هتل‌سازان خارجی 3‌ماهه مجوز می‌گیرند

گروه گردشگری: رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در دیدار با رئیس کمیسیون گردشگری مجلس آلمان، از پیش‌بینی تحلیلگران درخصوص رشد گردشگران ورودی به ایران خبر داد و گفت: براساس پیش‌بینی‌ها، در نیمه دوم سال ۲۰۱۵ میلادی و نتیجه نهایی نشست ایران و ۱+۵ ورود گردشگران به ایران رشد قابل توجهی خواهد یافت. به گزارش روابط عمومی این سازمان، مسعود‌سلطانی‌فر با اشاره به حل مسائل ایران و گروه ۱+۵ افزود: باور داریم که صنعت توریسم بعد از این جریان در کشور ایران روند رو به توسعه‌ای خواهد داشت و ما خود را برای شوک جدیدی که با ورود گسترده گردشگر ایجاد خواهد شد، آماده می‌کنیم.

معاون رئیس‌جمهوری در پاسخ به سوالات اعضای هیات پارلمانی آلمان درباره حضور سرمایه‌گذاران آلمانی در بخش هتل‌سازی گفت: مشکلی برای صدور مجوز وجود ندارد، تلاش می‌کنیم سازمان میراث فرهنگی برای کوتاه شدن روند صدور مجوز، رابط میان سرمایه‌گذاران و سایر بخش‌ها باشد و بسته به میزان سرمایه‌گذاری و تاسیساتی که ایجاد می‌شود، مجوزها کمتر از ۳ ماه صادر شود.

او با خاطرنشان کردن این موضوع که در طول یک‌سال گذشته از کشورهای اروپایی و عربی برای سرمایه‌گذاری در بازار ایران اعلام آمادگی کرده‌اند، تاکید کرد: موافقت و تفاهم اولیه مهم است که تلاش می‌کنیم این موافقت‌نامه کمتر از یک ماه با دستگاه ذی‌ربط شکل بگیرد. این مقام مسوول، همچنین ابراز امیدواری کرد در فضای جدیدی که پیش روی صنعت گردشگری ایران است و بسیاری از سرمایه‌گذاران خارجی را ترغیب به سرمایه‌گذاری در کشورمان کرده‌اند، سرمایه‌گذاران آلمانی نیز حضور داشته باشند. سلطانی‌فر تاکید کرد: در زمینه سرمایه‌گذاری خارجی قانون شفاف و روشنی داریم که به زبان‌های مختلف ترجمه شده است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در خصوص سن و جنسیت گردشگران ورودی به کشور عنوان کرد: گردشگری در ایران به صورت تخصصی انجام می‌شود و کسانی که جاذبه‌های فرهنگی و تاریخی برایشان اهمیت دارد به ایران سفر می‌کنند، اما ما ورود گردشگران با هر سن و جنسیتی را مغتنم شمرده و آنها را میهمان خود می‌دانیم.

وی درباره امکانات گردشگری برای افراد سالخورده گفت: برای این دسته از گردشگران امکانات مناسبی همچون بالابر در اماکن فرهنگی و تاریخی در نظر گرفته شده است که می‌توانید در جریان سفر به اماکن تاریخی استان‌های مختلف این امکانات را مشاهده کنید. رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درباره آموزش نیروی انسانی متخصص و مسلط به زبان‌های مختلف در بخش گردشگری گفت:دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت و بلندمدت در دانشگاه‌ها پیش‌بینی کرده‌ایم و برای جذب گردشگرانی که زبان انگلیسی را به خوبی نمی‌دانند، سعی کرده‌‌ایم امکانات تبلیغی خود را به چند زبان ارائه دهیم. او افزود: برای جذب گردشگر از کشورهای فرانسوی، آلمانی، چینی، ایتالیایی، روسی، عرب و ترک زبان دانشجویان زیادی را آموزش می‌دهیم، در زمینه آموزش زبان آلمانی و فرانسوی وضع بهتری داریم اما برای آموزش سایر زبان‌های خارجی کار ویژه‌ای را آغاز کرده‌ایم.

سلطانی‌فر درخصوص تعداد گردشگران نیز به اعضای هیات پارلمانی آلمان گفت: پس از یک دوره افت با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید با وجود تحریم‌های ناعادلانه، تعداد گردشگران ورودی در ۲ سال اخیر به ۵ میلیون نفر در سال رسید. وی سپس به رشد ۷۵ درصدی صدور ویزا برای اتباع ایرانی در سال ۲۰۱۴ میلادی نسبت به سال ۲۰۱۳ اشاره کرد و از علاقه‌مندی گردشگران اروپایی، کانادایی، آمریکایی و استرالیایی به دیدن کویر و جاذبه‌های طبیعی و حضور اتباع کشورهای همسایه برای استفاده از ظرفیت‌های درمانی ایران خبر داد.

مسعود سلطانی‌فر، سیاست دولت جمهوری اسلامی را افزایش ورود گردشگران خارجی به کشور اعلام کرد و گفت: در همین راستا تلاش کرده‌ایم موانع را رفع کنیم؛ ایجاد تسهیلات برای سرعت بخشیدن به صدور ویزا، لغو روادید با برخی کشورها و مهیا کردن زمینه صدور ویزای الکترونیک در آینده‌ای نزدیک ازجمله اقداماتی است که به آنها پرداخته‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: از دیگر برنامه‌هارفع مشکلات موجود در بخش اماکن اقامتی و هتل است که با استفاده از سرمایه‌گذاری بخش‌خصوصی درصدد مرتفع کردن آن هستیم. ساماندهی شبکه حمل و نقل هوایی، گسترش امکانات فرودگاهی مناسب و همکاری با وزارت علوم برای آموزش نیروی انسانی متخصص در رشته‌های مرتبط با گردشگری از دیگر مواردی بود که رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به آنها اشاره و تاکید کرد: می‌خواهیم شرایطی فراهم کنیم که در کوتاه‌ترین فرصت به این اهداف دست پیدا کنیم. سلطانی‌فر سفر «هایکه‌بریمر» رئیس کمیسیون گردشگری و اعضای هیات پارلمانی آلمان به ایران را فرصتی برای معرفی مناسب ایران دانست و گفت: امیدوارم با سفر شما، واقعیت جامعه ایران معرفی شود.

معاون رئیس‌جمهوری یکی از ابزارهای توسعه روابط کشورها و مردمان آنها را استفاده از جاذبه‌های گردشگری دانست و گفت: امیدوارم فصل جدیدی بین روابط دو کشور ایران و آلمان ایجاد شود و در بخش گردشگری بتوانیم همگرایی و هم‌افزایی بیشتری با یکدیگر داشته باشیم.

هایکه بریمر رئیس کمیسیون گردشگری پارلمان آلمان نیز علاقه‌مندی سرمایه‌گذاران این کشور را برای سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری اعلام کرد و گفت: گردشگری انسان‌ها را به یکدیگر نزدیک می‌کند و موجب برقراری ارتباط دوستانه می‌شود.

به گزارش «دنیای اقتصاد»، اعضای هیات پارلمانی آلمان به ریاست هایکه بریمر آخر هفته گذشته به تهران آمدند و عصر شنبه با معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دیدار کردند.