تقارن نمایشگاه و جشنواره، فرصت بی‌نظیر برای دام اصفهان

اولویت تأمین امنیت غذایی است

تولیدکنندگان ماشین‌آلات و تجهیزات، کارخانه‌ها خوراک دام، تولیدکنندگان و واردکنندگان دارو و واکسن‌های دامپزشکی، فعالان فرآوری گوشت، مرغ، ماهی، فعالان حوزه طیور و آبزیان، افزودنی‌ها، ریزمغذی‌ها و مکمل‌ها، کارخانه‌ها مرتبط با تجهیزات، تأسیسات و ماشین‌آلات نگهداری دام، طیور و آبزیان، تولیدکنندگان فرآورده‌های لبنی و محصولات خام دامی، پرورش‌دهندگان شترمرغ، بوقلمون و... ازجمله فعالانی هستند که محصولات و توانمندی‌های خود را در بیست و یکمین نمایشگاه بین‌المللی اصفهان به عرضه گذاشته‌اند.

طیف وسیعی از فعالان، برکنار مدیران و مسوولانی که از سراسر کشور به این نمایشگاه ورود یافته به‌علاوه نمایندگان کشورهای خارجی که با اهداف مشخص حضور پیداکرده‌اند.

نمایشگاهی که در راستای تأمین امنیت غذایی، اشتغال‌زایی، رشد صادرات و. در استانی برگزارشده است که قطب تولیدات دامی و رتبه اول تولید محصولات پروتئینی در کشور رتبه خود اختصاص داده است.

ازآنجاکه صنعت دام و طیور رابطه مستقیمی با تأمین نیازهای نخستین زیستی، بهداشتی و اقتصادی جامعه دارد، نه‌فقط اولویت استقلال و خودکفایی هر کشور بلکه پیش‌نیازی برای این جریان بشمار می‌آید. همچنین به دلیل ظرفیت بسیار بالای تولید در این صنعت و رشد روزافزون نیازهای کشورها به مواد غذایی، اتخاذ تدابیر و راهکارهایی در راستای مدیریت برتر و همچنین حضور پایدار در فضای رقابتی جهانی، بسیار پررنگ‌تر از هرزمان خود را نشان می‌دهد.

براین اساس با توجه به اهمیت تأمین امنیت غذایی، برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی در حوزه صنعت دام و طیورمی تواند تا میزان قابل‌توجهی به چنین مقوله‌ای پاسخ دهد.

در همین زمینه دنیای اقتصاد گفت‌وگویی با مسوولان مرتبط با حوزه دام و طیور و صنعت نمایشگاهی انجام داد که در ادامه بخشی از آن ارائه می‌شود.

تخصصی‌ترین نمایشگاه دام و طیور در اصفهان

شیبانی copy

وحید شیبانی مدیر پروژه نمایشگاه بین‌المللی دام و طیور در گفت‌وگو با روزنامه دنیای اقتصاد با اشاره به تعداد 220 مشارکت‌کننده و تعداد 170 غرفه در نمایشگاه دام و طیور بیان می‌کند:

مشارکت‌کنندگان شاخص اصفهان، پیشگام دام‌پرور سپاهان - نوین رشد شهران فوده -شرکت تعاونی تأمین و تعالی فاتح- مجتمع زنجیره‌ای طیور حلال اسپادانا-گروه صنعتی فولاد فرم خاورمیانه -دهکده موفقیت سالم پروران سپاهان- -به پروران نامی نقش‌جهان- را شامل می‌شوند.

به گفته این مسوول 50 درصد از مشارکت‌کنندگان نمایشگاه دام و طیور از داخل استان و 50 درصد هم مربوط به خارج از استان هستند.

وی تصریح می‌کند: این شرکت‌کنندگان درزمینهٔ تولید خوراک دام، طیور و آبزیان، افزودنی‌ها، ریزمغذی هاو مکمل‌ها تجهیزات، تأسیسات و ماشین‌آلات نگهداری دام، طیور و آبزیان، تولیدکنندگان و وراد کنندگان دارو و واکسن‌های دامپزشکی، تولیدکنندگان ماشین‌آلات و تجهیزات کارخانه‌ها خوراک دام، فرآوری گوشت، مرغ، ماهی تولیدکنندگان فرآورده‌های لبنی و محصولات خام دامی پرورش‌دهندگان شترمرغ، بوقلمون، تولید جوجه یک‌روزه و ... فعالیت دارند.

وی در پاسخ به این پرسش که این دوره از نمایشگاه چه تفاوتی با دوره‌های قبلی دارد می‌گوید: امسال تخصصی‌ترین نمایشگاه دام و طیور در اصفهان برگزارمی شود. تفاوت با دوره گذشته حضور قوی شرکت‌های دارویی، واکسن و مکمل است به‌علاوه برگزاری سومین جشنواره ملی گاو هلشتاین ایران-اصفهان پس از 18 سال وقفه هم‌زمان با این نمایشگاه، تفاوت دیگری است؛ که حضور تمامی مدیران کل سراسر کشور از سازمان جهاد کشاورزی و دامپزشکی و سازمان‌های تابعه را به دنبال دارد.

شیبانی در ارتباط با برنامه‌های جانبی نمایشگاه دام و طیور بیان می‌کند: برگزاری کارگاه آموزشی با محوریت اساتید برتر صنعت-حضور شورای مدیران وزارت جهاد کشاورزی –حضور هیات های تجاری از کشور عراق-اقلیم کردستان –اردن-مالی، حضور مهمانان ویژه هیات وزارت کشاورزی عراق به همراه مدیران اتحادیه‌ها و تجار عراقی-معاونین وزارت جهاد کشاورزی و سازمان صمت از اتفاقات خوبی است که درزمان برگزاری نمایشگاه شاهد آن هستیم.

وی در پایان تأکید می‌کند: نمایشگاه بین‌المللی اصفهان تنها نمایشگاهی است که تمام اجزای دولتی و بخش خصوصی برکنار یکدیگر قرارگرفته‌اند. این مورد مهمی است که برای هر چه‌بهتر برگزار شدن نمایشگاه ضروری محسوب می‌شود.

استقبال از برگزاری دو رویداد هم‌زمان

ایران دوست copy

حسین ایران‌دوست معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان نیز در گفت‌وگو با روزنامه دنیای اقتصاد با تأکید نسبت به برگزاری هم‌زمان دوری رویداد نمایشگاه دام و طیور و آبزیان و جشنواره گاو هولشتاین اظهار می‌کند: این اتفاق شرایط ویژه‌ای را فراهم می‌کند تا قابلیت‌های این صنعت بیشتر خود رانشان دهد.

وی تصریح می‌کند: نمایشگاه یک فرصت است که هرساله آخرین فناوری‌ها و آخرین تجهیزات و ماشین‌آلات و مواد غذایی که در داخل تولید می‌شود را در معرض نمایش قرار می‌دهد. برای آشنایی مخاطبان و فعالانی که در این عرصه هستند وان تا نیز بتوانند تولیدات خود را با بهره‌وری بالاتر و اقتصادی‌تر عرضه کنند. به عبارتی نمایشگاه باعث می‌شود با بهره‌وری بالاتر، میزان تولیدات بیشتر شود و فرصتی است برای فعالان، تولیدکنندگان و مخاطبان دیگر تا دریک فضای خودمانی بتوانند به تعامل با یکدیگر بپردازند.

این مسوول ادامه می‌دهد: اما وقتی به بحث جشنواره می‌رسیم حرف از سومین جشنواره گاو هلشتاین است که بعد از 18 سال وقفه در اصفهان برگزار می‌شود. با توجه به اصلاح نژادهای انجام گفته در طول این سال‌ها، اکنون بادام‌هایی مواجه هستیم که از قابلیت تولید بیشتری برخوردار هستند و این اتفاق به دلیل انتخاب ژن‌های برتر دام و رعایت اصول تغذیه بهتر، محیط و شرایط مطلوب‌تر برای نگهداری و پرورش دام است و این‌چنین با محصولی به بیشتر باارزش کیفی بالاتر و اقتصادی‌تر مواجه می‌شویم.

وی توضیح می‌دهد: به‌عنوان‌مثال دامی که 20 سال قبل، 20 کیلو شیردهی داشت اکنون شیردهی او به 45 کیلو رسیده است.

براین اساس اصلاح شرایط ژنتیکی به‌علاوه اصلاح محیط و تغذیه باعث شده است دامی سالم‌تر و محصولی بیشتر و مفیدتر عرضه شود؛ که نتیجه‌اش تولید اقتصادی‌تر، با رقابت‌پذیری بالاتر است. درمجموع هدف اصلی جشنواره این است که درزمینهٔ پیشرفت عملیات به نژادی و اصلاح نژاد اطلاع‌رسانی شود و آخرین دستاوردهای ژنتیکی که در تولید و نگهداری دام ظهور یافته به ارزیابی گذاشته شود.

ایران‌دوست می‌گوید: اما اینکه دو رویداد اشاره‌شده دریک زمان برگزار می‌شود به این دلیل است که مخاطبان و علاقه‌مندانی که به اصفهان وارد می‌شوند فرصت بازدید ازهر دو را داشته باشند و ا ز شرایط لازم بیشترین استفاده را ببرند. غرفه داران هم از این موضوع استقبال کرده‌اند.

با این اوصاف در کنار ظرفیت نمایشگاهی، فرصت تخصصی‌تر و بیشتری در قالب جشنواره گاو هولشتاین شکل‌گرفته است. همچنین شرایط آب‌وهوایی به‌گونه‌ای است که دامداران فراغ خاطر بیشتری برای شرکت و فعالیت در این مراسم رادارند.

ایران‌دوست در ارتباط با دلایل انتخاب اصفهان برای برگزاری جشنواره گاو هولشتاین بیان می‌کند: گاو هلشتاین ایران ازآن‌جهت در اصفهان مطرح می‌شود که این گاو شیرده متناسب با اقلیم کشور پرورش‌یافته است.

و ادامه می‌دهد: اصفهان با دارا بودن رتبه نخست تولیدات دامی در کشور، یک‌ششم تولیدات کل کشور را به خود تخصیص داده است همچنین رتبه نخست تولید شیر خام هم متعلق به اصفهان است.

بیشترین دامداری‌های صنعتی به لحاظ تولید بیشتر و تولید دام در اصفهان قرارگرفته‌اند. به‌علاوه به‌روزترین و جامع‌ترین سیستم ثبت رکورد در اصفهان قرار دارد به‌طوری‌که خروجی آن به مراکز اصلاح نژاد دام داده‌شده و انتخاب ژن مناسب دام نیز بر اساس همین خروجی‌ها انجام می‌گیرد.

این مسوول می‌افزاید: و مورد دیگر آنکه اصفهان از ظرفیت دام‌پروری شاخصی برخوردار است تشکل‌های بسیار توانمندی در این استان قرارگرفته‌اند؛ که هماهنگی و انسجام سازمان‌ها و ارگان‌های مربوطه باعث شده است برگزاری چنین رویدادهای بزرگی پوشش داده شود.

کاربرد نمایشگاه، فقط نمایش محصولات نیست

مهدوی copy

همچنین حمید مهدوی مدیر روابط عمومی اتحادیه دامداران استان اصفهان در گفت‌وگو با دنیای اقتصاد از صنعت دام و طیور به‌عنوان بزرگ‌ترین صنایع حوزه کشاورزی و دام‌پروری نام می‌برد و تاکید می‌کند: صنعتی است که ارتباط مستقیم با امنیت غذایی کشور دارد و هر میزان که در این حوزه پیشرفت داشته باشیم از امنیت غذایی بهتری هم برخوردار خواهیم بود و هرچه امنیت غذایی بالاتر رود جامعه‌ای شادتر، سالم‌تر و پویاتر خواهیم داشت.

وی تصریح می‌کند: در این حال برگزاری رویدادهایی مانند نمایشگاه دام و طیور سبب به نمایش گذاشتن توانمندی‌ها و تجربیات فعالان این بخش خواهد بود ضمن آنکه موجب تعامل فعالان با مدیران و مسوولان ارشد این حوزه می‌شود.

این فعال بیان می‌کند: قطعاً نمایشگاه می‌تواند درراستای رشد چنین صنعتی مؤثر واقع شود و سبب ارتقای بیشتر آن را فراهم آورد.

مهدوی یادآور می‌شود: اما نکته‌ای که از اهمیت بالایی برخوردار است مدنظر قرار دادن جنبه کیفی چنین نمایشگاه‌هایی است چه‌بسا کیفیت بسیار بیشتر از تعدد و کمیت در موارد اشاره‌شده تأثیرگذار است.

در ادامه وی در ارتباط با تأثیر نمایشگاه دام و طیور بر اشتغال‌زایی و درآمدزایی فعالان این صنعت می‌گوید: نمایشگاه فقط به معرفی محصولات محدود نمی‌شود. برگزاری این‌گونه رویدادها نه‌تنها موجب نمایش محصولات است بلکه مسیر تعامل میان مدیران و فعالان این حوزه را هم فراهم می‌کند.

به‌گونه‌ای که وقتی ارتباطات تسهیل شود اشتغال‌زایی و درآمدزایی هم به دنبال خواهد داشت.

درواقع نمایشگاه باعث دید شدن فرصت‌های اقتصادی می‌شود و به نمایش گذاردن همین فرصت‌ها به اشتغال‌زایی کمک می‌کند.

به گفته این مسوول بدیهی‌ترین بحث اقتصادی در نمایشگاه بازگشت سرمایه به غرفه دارانی است که در آن محل حضور دارند. و می‌افزاید: از طرفی هم تبادل دانش و تکنولوژی و تجربیات فعالان در نمایشگاه خود بستری برای اشتغال‌زایی و تبلیغ محصولات است. به‌طوری‌که محصول در این محل معرفی‌شده و مشتری داخلی و خارجی خود را پیدا می‌کند.

مهدوی بیان می‌کند: واضح آنکه بحث صادرات واردات نیز در این فضا شکل می‌گیرد. مخاطبانی که از کشورهای دیگر برای شرکت در نمایشگاه دام و طیور به اصفهان آمده‌اند با توانمندی‌ها و قابلیت‌های شرکت‌های ایرانی آشنا می‌شوند و تقاضا برای صادرات، انجام می‌گیرد. وی خاطرنشان می‌کند: و البته در کنار نمایشگاه برنامه‌هایی مانند برگزاری سمینارها و کارگاه‌های آموزشی سبب قوی‌تر شدن مارکتینگ نمایشگاه خواهد بود. در کل اهداف برگزاری این نمایشگاه مبادلات تجاری، ایجاد زمینه مناسب برای معرفی آخرین دستاوردها و فراهم‌سازی شرایط برای همکاری ملی و بین‌المللی مدیران این صنعت در جهت رشد صادرات غیرنفتی است.