شماره روزنامه ۶۰۱۹
|

  • پای لنگ کشاورزی در نبود صنعت

    در بیشتر کشور‌‌‌ها ابتدا کشاورزی رشد کرده و سپس موجب توسعه دیگر صنعت‌‌‌ها شده است در حالی که حرکت کلی کشورها به سمت توسعه و پیشرفت و میل به استقلال، رابطه مستقیمی با تولیدات کشاورزی دارد.
  • ریسک‌‌‌های تولید گلخانه‌‌‌ای صیفی‌‌‌جات

    محمدرضا بهاروند/ کارشناس کشاورزی
    افرادی که برای خرید مایحتاج خود به مراکز عرضه میوه و سبزی مراجعه می‌کنند، با محصولات بسیار متنوع در انواع رنگ‌‌‌ و اندازه‌‌‌ مواجه می‌‌‌شوند؛ در‌‌‌صورتی که بیشتر آنها با نحوه پرورش این محصولات و فرآیند تولید تا عرضه آنها به بازار آشنایی چندانی ندارند.
  • چگونه به امنیت غذایی دست یابیم؟

    علی‌اشرف منصوری /کارشناس حوزه کشاورزی
    امنیت غذایی و ارتقای تولید محصولات کشاورزی عنوان گزارشی است که گروه کشاورزی مرکز مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران زیرنظر مرکز پژوهش‌‌‌های اتاق ایران در ادامه ارزیابی لایحه برنامه هفتم توسعه از نگاه بخش‌‌‌خصوصی تهیه کرده است. طبق تعریف سازمان غذا و کشاورزی ملل ‌‌‌متحد (فائو)، امنیت غذایی به‌‌‌معنای اطمینان از دسترسی فیزیکی- اقتصادی پایدار همه افراد جامعه به غذای کافی، مغذی و سالم در تمامی اوقات برای داشتن فعالیت و زندگی سالم است. امنیت غذایی را بی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تردید می‌توان شالوده امنیت ملی به‌‌‌شمار آورد و تضمین امنیت ملی نیز یکی از اصلی‌‌‌ترین اهداف حاکمیت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های سیاسی محسوب می‌شود، از این‌رو تلاش کشورهای جهان عمدتا بر این مبنا بوده و هست که سهم قابل‌‌‌قبولی از غذای موردنیاز جوامع خود را با اتکا بر تولیدات داخلی تامین کنند و به‌‌‌ این ‌‌‌ترتیب امنیت غذایی آنها را تضمین کنند.
  • استخوان لای زخم مرغداران

    دنیای‌اقتصاد: ظرفیت تولید گوشت مرغ در کشور بین ۳ میلیون تا ۳ میلیون و ۲۰۰‌هزار تن است. بنابراین بین ۸۰۰‌هزار تا یک میلیون تن می‌توانیم صادرات گوشت مرغ داشته باشیم، اما سیاست‌‌‌های دستوری باعث وضعیت تولید فعلی شده که در مقطعی با بیش‌بود و در مقطعی دیگر کم‌بود تولید روبه‌‌‌رو هستیم. این مطالب بخشی از صحبت‌‌‌های فعالان این عرصه است که نگرانی خود را با روزنامه «دنیای‌اقتصاد» در میان می‌‌‌گذارند.
  • تغییر رویکرد کشاورزی سنتی به مدرن در گرو فرهنگ‏‌سازی

    محمدرضا بهاروند / کارشناس اقتصاد کشاورزی
    راه‌‌های بسیاری برای بهینه‌‌سازی، هوشمندسازی و مصرف آب در بخش کشاورزی وجود دارد؛ روش‌هایی که با استفاده از آنها می‌توان مصرف آب را تا حد زیادی کاهش داد یا کنترل کرد.
  • هزینه‌های بالای احداث؛ مانعی بر سر راه توسعه گلخانه‌های کشور

    دنیای‌اقتصاد: با توجه به بحران کم آبی و خشکسالی در کشور، سال‌ها است روی توسعه گلخانه‌های کشور تاکید می‌شود، با وجود این تولیدکنندگان و گلخانه‌داران با مشکلات و موانع عدیده‌ای مواجه هستند. به طوری که نوسان قیمت تجهیزات و روند رو به رشدی که قیمت‌ها دارد موجب شده استقبال چندانی از احداث و راه‌اندازی گلخانه در کشور نشود. به این ترتیب به نظر می‌رسید در شرایطی که وضعیت تخصیص تسهیلات هم چندان رو به راه نیست و آن‌گونه که انتظار می‌رود گلخانه‌داران به تسهیلات ویژه دسترسی ندارند، توسعه سطح زیرکشت گلخانه‌ها طبق برنامه‌های تعیین شده پیش نخواهد رفت.
  • گیاهان دارویی؛ صنعتی سودآور

    علاقه مردم به مصرف انواع گیاهان دارویی سطح زیر کشت قابل قبولی را به این گیاهان اختصاص داده است. آیا آمار تولید گیاهان دارویی ایران در سال ۱۴۰۲ را می‏‌دانید؟ به عنوان نمونه در سال ۱۴۰۲، ۲۶۰‌هزار هکتار از زمین‏‌های زیر کشت به کشت انواع گیاهان دارویی مختلف اختصاص داشته است. ۴۰۰‌هزار تن محصول از این زمین‏‌ها برداشت شده است که در بازار داخل و خارج قابل استفاده است. کیفیت بسیاری از گیاهان دارویی تولید داخل در حد عالی است، همین کیفیت بسیاری از بازار‏‌های خارجی همسایه را مجاب کرده تا متقاضی محصولات ما باشند.
  • ادوات را با حداقل سود عرضه می‌‌کنیم

    دنیای‌اقتصاد: با توجه به بحران کم‌آبی و خشکسالی در کشور در دهه هشتاد بحث کشاورزی حفاظتی رواج یافت و تولیدکننده‌‌های داخلی از همان زمان با شرکت‌های خارجی وارد بحث واردات، تولید مشترک و انتقال تکنولوژی و ساخت ادوات و ماشین‌‌آلات این حوزه شدند.
  • مطالباتی که نادیده گرفته می‌شود

    دنیای اقتصاد: یکی از نیازهای اساسی انسان‌‌‌ها در هر جامعه، امنیت و یکی از مصادیق امنیت، اطمینان افراد از سلامت و کیفیت مواد غذایی است. در این راستا توجه به صنایع کشاورزی و دامپروری از اهمیت بسزایی برخوردار است؛ چرا که محصولات این صنایع منابع تغذیه‌‌‌ای اصلی انسان‌‌‌ها به شمار می‌‌‌روند. به عبارت دیگر امنیت غذایی کشور بر محور کشاورزی و دامپروری استوار است.
  • اقدامات و مذاکرات، فرصت‌سوزی نشود

    مهدی پرورش/ دبیر کمیته بازرگانی اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی ایران
    نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران از ۸ تا ۱۲ اردیبهشت ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران به اتمام رسید. در این دوره هیات‌های تجاری زیادی از این رویداد بازدید داشتند و شاهد آن بودیم که هیات‌های مهم و با کیفیت‌تری نسبت به سال‌های گذشته دعوت شده‌اند. حدودا ٢٣٠٠ تاجر خارجی از ١٠٣ کشور دنیا در این رویداد حاضر شدند که این حضور حامل دو پیام بود.
  • چالش‌های اجاره زمین‌های کشاورزی برای بومی‌ها

    محمدرضا بهاروند/ کارشناس اقتصاد کشاورزی
    کشاورزی از بخش‌های مهم اقتصادی کشور به شمار می‌رود؛ چرا که در توسعه اقتصادی و اشتغال‌زایی کشور سهم عمده‌ای دارد. همچنین این صنعت از پتانسیل بسیاری برای ایجاد ارزش‌افزوده محصولات غذایی برخوردار است. اما متاسفانه امروزه کشاورزی در کشورمان با چالش‌های بسیاری مواجه‌ است و کشاورزان از معضلات بسیاری رنج می‌برند.
  • رنجی که کشاورزان از کشت گندم می‌کشند

    دنیای اقتصاد: به اعتقاد کارشناسان حوزه کشاورزی، گندم یک کالای اساسی و ستون اصلی مواد غذایی در کشور محسوب می‌شود. کالایی که در دنیا تابع مسائل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است و تجارت آن هم متاثر از این عوامل خواهد بود. در سال‌های گذشته با کوچک‌ترین تنش در دنیا شاهد کاهش عرضه گندم و افزایش قیمت آن بودیم. به گفته فعالان این صنعت ۹۰‌درصد امنیت غذایی در کشور از طریق گندم تامین می‌شود و بالغ بر ۳ میلیون کشاورز در کشور گندم می‌کارند.
  • چالش‏‌های بخش کشاورزی کشور

    علی‌اشرف منصوری / کارشناس حوزه کشاورزی
    بخش کشاورزی به عنوان تامین‌‌کننده حدود ۸۰درصد مواد غذایی، جایگاه مهمی ‌‌در اقتصاد کلان کشور دارد. برخی از چالش‌‌های بخش کشاورزی کشور عبارت است از: نبود راهبردهای میان‌مدت و بلندمدت، ناپایداری منابع کشاورزی، عدم‌تعادل سفره‌‌های آب زیرزمینی، ناهماهنگی برنامه‌‌های آب و کشاورزی، بالا بودن هزینه تمام شده تولید، عدم‌کفایت سرمایه‌گذاری و بالا بودن نرخ کارمزد، تغییرات اقلیم، عدم‌حمایت از گسترش خصوصی‌‌سازی بخش کشاورزی در کلیه ابعاد، نارسایی زنجیره تامین و عدم‌تعادل عرضه و تقاضای محصولات کشاورزی، پایین بودن سرانه زمین و محدودیت دسترسی فعالان بخش کشاورزی به تکنولوژی‌‌های مناسب.
  • ۱۳ مزرعه غیرفعال تولید مرغ مادر آرین احیا می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: درحالی‌که در گذشته بیش از ۹۰‌درصد مرغ اجداد جوجه یک‌‌روزه از کشورهای دیگر تامین می‌‌شد سازمان اقتصادی کوثر که مجری نگهداری و تولید آرین در کشور است اعلام کرد: ایران با دانش متخصصان از واردات اجداد از کشورهای غربی بی‌‌نیاز شد و در زمره هشت کشور دارنده این فناوری استراتژیک قرار گرفت.
  • نگهداری بیش از ۷۴‌هزار نمونه ژنتیک در کشور به‌‌ صورت بذر

    در بانک ژن گیاهی ملی ایران بیش از ۷۴‌هزار نمونه ژنتیک در سردخانه‌‌های فعال و پایه، به‌‌صورت بذر و ۱۱۱ ژنوتیپ از محصولات باغی ، سبزی و صیفی نگهداری می‌شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر