شماره روزنامه ۵۹۹۵
|

دنیای ماشین

  • شاسی‌بلند‌های گران‌قیمت

    خودروهای همه جا رو و شاسی‌بلند در اندازه‌های مختلفی ساخته می‌شوند و در بزرگ‌ترین اندازه وزن این ماشین‌های قدرتمند به بیش از ۲۵۰۰ کیلوگرم هم می‌رسد که این وزن بالا و جثه بزرگ موتورهای پر حجم و قدرتمندی را طلب می‌کند. این خودروها تمام امکانات ایمنی مورد تایید را دارا هستند و امکانات رفاهی آنها با استفاده از جدید‌ترین فناوری‌ها طراحی و پیاده‌سازی شده‌اند. در ادامه با جدید‌ترین و گران‌ترین خودروهای شاسی‌بلند لوکس آشنا خواهید شد.

    لینکلن نویگیتور L

    لینکلن از زیرمجموعه‌های شرکت فورد است که با داشتن ویژگی‌های شاسی‌بلندهای لوکس و بزرگ در لیست گران‌قیمت‌ترین‌های سال ۲۰۱۶ قرار گرفته است.

  • هفتمین خودروساز جهان از عرش به فرش

    دنیای اقتصاد: آخرین آمارهای تولید خودرو در جهان نشان می‌دهد که برزیل هفتمین خودروساز بزرگ جهان است. اما سال آینده که آمارهای جدید منتشر شود دیگر این‌گونه نخواهد بود. صنعت خودرو برزیل با چالش‌هایی رو‌به‌رو شده که موجبات کاهش فروش و تولید خودرو در این کشور را فراهم کرده است. اقتصاد این کشور درگیر یک دوره رکود شده است که دلایل آن را بیشتر در بی ثباتی سیاسی این کشور و فساد اداری جست‌وجو می‌کنند. خودروسازی در برزیل بیش از سه دهه پیش جدی شد و این کشور به سرزمین فرصت‌ها برای خودروسازان بزرگ جهان تبدیل شد.

  • سخت‌کوش علیه شیک‌پوش!

    دنیای اقتصاد: کمتر پیش می‌آید که یک شرکت با محصولات خودش رقابت کند. اساسا خودروسازان به گونه‌ای خط تولیدهای خود را طراحی می‌کنند که مدل‌هایشان با یکدیگر هم‌پوشانی نداشته باشد. این فلسفه مدیریتی چندان هم پیچیده نیست. در صورت موفقیت یا عدم موفقیت یک مدل، اعتبار دیگری و البته خود شرکت به‌شدت زیر سوال می‌رود. اما یک شرکت است که نه‌تنها دو خودروی هم‌کلاس را در آن واحد تولید کرده،‌ بلکه هرکدام از این خودروها از محبوبیت قابل توجهی هم برخوردار هستند. این پدیده زمانی شگفت‌انگیز می‌شود که می‌فهمیم هر دو مدل از نظر ساختار و فرمت بدنه، طراحی، ‌جعبه‌دنده و حتی پیشرانه شبیه هم هستند.

  • همیشه تکراری و همیشه محبوب!

    بیشتر از ۵۰ سال سن دارد. دقیقا ۵۳ ساله است. در این بیش از نیم قرن به اندازه ۵ سال هم تغییری در چهره‌اش ایجاد نشد. اما در مقابل به اندازه ۱۰۰ سال پیشرفت فنی را تجربه کرد. پورشه ۹۱۱ با سماجتی عجیب پشت این طرز تفکرش ایستاده است. عجیب‌تر آنکه مشتریان پر و پا قرصی این فلسفه را تایید می‌کنند. حداقل فروش بالای آن طی این چند سال، مطلب فوق را تایید می‌کند. درباره یکی از اصیل‌ترین اسپرت‌های تاریخ صحبت می‌کنیم؛ خودرویی که هیچ‌گاه از مسیرش خارج نشد. فقط اسپرت بازها و فقط حرفه‌ای‌ها. حتی ذره‌ای خودش را درگیر مباحث خودروهای خانوادگی یا گرایش مسافرتی نکرد.

  • برتری‌‌های خودروهای هم‌کلاس

    دنیای اقتصاد: انتخاب یک خودرو از میان گزینه‌های موجود در بازار شاید یکی از دشوارترین خریدهای ممکن باشد؛ چرا‌که اغلب باید بانگاهی بلند‌مدت به ماجرا نگریست. در این میان برخی هم هستند که با سرعت بیشتری خودرو خود را عوض می‌کنند. آنها نیز همیشه دوست دارند بدانند که خودروهای جدید کدام هستند و تفاوت‌ها و شباهت‌های آنها با خودرو کنونی‌شان چیست. در بازار رو‌به رشد خودرو ایران چه از نظر تنوع مدل و چه از نظر افزایش خریدار مساله انتخاب خودرو، روز به روز اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. در این صفحه سعی شده تا خودروهای مختلفی که از نظر قیمت یا قابلیت‌های فنی در یک کلاس قرار دارند با زبانی ساده با یکدیگر مقایسه شوند.

  • پشت فرمانش مغرور می‌شوید!

    هم برای سفرهای طولانی مناسب است و هم وقتی قرار باشد به دل طبیعت بروید شما را به خواست دلتان می‌رساند. هم هیبت دارد و هم اگر تروتمیز باشد دیدنی هم هست. انگار باید سیبیل‌های پر پشتی داشته باشید و عینک ری‌بن هم به چشم تا پشت فرمانش که می‌نشینید کسی شک نکند بلیزر سوار نیستید. هر چه باشد یکی از محبوب‌ترین ساخته‌های شاسی بلند تاریخ جنرال موتورز را سوار شده‌اید و به همین دلیل هم بد نیست از آن بالا گاهی زیر چشمی سواری‌های اصطلاحا ارتفاع خورده را نگاه کنید. نیازی هم نیست آدم مغروری باشید چرا که همین که پشت فرمان بلیزر بنشینید و غربیلک را در دست بگیرید، انگار جریانی از حس خوب و اعتماد به نفس بلیزر به شما هم منتقل می‌شود.

  • فیس‌لیفت مزدا۳ در ژاپن

    مزدا برای هم‌وطنان خود یک خبر خوب دارد. نسخه تغییرشکل یافته ۲۰۱۷ هاچ‌بک مزدا۳ زودتر از هر کشور دیگری ابتدا برای بازار بومی ژاپن عرضه می‌شود. اگرچه این خودروی اسپرت نسبت به نمونه قبلی خود تغییر ظاهری انقلابی نکرده است ولی با کمی دقت می‌توان به ریزه‌کاری‌های جذابی در آن پی برد. این تغییرات شامل چراغ‌ها، سپرها، رکاب‌ها، LEDها، مه‌شکن، اسپلیتر و حتی آینه‌های جانبی می‌شود. با اینکه تصاویر و اطلاعات دقیقی درباره کابین آن در دست نیست ولی گفته می‌شود شرکت آیتم‌های مربوط به فرم صندلی و داشبورد را نیز تغییر داده است.

  • جدی‌ترین رقیب تسلا وارد می‌شود

    جنگ میان برقی سازان با ورود سری ۳ بی‌ام‌و (BMW) میان آئودی، تسلا، جگوار و مرسدس بنز وارد مرحله جدیدی شده است. خط و نشان بی‌ام‌و برای تسلا مدل ۳ (Tesla ۳) باعث شده است این خودرو ساز به چالش کشیده شود و سایه سایر خودرو سازان را در پس خود احساس کند. بی‌ام‌و خوب می‌داند که در دنیای آینده بازار ماشین‌های برقی به چه محصولاتی نیاز دارد.

