شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۱۳ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۵۹۱۳

  • زندگی در حباب شیشه‌ای

    دنیای اقتصاد -هانیه تقی‌زاده: سریال هک انواع پلتفرم‌های دولتی و خصوصی این‌بار با هک سرورهای اسنپ‌فود دنبال شده و داده‌های بیش از ۲۰ میلیون کاربر این سرویس در معرض افشای عمومی قرار گرفته است. این نخستین باری نیست که میلیون‌ها رکورد از جزئی‌ترین فعالیت‌های مردم به واسطه نشت اطلاعات پلتفرم‌ها در دسترس عموم قرار می‌گیرد؛ اما به نظر می‌رسد حریم خصوصی اکنون کم ارزش‌تر از آن است که کسی فکری به حال این ماجرا بکند یا جوابگوی چنین رخدادهایی باشد. شاید باورش سخت باشد، ولی حالا دیگر با تکرار سناریوی نشت اطلاعات سرویسی که روزانه مورد استفاده میلیون‌ها نفر قرار می‌گیرد، به سادگی می‌توان به جزئی‌ترین رفتارهای افراد و کسب‌وکارهای طرف قرارداد با این پلتفرم‌ها پی برد.
  • پیش‌بینی درآمد نفت برای بودجه ‌١۴٠٣

    دنیای اقتصاد: همه‌ساله پیش از ارائه لایحه بودجه‌ سالانه کشور به مجلس شورای‌اسلامی، گزارش‌هایی توسط مرکز پژوهش‌های مجلس درخصوص رصد تحولات بازار و پیش‌بینی قیمت نفت در بودجه‌سنواتی کشورهای مختلف منتشر می‌شود. در گزارش حاضر، از پیش‌بینی‌های صندوق بین‌المللی پول و اخبار منتشرشده از مصوبات دولتی و پارلمانی برخی از کشورهای صادرکننده نفت استفاده‌شده و بر این اساس و با درنظرگرفتن شرایط بازارهای صادراتی ایران، میزان درآمد کشور از محل فروش نفت پیش‌بینی شده‌است.
  • عرضه‏‏‌اولیه فرابورسی چقدر می‏‏‌ارزد؟

    دنیای اقتصاد -عباس بیات: طی روز جاری مورخ ۱۱دی‌ماه ۱۴۰۲ عرضه اولیه شرکت نخریسی و نساجی خراسان با نماد «نخریس» به روش ترکیبی به انجام می‏‏‌رسد. نماد معاملاتی «نخریس» در بازار دوم فرابورس درج شده و ۳۰۰میلیون برگه سهم معادل ۱۲درصد از کل سهام شرکت عرضه اولیه می‌شود. آخرین شرکتی که در گروه منسوجات عرضه شد، شرکت «نطرین» بود که در شهریور سال ۹۷ در بازار اول فرابورس مورد معامله قرار گرفت. با این اوصاف «نخریس» پس از یک‌هزار و ۹۲۰روز (۶۴ماه) به‌عنوان پنجمین شرکت در گروه منسوجات بازار سهام عرضه می‌شود.
  • سینما ارزان‌تر از پف‌فیل

    دنیای اقتصاد: افزایش قیمت بلیت سینما در این روزها یک بار دیگر سر یک بحث قدیمی را باز کرد. در این رابطه دو طیف موافق و مخالف وجود دارد. موافقان افزایش قیمت بلیت سینما آن را با قیمت چیپس و پفک مقایسه می‌کنند و مخالفان معتقدند در صورت گران شدن بلیت، ریزش شدید مخاطب به وجود می‌آید. قیمت بلیت‌ها سال گذشته از ۲۰هزار تومان تا ۶۰هزار تومان نرخ‌گذاری شده و حالا قرار است با اختیار سینمادارها در سانس‌های پیک تا ۸۰‌هزار تومان افزایش پیدا کند. هفته گذشته روح الله سهرابی، مدیرکل دفتر نظارت، گفت پس از بررسی‌های کارشناسی و ارزیابی همه شرایط تولید و عرضه، طبق مصوبه و پیشنهاد شورای صنفی نمایش و موافقت رئیس سازمان سینمایی، قیمت بلیت سینما در ساعات پیک و سانس‌های طلایی روز‌های پنج‌شنبه و جمعه در سینما‌های مدرن به صورت شناور تا سقف۸۰هزار تومان و در سینما‌های ممتاز تا سقف ۶۰هزار تومان در اختیار مدیران سینماها خواهد بود.
  • ردپای اقتصاد در سیاستگذاری

    ترجمه و تنظیم: جعفر خیرخواهان
    در این گفت‌وگو دو صاحب‌نظر اقتصادی در حوزه بودجه‌عمومی و سیاستگذاری بخش عمومی توضیح می‌دهند که چگونه می‌توان مطمئن شد پژوهش‌های اقتصادی بر مباحث سیاستگذاری تاثیر جدی و ملموسی می‌گذارند؛ در واقع علم اقتصاد فقط زمانی می‌تواند به سیاستگذاری تبدیل ‏‏‏‌شود که پژوهش‌های آن بتواند الهام‏‏‏‌بخش و ترغیب‏‏‏‌کننده صاحبان قدرت به اقدام‌کردن باشد. در انگلستان مهم‌ترین نهاد پژوهشی با قدمت ۵۰‌ساله در حوزه سیاستگذاری «موسسه مطالعات بودجه‏‏‏‌ای» یا IFS است. در فرانسه، «موسسه سیاستگذاری عمومی» یا IPP بسیار جوان‌تر است و تنها یک دهه‌از عمرش می‌گذرد اما با الگوی IFS فعالیت می‌کند. در این گفت‌وگو، مدیران این دو موسسه؛ پل جانسون مدیر IFS و آنتوان بوزیو مدیر IPP شرکت دارند.
  • گردنه ریلی توسعه فولادی

    دنیای اقتصاد -سارا اصغری: واحدهای فولادی روز به‌روز در کشور در حال رشد و توسعه هستند و تقریبا می‌توان ادعا کرد که آن چشم‌‌انداز توسعه‌‌ای که برای این صنعت متصور شده بودند، تحقق یافته است. اما در این مسیر یکی از انتقادهایی که به صنعت فولاد وارد است، همراستا نبودن زیرساخت‌‌های این صنعت با رشد واحدهای تولیدی است. یکی از زیرساخت‌‌هایی که در صنعت فولاد مغفول مانده است، حمل‌ونقل مناسب برای این صنعت است.
  • دوئل «برج» و «باغ» در منطقه گردشگری

    دنیای اقتصاد: ایده اولیه این بود که باغ گیاه‌شناسی در همان محلی احداث شود که پارک ملت اکنون قرار دارد‌‌‌، با این حال پیش‌بینی‌‌‌ها حکایت از آن داشت که در این منطقه ساخت‌وسازها بالا می‌گیرد و برج‌‌‌ها ماهیت این باغ را زیر سوال می‌برند. با همین استدلال‌‌‌ها سال ۱۳۴۸ این مجموعه را در غرب تهران و در منطقه‌‌‌ای که اکنون به نام منطقه ۲۲ شناخته می‌شود احداث کردند. با این حال بیش از دو دهه است که این باغ با چالشی به اسم برج‌‌‌سازی در اطراف آن دست و پنجه نرم می‌‌‌کند.
  • ریسک‏‏‌های غیرمنتظره بازارهای کالایی

    دنیای اقتصاد-راضیه احقاقی: تورم و گرانی محصولات مختلف به معضلی اساسی برای اقتصاد کشور تبدیل شده است. در این شرایط برخی کارشناسان همسو با دولت، به جای ارائه توصیه‌‌‌های علمی و عملی برای حل ریشه‌‌‌ای معضل تورم، گرانی را نتیجه کشف نرخ منطقی کالا براساس فرآیند عرضه و تقاضا عنوان می‌کنند. آدرس غلط برای دلایل بروز گرانی محصولات باعث می‌شود تا راهکارهای ارائه‌شده نیز غیر‌کاربردی باشد. در حالی که افزایش بهای محصولات پایه نظیر فولاد و محصولات پلیمری و شیمیایی نتیجه مستقیم تورم است، ارزان کردن اجباری بهای این کالاها تنها باعث زیان تولیدکنندگان شده و فرصتی در جهت کسب سود برای عده‌‌‌ای واسطه فراهم می‌کند و در نهایت نیز محصول گران در اختیار مصرف‌کننده نهایی قرار می‌گیرد.
  • پهنه ممنوعه بارگذاری صنعتی در یزد

    دنیای‌اقتصاد – یزد: در حالی که آلودگی هوا و آلاینده‌‌‌های زیست‌محیطی در استان‌‌‌های صنعتی و معدنی همچون یزد در همه سال وجود دارد این بحث در اواخر پاییز و فصل زمستان به دلیل وارونگی هوا و... داغ می‌شود.
  • اگر شغلتان حذف نشود متفاوت خواهد شد

    مترجم: مریم مرادخانی
    طی چند سال گذشته و به‌ویژه در ماه‏‏‌های اخیر، هوش مصنوعی به سوژه بسیاری از گفت‏‏‌وگوها تبدیل شده است. از مقالات گرفته تا پست‏‏‌های شبکه‏‏‌های اجتماعی و حتی گاهی صحبت‏‏‌های خودمانی با دوستان، تقریبا روزی نیست که نامش را نشنویم. برای بعضی‏‏‌ها این تکنولوژی جنبه سرگرمی دارد و تصور می‌کنند کارش، تبدیل عکس‏‏‌ها به نسخه قدیمی است. برخی دیگر از آن برای درست کردن ویدئوهای کوتاه استفاده می‌کنند. بعضی‏‏‌ها هم در حوزه کارشان از آن کمک می‏‏‌گیرند، مثلا به آن اطلاعات می‌دهند تا رزومه‏‏‌شان را بنویسد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر