گروه گردشگری- وزیر امور خارجه کشورمان گفت: شاید ثبت نقشه تاریخی ایران در دوره قاجار در یونسکو آغازی برای همکاری مشترک بین ایران و همسایگان با تکیه بر اصل سرنوشت مشترک جمعی باشد. به گزارش خبرگزاری «مهر»، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در مراسم رونمایی از نقشه‌های ثبت شده تاریخی ایران در برنامه حافظه جهانی یونسکو گفت: ما از میراثی بی‌بدیل و گرانبها متشکل از هزاران سند در وزارت امور خارجه صحبت می‌کنیم که اکنون بخش کوچکی از آن در فاصله زمانی 1779 تا 1925 میلادی در دوره قاجار از سوی یونسکو مورد توجه قرار گرفته و به ثبت رسیده است. وی با اشاره به اینکه ثبت نگاره‌هایی از فلات ایران در برنامه ثبت جهانی یونسکو اقدامی قابل تقدیر است، بیان کرد: آنچه این مجموعه را ممتاز و برجسته ساخته و از دیگر موارد ثبت شده در حافظه جهانی یونسکو متمایز می‌سازد این است که این نقشه‌ها دارای ارزش تاریخی و نادر هستند.
ظریف گفت: برای درک مساله کافی است که به جغرافیای این منطقه نگاه کنیم؛ در آن دوران ایران پنج همسایه داشت و امروز ۱۵کشور از اقوام و طوایف و گستره فرهنگ‌ها و دامنه‌ای از درهم‌آمیختگی جوامع و ادیان مختلف همسایگان ایران هستند که گواهی بر احترام به تنوع فرهنگی و گفت‌وگو هستند. وی گفت: امروز را روز فرخنده‌ای برای جمهوری اسلامی و یونسکو می‌دانیم که توانسته‌اند این مجموعه ارزشمند از میراث را با نیت جهانی به حافظه بشری برگردانند و شاید این امر آغازی برای همکاری مشترک بین ما و همسایگان با تاکید بر اصل سرنوشت مشترک جمعی باشد.
بوکووا مدیرکل یونسکو، نیز در این مراسم ضمن تشکر از تلاش‌های جمهوری اسلامی برای حفاظت و مراقبت از میراث فرهنگی گفت: باید بر پایه گفتمان‌های بین‌المللی تلاش کنیم تا مشکلات با همدلی فرهنگ‌ها به سرانجام رسد.