است. البته در سرزمینی که تورم عادی‌اش خیلی هم بالا نرفته است؛ حداقل در مقایسه با کشور خودمان.
  • ۵ اثر مالی تغییرات اقلیمی بر کسب و کار

    مترجم: مهدی نیکوئی
    تغییرات اقلیمی اثرات مختلفی بر کسب و کارها می‌‌‌گذارد. ۵ اثر مالی مورد بررسی در این مقاله، نشان می‌‌‌دهد که چرا کسب و کارها باید برای پایدارسازی فعالیت‌‌‌های خود و عملکرد مسوولانه در قبال محیط‌‌‌زیست و جامعه تلاش کنند. از طرف دیگر، اطلاع از این آثار، آنها را برای پیش‌نگری و تمهیدات اصلاحی آماده می‌‌‌کند. تغییرات اقلیمی به تغییرات بلندمدت در دما و وضعیت جوی گفته می‌شود که نتیجه گرمایش جهانی است. این وضعیت هر روز شدیدتر می‌شود و در بسیاری از مناطق جهان به سطوح خطرناکی رسیده است. چنین تغییراتی به طور ویژه از انقلاب صنعتی شروع شده و در پی فعالیت‌‌‌های بشری، از جمله سوزاندن سوخت‌‌‌های فسیلی، قطع درختان جنگلی و پرورش گاو و سایر چارپایان برای غذا تشدید شده است. اما فارغ از آنکه فعالیت‌‌‌های بشر بر وضعیت اقلیمی اثرگذار است، تغییرات موجود نیز بر زندگی بشر و البته کسب و کارها اثر می‌‌‌گذارد. ۵ اثر مالی مهم این تغییرات بر فعالیت کسب و کارها از این قرار است:

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر