شماره روزنامه ۵۹۹۷
|

  • روی خوش بارش‏‏‌ها به یزد

    دنیای اقتصاد-گروه استان‌ها/یزد: بارندگی‌‌‌های پربرکت ابتدای سال ۱۴۰۳ موجب شد تا استان‌‌‌های کویری همچون یزد بعد از سپری کردن دو دهه متوالی خشکسالی، به روی خوش طبیعت امیدوار شوند. هر چند بر اساس آمارها و جداول مرکز هواشناسی یزد، میانگین بارندگی‌‌‌های این استان تا پایان اسفندماه سال گذشته حدود ۶۱ میلی‌متر و تقریبا شبیه سال‌های قبل از آن بود ولی بارندگی‌‌‌های فروردین و به‌ویژه اردیبهشت امسال، ورق را برگرداند و یزد جزو پربارش‌‌‌ترین استان‌های ایران در سال‌جاری شمسی شد. با احتساب بارش‌‌‌های ابتدای سال تا روز هفتم اردیبهشت امسال، مجموع بارش‌‌‌های استان یزد از ابتدای مهر ۱۴۰۲ (ابتدای سال زراعی جاری) به حدود ۱۱۰ میلی‌متر رسیده، این در حالی است که میزان بارش معادل یک سال زراعی استان یزد، ۸۶ میلی‌متر اعلام شده است.
  • افزایش همکاری‌‌‌ مدیران بنادر گلستان و بندر امیرآباد

    دنیای‌اقتصاد -گلستان: در نشست مشترک مدیرکل بندر امیرآباد و سرپرست بنادر استان گلستان، بر افزایش همکاری‌‌‌ها بین بنادر این دو منطقه تاکید شد. در این نشست ضمن بررسی روند همکاری بین دو بندر همجوار شمالی کشور، مشکلات و نقاط ضعف و قوت مورد بحث و گفت‌‌‌وگو قرار گرفت و راهکارهای لازم برای ارتقای کیفیت خدمات‌رسانی ارائه شد. سیدمحسن طیرانی، سرپرست بنادر و دریانوردی استان گلستان در این نشست اظهار کرد: لایروبی کانال آشوراده و تبادل آب بین دریا و خلیج موجب شده تا شناورهای سبک به راحتی در خلیج گرگان تردد داشته باشند. وی با بیان اینکه افزایش ۲۰ سانتی‌متری ارتفاع سطح آب خلیج گرگان باعث کاهش شوری آب و مهاجرت پرندگان به خلیج گرگان شده است، ادامه داد: لایروبی کانال آشوراده حدود ۴۰۰ متر به پهنای سواحل اضافه کرده است.
  • میانگین بارش‌‌‌های لرستان ۴۳۵ میلی‌متر ثبت شد

    دنیای‌اقتصاد – خرم‌‌‌آباد: مدیرکل هواشناسی استان لرستان گفت: میانگین بارش‌‌‌های استان از ابتدای سال زراعی جاری ۱۴۰۳ - ۱۴۰۲ تا پایان روز سوم اردیبهشت ۴۳۵ میلی‌متر ثبت شده است. بهروز مرادپور اظهار کرد: بیشترین و کمترین میزان بارش به ترتیب در شول‌‌‌آباد با ۶۴۵.۳ میلی‌متر و الیگودرز با ۲۸۹.۴ میلی‌متر ثبت شده است. وی افزود: میزان بارش‌‌‌ها در سال زراعی جاری در خرم‌‌‌آباد ۳۸۹.۵، بروجرد ۴۳۰.۴، کوهدشت ۳۹۴.۴، الشتر ۴۵۵.۹، نورآباد ۴۱۰.۹، پلدختر ۴۳۳.۴، رومشکان ۴۶۲.۷ و چگنی و سراب دوره ۴۹۵، دورود۴۳۱.۱ و ازنا ۲۸۸.۶ میلی‌متر بوده است.
  • انفعال در برابر تغییر اقلیم

    دنیای اقتصاد-گروه گردشگری: دمای میانگین کشور در پنج دهه گذشته و با استفاده از درون‌‌‌یابی داده‌‌‌های دیده‌‌‌بانی ایستگاه‌‌‌های هواشناسی کشور معرف افزایش دمای دهه‌‌‌ای تقریبا با شیب ۰.۴ درجه سلسیوس است که به حدود دو برابر آهنگ افزایش جهانی می‌‌‌رسد. این رقم بیانگر گرمایش محیط و تغییر اقلیم کشور با سرعت بیش از میانگین جهانی است. با این حال در همین چند دهه جانمایی صنایع آب‌‌‌بر در مناطقی بوده که کمترین دریافت بارش سالانه را دارند.
  • اجرای ۱۵ پروژه جدید بخش خصوصی در تبریز

    دنیای‌اقتصاد-تبریز: شهردار تبریز از آغاز اجرای ۱۵ پروژه سرمایه‌گذاری به ارزش «یک همت» در تبریز خبر داد و گفت: این هدف‌‌‌گذاری همزمان با شروع به کار همایش بین‌المللی فرصت‌‌‌های سرمایه‌گذاری تبریز محقق می‌شود. یعقوب هوشیار در مراسم برگزاری یکصد و نود و یکمین جلسه شورای اسلامی شهر تبریز گفت: ابعاد مختلف رویکرد اجرایی شهرداری تبریز برای طرح‌‌‌های سرمایه‌گذاری وارد فاز جدیدی شده است. هوشیار تخصیص عرصه زمین برای طرح‌‌‌ها را مغایر با اصول و قواعد سرمایه‌گذاری دانست و گفت: شهرداری تبریز این رویه غیرمنطقی سرمایه‌گذاری را طی سال‌های اخیر منسوخ کرده است.
  • آژیر قرمز از میراث اصفهان

    دنیای اقتصاد-صدیقه نژادقربان: ترک‌‌‌های اصفهان دیگر محدود به خانه‌‌‌ها و جاده‌‌‌های این شهر نیست و فرونشست تا میراث بزرگ اصفهان هم رسیده است و حالا ترک‌‌‌ها از سقف‌‌‌ها و دیواره‌‌‌های میراث چندصدساله و برخی چندهزار ساله اصفهان بالا می‌رود و تک‌‌‌تک این میراث را در خطر فروپاشی قرار داده است. رسیدن خطر تا میراث اصفهان یعنی روشن شدن آژیر قرمز برای شهری که تمام هویتش را از میراث ملموس و ناملموس خود دارد. اصفهان، شهری است که نه‌تنها میراث اصیل و مهم ملی به شمار می‌رود بلکه به واسطه جهانی شدنش متعلق به تمام مردم جهان است و اگر آسیبی به این شهر وارد شود، در واقع به کل جهان آسیب وارد شده است. اینکه بگوییم اصفهان اعتباری برای ایران در جامعه بین‌المللی دارد، چندان اغراق‌‌‌آمیز نیست، چرا که محال است گردشگری خارجی به ایران بیاید و سری به نصف جهان نزند. در واقع در پکیج سفر گردشگران خارجی پیش از همه سفر به اصفهان گنجانده شده است، چرا که این شهر در کنار شیراز، شهرتی بین‌المللی دارد که به‌‌‌عنوان بخشی از هویت جامعه ایرانی در جهان شناخته شده است.
  • داستان دنباله دارقطع آب قشم

    دنیای‌اقتصاد - قشم: در چند سال اخیر قطع شبانه آب محلات قدیمی شهر قشم پای ثابت گلایه‌‌‌های مردمی بوده است. گلایه و نقد از استمرار قطع ۱۲ساعته آب به‌ویژه در ماه‌های‌ رمضان، محرم و صفر از آنجا بیشتر برای مردم ناراحت کننده و زجرآور است که بارها و بارها به مسوولان پیشین و فعلی منتقل شده اما نتیجه‌‌‌ای حاصل نشده است. اگر چه تغییر و کاهش ساعات قطع آب موجب کاهش نارضایتی مردم شده اما به گفته مدیرعامل شرکت آب و تاسیسات منطقه آزاد قشم، رفع کامل این مشکل بسیار پر هزینه است.
  • مانع‏‏‌زدایی از معادن تبریز

    دنیای اقتصاد-گروه استان‌ها-تبریز: رئیس کمیسیون معادن و فلزات اتاق تبریز گفت: بخش خصوصی باید به سرمایه‌گذاری در حوزه معادن تشویق شود.امید ظفر با اعلام این خبر افزود: بیش از ۶۰‌درصد چرخش اقتصادی استان، متعلق به حوزه صنعت و معدن بوده و بر این اساس حل مشکلات این صنعت ضروری است. وی بر لزوم رفع مشکلات از طریق تعامل و تفکر تاکید و خاطرنشان کرد: اگر تعامل نباشد، هیچ اتفاق مثبتی بین بخش خصوصی و دولت روی نمی‌‌‌دهد.
  • ۵۷ هزاریزدی درخواست صدور مجوز کسب‌وکار دادند

    دنیای‌اقتصاد - یزد: مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان یزد با اشاره به راه‌‌‌اندازی درگاه ملی مجوزهای کسب و کار گفت: ۵۷‌هزار نفر یزدی سال گذشته به صورت الکترونیک و از طریق درگاه ملی مجوزها درخواست مجوز کسب و کار دادند که بیش از ۳۰‌هزار مجوز آن صادر شد. محمد دهقان‌‌‌منشادی اظهار کرد: بخشی از این درخواست‌‌‌ها نیز یا رد شد یا متقاضی آن انصراف داده است و بخشی از آن نیز در مرحله صدور مجوز است.
  • تسهیل تجارت و تردد در پایانه‌‌‌های مرزی؛ اولویت راهداری

    دنیای‌اقتصاد - کرمانشاه- الهام اکبری: معاون حمل‌ونقل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌‌‌ای، تسهیل تجارت و روان‌‌‌سازی تردد مسافر در پایانه‌‌‌های مرزی کشور را از برنامه‌‌‌ها و رویکردهای اساسی حوزه راهداری و حمل‌‌‌ونقل جاده‌‌‌ای اعلام کرد. حمیدرضا شهرکی در نشست کارشناسی بررسی روند ترانزیت، حمل‌ونقل بین‌المللی، صادرات کالا، تردد مسافر و بازدید از زیرساخت‌‌‌های پایانه مرزی پرویزخان گفت: در پایانه‌‌‌های مرزی کشور، تشریفات ورود و خروج کالا و مسافر و ترانزیت کالا و تبادل نظر با حضور مستمر در پایانه‌‌‌های مرزی انجام می‌شود. وی افزود: در این جلسات فرآیندهای موجود در پایانه‌‌‌های مرزی را به‌‌‌صورت میدانی بررسی می‌‌‌کنیم و باید آنچه در موضوع فرآیند پیش‌بینی شده است، در حوزه اجرا نیز بررسی شود.
  • تقویم تودیع فقر سفر

    دنیای اقتصاد-گروه گردشگری: «بررسی وضعیت گردشگری داخلی از منظر دسترس‌‌‌پذیری برای اقشار مختلف جامعه و ارائه بسته تقنینی» عنوان گزارشی از مرکز پژوهش‌‌‌های مجلس است که در آستانه تصمیم‌گیری نهایی قوه مقننه برای تعطیلات دوروزه آخر هفته منتشر شده است. این گزارش نشان می‌‌‌دهد رشد اقتصادی و نشاط اجتماعی در گرو ثبت دو روز تعطیل در تقویم رسمی کشور است و بدون این گزینه، روند نزولی سفر خانوارهای ایرانی ادامه می‌‌‌یابد. نتایج آمارگیری از گردشگران ملی مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰ نشان می‌‌‌‌‌‌دهد که از جامعه ۲۶ میلیون و ۳۰۲ خانوار کشور حدود ۷۰‌درصد از آنها در این سال سفر نرفته و تنها ۷میلیون و ۷۸۸‌هزار خانوار یعنی معادل ۳۰‌درصد خانوارها سفر کرده‌اند.
  • پیشروی فرونشست در استان یزد

    دنیای اقتصاد-گروه استان‌ها/یزد: با وجودی که تا امروز بارندگی‌‌‌های نسبتا خوبی را در مرکز ایران و به‌ویژه استان کم‌بارش یزد شاهد بوده‌‌‌ایم، ولی اضافه برداشت‌های آب در بخش‌‌‌هایی از این منطقه موجب معضل بزرگی به نام «فرونشست زمین» شده است. یزد به دلیل نداشتن آب‌‌‌های سطحی از معدود استان‌‌‌هایی است که بیشتر برداشت‌‌‌ها از منابع آب زیرزمینی انجام می‌شود و روز‌به‌روز بر فرونشست‌های دشت‌‌‌های استان افزوده می‌شود. این فرونشست‌‌‌ها عمدتا در دشت‌‌‌های بزرگ و وسیع استان یزد قابل مشاهده بوده، ولی اخیرا به شهرها نیز سرایت کرده به گونه‌‌‌ای که آخرین نمونه آن ابتدای امسال در چهارراه ایرانشهر شهر یزد اتفاق افتاد و موجب مسدودی خیابان شهید رجایی حدفاصل این چهارراه تا میدان شهید بهشتی شد.
  • ۹۸هزار نفر از طریق راه‌‌‌آهن لرستان جابه‌جا شدند

    دنیای‌اقتصاد – خرم‌‌‌آباد: مدیرکل راه‌آهن لرستان گفت: پارسال ۹۸‌هزار و ۳۴۵ مسافر قطارهای بین‌شهری از طریق راه‌‌‌آهن لرستان جابه‌جا شدند که در مقایسه با ۹۳‌هزار و ۶۹۶ نفر بازه زمانی سال ۱۴۰۱ حدود پنج‌درصد افزایش نشان می‌دهد. رحمت رحمت‌‌‌نژاد با اشاره به تعداد مسافر قطارهای حومه‌‌‌ای نیز اظهار کرد: در همین بازه زمانی پارسال ۱۶۸‌هزار و ۸۸۰ مسافر توسط قطارهای حومه‌‌‌ای راه‌‌‌آهن لرستان جابه‌جا شد که نسبت به سال ۱۴۰۱ با ۱۵۲‌هزار و ۹۱۲ مسافر، ۱۰‌درصد رشد داشته است.
  • «ارس» مکمل ظرفیت گردشگری کیش شود

    دنیای اقتصاد - تبریز: مدیرعامل منطقه آزاد ارس گفت: یکی از زمینه‌‌‌هایی که ارس در آینده می‌تواند در آن پیشتاز باشد، بخش گردشگری است. ارس می‌تواند مکمل ظرفیت گردشگری کیش باشد و گردشگران می‌توانند در فصولی که هوای کیش مطلوب نیست، به ارس بیایند. مجید کیانی با اشاره به وضعیت گردشگری در منطقه آزاد ارس، تشریح کرد: تعداد خودروهای ورودی به منطقه (با حذف پلاک‌‌‌های بومی و تکراری)، یک میلیون و ۶۲۰‌هزار دستگاه در سال ۱۴۰۱ بود که این رقم در سال ۱۴۰۲ با افزایش ۸۶ درصدی به ۳ میلیون و ۱۱‌هزار خودرو رسید.
  • ماه سفر به غرب ایران

    دنیای اقتصاد-فاطمه باباخانی: این روزها تصاویری از دریاچه ارومیه که فلامینگوها بر فراز آن پرواز می‌کنند در شبکه‌‌‌های اجتماعی منتشر می‌شود. همین موضوع سبب شده گروهی از گردشگران، ‌‌‌مقصد سفرشان در اردیبهشت ماه را به شکلی تنظیم کنند که روز یا ساعتی را در ارومیه باشند و دریاچه را پس از خشکسالی‌های اخیر از نزدیک ببینند، ‌‌‌ به‌ویژه آنکه با رسیدن تابستان این احتمال وجود دارد که دریاچه بار دیگر به شرایط تلخ سابق برگردد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر