حمل و نقل، حلقه اتصال زنجیره تولید فولاد

وی افزود: حمل‌ونقل یکی از پیشران‌های کلیدی توسعه صنعتی، اقتصادی و اجتماعی کشورهاست و حیات صنایع به‌ویژه صنعت فولاد وابسته به حمل‌ونقل کارآمد است. چنانچه همه ارکان سازمان به‌خوبی کار کنند، ولی حمل‌ونقل، کارآمدی لازم را نداشته باشد، عملاً سایر ارکان سازمان نیز کارآمدی خود را از دست می‌دهند.

مدیر حمل‌ونقل و پشتیبانی فولاد مبارکه ادامه داد: ناحیه حمل‌ونقل و پشتیبانی که مسئولیت حمل مواد اولیه از سراسر کشور به شرکت و حمل محصولات صادراتی و همچنین حمل مواد در طول زنجیره تولید مشتمل بر مواد موردنیاز تولید، سرباره و ضایعات فرایندی را به عهده دارد در طول زنجیره ارزش فولاد ایفای نقش می‌کند. بدیهی است که بروز اختلال در این بخش، فرایندهای کلیدی سازمان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. در این مجموعه سالانه ۲۰ تا ۲۵ میلیون تن حمل داخلی و خارجی انجام شده و حدود ۱.۵ میلیون ماشین ساعت خدمات حمل صنعتی برای پشتیبانی از تولید و تعمیرات نواحی ارائه می‌شود. ارائه این خدمات صرفاً با تلاش شبانه‌روزی و متعهدانه همکاران این مجموعه امکان‌پذیر است.

همچنین حسین امینی، رئیس برنامه‌ریزی و کنترل حمل محصولات فولاد مبارکه نیز با اشاره به اینکه حمل‌ونقل یکی از موضوعات بسیار مهم در اقتصاد هر کشور است و تأثیر بسزایی بر فرایند توسعه کشور دارد، افزود: طی سالیان متمادی، حمل‌ونقل دستخوش تغییرات بسیار زیادی شده و شاهد پدید آمدن فناوری‌های جدید در صنعت حمل‌ونقل جهانی هستیم تا موضوع انتقال مسافر، کالا و مواد اولیه از یک نقطه جغرافیایی به نقطه دیگر با کمترین هزینه و حداقل زمان انجام شود. اهمیت موضوع حمل‌ونقل تا حدی است که در برخی از کشورها مسائل مربوط به سازمان‌دهی و راهبری آن بر عهده یک وزارتخانه مجزا گذاشته شده است.

وی افزود: در مقیاس کوچک‌تر، موضوع حمل‌ونقل برای بسیاری از شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی نیز مهم است؛ زیرا تداوم و تولید این شرکت‌ها منوط به ورود به‌موقع مواد اولیه و تجهیزات و خروج به‌موقع تولیدات و محصولات است و معمولاً شرکت‌ها برای سازمان‌دهی این موضوع، ساختارهای سازمانی خود را متناسب با نیاز خود طراحی و اجرا می‌کنند. یکی از بخش‌هایی که در شرکت فولاد مبارکه با موضوع حمل محصولات ارتباط گسترده‌ای دارد قسمت برنامه‌ریزی و کنترل حمل محصولات است که با همکاری بخش‌های مختلف داخلی، مانند انتظامات، باسکول‌ها، انبارهای محصول، راه‌آهن، فروش، آی‌تی و... و بخش‌های بیرونی مانند انجمن‌های صنفی رانندگان و شرکت‌های حمل‌ونقل، راهداری، مشتریان و... جهت برنامه‌ریزی حمل محصولات در دو بخش جاده‌ای و ریلی اقدام می‌نماید.