    از این رو تلاش کرده است تا با استفاده از سری ۳ محصولاتش رقیب آمریکایی خود را که تا حدی خود را بی رقیب تصور می‌کند، شکست دهد. شرکت تسلا موتورز با ۵ سال سابقه محصولاتی پر قدرت و تمام برقی را به بازار معرفی کرده است که در مدل ۳ قیمت این خودرو به خودروهایی که اقشار متوسط جامعه می‌توانند خریداری کنند نزدیک شده است و توانسته است این تصور را که خودروهای برقی گران‌قیمت هستند کنار بزند.

  • آخرین ملاقات هِنسی با افعی پیر

    شاید سابقه همکاری تیونر افسارگسیخته آمریکایی یعنی هنسی با دوج وایپر به بیش از ۲ دهه برسد. اکنون با انتشار اخباری مربوط به خداحافظی این کوپه زیبا از خط تولید، نسخه نهایی از ارزشی بیشتر برخوردار شده است. البته پیش‌تر ماحصل همکاری این دو یک وایپر ۱۰۰۰ اسب‌بخاری بود، اما ویرایش نهایی فوق می‌تواند ۸۰۸ اسب‌بخار نیرو تولید کند. توانی که برای شرکت در مسابقات سرعت و درگ کافی به نظر می‌رسد. این قدرت برای پیمودن شتاب صفر تا صد در تنها ۹/ ۲ ثانیه کافی است. همچنین با این وایپر می‌توان یک‌چهارم مایل یا ۴۰۲ متر را در ۵/ ۱۰ ثانیه و با سرعت ۲۲۸ کیلومتر در ساعت پیمود.

  • غرش آفرودها در ورزشگاه!

    روز‌های ۲۴ و ۲۵ تیرماه مجموعه ورزشی تختی تهران میزبان دودیفرانسیل سوارانی از سراسر کشور بود که آمده بودند تا پنجه در پنجه هم در دومین مرحله از سری مسابقات آفرود قهرمانی کشور پیکار کنند. مسابقه‌ای که میزبانی‌اش را کمیته دو دیفرانسیل هیات اتومبیلرانی تهران بر عهده داشت. این پیکار با حضور بیش از ۹۰ شرکت‌کننده از سراسر کشور برگزار شد. مسابقه اصلی روز جمعه بود اما در روز پنج‌شنبه همه خودروهای شرکت‌کننده از نظر ایمنی و فنی توسط کمیته فنی فدراسیون مورد بازدید قرار گرفتند. نکته جالب این دوره از مسابقات این بود که در پیست داخل ورزشگاه برگزار می‌شد.

  • بسته تقویتی برای ولوو

    یکی از معدود تیونرهایی که علاقه وافری به دستکاری فنی سواری‌های ولووی سوئد دارد، شرکت هایکو اسپرتیو است. دستاورد اخیر این تیونر روی سدان لوکس وی۹۰ شرکت بوده است. اکنون خودروی جدید می‌تواند ۲۵۸ اسب‌بخار نیرو را از پیشرانه ۲. ۴ لیتری دیزلی خود بیرون بکشد. این یعنی ۲۳ اسب‌بخار قوی‌تر از نمونه استاندارد. هایکو در ازای دریافت مبلغی کمتر از ۳ هزار دلار یکی از شیک‌ترین و در عین حال اسپرت‌ترین سدان‌های دنیا را تولید کرده است. آنها به قدری نسبت به توانایی‌های فنی خود اطمینان داشته‌اند که وی ۹۰ را ۵ سال تا ۱۵۰ هزار کیلومتر گارانتی کرده‌اند.

  • الگوی تولید برزیلی خودرو

    برای خودروسازان بزرگ جهان کشف بازار برزیل به منزله کشف یک قاره جدید بود. برزیل سال‌ها قبل از چین قابلیت‌های خود را نشان داد و در واقع بازار خودرو برزیل بود که اهمیت اقتصادهای نوظهور را به خودروسازان نشان داد.

    جمعیت زیاد و کشور پهناور نیاز به خودرو را در برزیل بیشتر از دیگر کشورهای آمریکای جنوبی ایجاد می‌کرد و خودروسازان به سرعت این نیاز را کشف کرده و درصدد پاسخگویی به آن برآمدند. اما جذابیت و قابلیت بازار خودرو برزیل بسیار بیشتر از اینها بود. تا جایی که برزیل را می‌توان اولین کشور درحال توسعه به حساب آورد که برای آن خودرو اختصاصی تولید شد.

  • فناوری نوین مزدا برای پایداری خودرو

    مزدا پس از ۸ سال کار روی سامانه‌ای برای کنترل بهتر خودروها، سرانجام از این سامانه رونمایی کرد. این فناوری جدید در کنترل تمام خودروهای مزدا استفاده خواهد شد و به گفته مدیران ارشد این خودرو‌ساز، این سامانه که G-Vectoring Control نام دارد عملکرد ساده اما موثری دارد، این سامانه باعث می‌شود راننده رانندگی نرم‌تری داشته باشد.

    در خودروها هنگام شتاب گرفتن و حرکت کردن به سمت جلو وزن خودرو روی محور عقب بیشتر می‌شود و این افزایش وزن باعث افزایش اصطکاک می‌شود و چسبندگی لاستیک به سطح زمین بیشتر شده و اتفاقی برعکس در زمان ترمز گرفتن صورت می‌گیرد و وزن بیشتری روی محور جلو قرار می‌گیرد و باعث می‌شود ترمزها به دلیل افزایش چسبندگی بین لاستیک و جاده بهتر عمل کنند.

  • چرا خودروسازان عاشق برزیل شدند؟

    برزیل به‌عنوان پنجمین کشور بزرگ دنیا و بزرگ‌ترین کشور آمریکای جنوبی با ۲۰۵ میلیون نفر جمعیت بازار خوبی برای خودرو‌سازان به شمار می‌آید و بخش زیادی از خودروهای فروخته شده در این قاره در برزیل به مصرف می‌رسد. در سال ۲۰۱۳ خودروهایی که در برزیل فروخته شد بعد از چین، آمریکا و اتحادیه اروپا بیشترین تعداد را به خود اختصاص داد و در فهرست بهترین مصرف‌کنندگان خودرو قرار گرفت.

    در سال ۲۰۱۴ مقدار فروش خودروهای سواری در این کشور به دلیل رکود اقتصادی ۷درصد کاهش یافت. برزیل به‌عنوان کشوری پهناور با محصولات کشاورزی متنوع در بخش سوخت‌های زیستی فعالیت‌های قابل توجهی در سال‌های گذشته داشته است.

  • چه خبر از الانترا ۲۰۱۷؟

    اگرچه عرضه نسل جدید هیوندای الانترا خبر جدیدی نیست اما این خودروساز کره‌ای برای نسخه ۲۰۱۷ این سدان خود برنامه دیگری در سر دارد. در حقیقت الانترای ۲۰۱۷ با ظاهری اسپرت‌تر و گیراتر بازگشته است تا پاسخگوی قشر جوان نیز باشد. این فلسفه طراحی را می‌توان از روی تریم مشکی مغزی چراغ‌های جلو و عقب، جلوپنجره تیره، چراغ‌های جسورانه و سپرهای جلو و عقب برآمده نیز فهمید. الانترای جدید به المان‌های بدنه‌ای مربوط به آیرودینامیک مانند کاپوت شیاردار و رکاب‌های محدبی مجهز شده است. سیستم تنفس آن با تعبیه مکانیزم اگزوز دوبل، به مراتب بهتر از ویرایش استانداردش از آب درآمده است، اما جذاب‌ترین بخش این خودرو پیشرانه ۶/ ۱ لیتری توربوشارژ آن است که به راحتی می‌تواند ۲۰۰ اسب‌بخار نیرو را توسط یک جعبه‌دنده ۷ سرعته اتوماتیک به‌صورت FWD به چرخ‌های جلو منتقل کند.

  • راهنماهایی برای رانندگی امن

    خراب شدن خودروها یکی از معضلاتی است که می‌تواند لذت سفر و جابه‌جا‌یی با خودروی زیبای شما را به کابوسی برای شما تبدیل کند. برخی از این موارد اجتناب‌ناپذیر هستند و ممکن است برای هر خودرویی اتفاق بیفتد. برای مثال پنچر شدن ممکن است برای هر خودرویی اتفاق بیفتد هر چند برخی خودروها در برابر این مساله مقاومت بیشتری دارند اما قابل پیشگیری نیست.

    خودرو‌ها به دلیل داشتن خط تولیدی واحد و ساختار کلی شبیه به هم معمولا دچار مشکلات مشابهی می‌شوند و برای دریافتن این مشکلات نیاز به صحبت‌های شفاهی با سایر مشتریان نیست و امروزه در فضاهای مجازی مدل‌های مختلف خودروها انجمن‌های مختلفی دارند و کاربران و مالکان این خودروها در این انجمن‌ها مشکلات خود را با خودروهایشان اعلام می‌کنند و در برخی موارد راهنماهایی هم از سایر افراد دریافت می‌کنند که ممکن است درست یا حتی نادرست باشند.

  • ویلیز زنده شد

    درست در پانزدهم جولای سال ۱۹۴۱ یعنی دقیقا ۷۵ سال پیش بود که کمپانی ویلیز-اورلند طی یک قرارداد با ارتش آمریکا، یک خودروی سخت‌جان نظامی را تولید کرد. محصولی که مدتی بعد با نام جیپ شهرتی جهانی پیدا کرد. توانمندی‌های تحسین‌برانگیز ویلیز به قدری بود که کم‌کم پایش به خیابان‌ها و مصارف عمومی نیز باز شد. اکنون به مناسبت ۷۵امین سالگرد تولید این خودرو، جیپ یک دستگاه رنگلر ۲۰۱۶ را با ظاهری درست مانند ویلیز ۱۹۴۱ طراحی کرده است. یک آفرود فوق زیبا با پیشرانه‌ای ۶/ ۳ لیتری ۶ سیلندر Vشکل و جعبه‌دنده ۶ سرعته دستی.

  • قیمت‌گذاری اسپایدر جدید اربا‌ب‌حلقه‌ها

    آئودی نسخه ۲۰۱۷ آر۸ روباز یا همان اسپایدر را برای عرضه در بازار اروپا به قیمت ۱۷۹ هزار یورو یا معادل ۱۹۹ هزار دلار قیمت‌گذاری کرد. این قیمت که تغییر چندانی به نسبت نسخه ۲۰۱۶ در آن دیده نمی‌شود در مقابل آپشن‌های جدیدی که آر۸ به مشتری ارائه می‌دهد واقعا منصفانه است. آئودی فوق دارای یک قلب ۲/ ۵ لیتری تنفس طبیعی ۱۰ سیلندر V شکل است. قدرت آن بدون تغییر همان عدد ۵۴۰ اسب‌بخار را نشان می‌دهد. با این خروجی می‌تواند صفر تا صد کیلومتر در ساعت را طی ۶/ ۳ ثانیه بپیماید و بعد از آن از مرز سرعت نهایی ۳۲۰ کیلومتر در ساعت نیز عبور کند.

  • مورانوی جدید به آمریکا رسید

    نیسان به دور از تمام هیاهوها و جنجال‌های رسانه‌ای، ویرایش ۲۰۱۶ از شاسی‌بلند مورانوی هیبریدی خود را راهی بازار آمریکا کرد. خودرویی که تا پیش از این به‌صورت انحصاری تنها در بازار چین عرضه می‌شد ولی با توجه به کارآیی و موفقیت آن، آمریکایی‌ها نیز مشتاق خرید آن شدند. مورانوی هیبریدی که ۳۰۰۰ دلار گران‌تر از نسخه بنزین‌سوزش است، تا کنون ۶۰۰ درخواست پیش فروش داشته است. قوای محرکه ترکیبی برقی-بنزینی آن می‌تواند در مجموع ۲۵۰ اسب‌بخار نیرو تولید کند. این خروجی ترکیب یک موتور برقی بزرگ و یک پیشرانه ۵/ ۲ لیتری است.

  • آستون‌مارتینی به یاد هواپیمای جنگنده

    ۸۰ سال پیش اولین پرواز جنگنده مشهور اسپیت‌فایر مربوط به نیروی هوایی سلطنتی انگلستان انجام شد. اکنون به همین مناسبت یکی از قدیمی‌ترین خودروسازان این کشور یعنی آستون‌مارتین نیز اقدام به عرضه نسخه‌ای ویژه از ونتیج اِس با همان نام کرده است. محصولی که گفته می‌شود تنها ۸ دستگاه از نمونه کوپه آن با رنگ‌بندی استثنایی ساخته خواهد شد. یکی از جذاب‌ترین جلوه‌های بصری این خودرو، استفاده از ترکیب رنگ سبز و زردی است که روی جنگنده اسپیت‌فایر نیز استفاده شده بود. علاوه بر این، شیشه‌ها و رینگ‌ها با یک لایه از تریم دودی، کمی تیره‌تر و باوقارتر به نظر می‌آیند.

  • راه‌های فرار از بحران

    صنعت خودروی برزیل آشکارا با بحران رو‌به‌رو شده است. این بحران بازتاب مشکلاتی است که کل اقتصاد این کشور را در برگرفته و آن خود زاییده بی ثباتی‌های سیاسی و تصمیم‌گیری‌های احساسی در اقتصاد است. اما برخلاف ونزوئلا دامنه و ریشه این بحران آن قدر نیست که صنعت خودرو این کشور را فلج کند. از سوی دیگر خودروسازان معتبر جهان در این کشور در حال توسعه، ریشه‌های قوی‌تر نسبت به ونزوئلا دارند.

    به همین دلیل آنها برخلاف ونزوئلا نشانه‌ای از آنکه قصد ترک اقتصاد برزیل را داشته باشند، بروز نداده و احتمالا نخواهند داد.

  • سیویک توربو فقط برای فیلیپین

    این‌طور به نظر می‌رسد که هوندا برای ادای دین نسبت به یکی از قدیمی‌ترین بازارهای خود، نسخه‌ای ویژه را تدارک دیده است. سیویک آر. اس، هدیه منحصر به فردی است که این ژاپنی برای بازار فیلیپین دست و پا کرده است. خودرویی با ظاهر و باطن بسیار اسپرت‌تر. شاید برای اولین‌بار بوده باشد که یک سیویک را این‌گونه آیرودینامیک و پرخاشگرانه می‌بینیم. به‌ویژه نمایش خیره‌کننده جلوپنجره مشکی و رینگ‌های مشکی که ترکیبی عالی را پدید آورده‌اند. هوندا روی این مدل نیز ترجیح داده از رینگ‌های سنتی ۱۷ اینچی بهره بگیرد.

  • موفقیت روی سه چرخ

    در طول تاریخ خودروسازی بوده‌اند شرکت‌هایی که تلاش کرده‌اند ماشین‌هایی با سه چرخ بسازند. ماشین‌هایی که مشهورترین آنها ریلاینت رابین انگلیسی بوده است. اما هیچ‌کدام از خودروهای سه‌چرخ نتوانستند در عمل موفق از کار در‌بیایند. محدودیت‌های ذاتی داشتن یک چرخ کمتر باعث می‌شد تا بخش زیادی از توانایی‌های خودرو از دست برود. اما سازندگان دست از این ایده برنداشته و کار را با شکل و شمایلی شبیه به موتورسیکلت یا خودروهای چهارچرخ معروف به AVT ادامه داده‌اند.

    یکی از این محصولات Can-Am نام دارد که محصول شرکت بومباردیه کانادا است.

  • تسلا مقصر است یا راننده‌ای که وجود ندارد!

    در حال حاضر سامانه‌های پیشرفته‌ای که می‌توانند به‌صورت خودکار خودرو را هدایت کنند در مدل‌های معدودی وجود دارد، اما در خودروهای تسلا این ویژگی جزو خصوصیت بارز این برند است و در کنار تمام برقی بودن و مصرف پایین از قیمت مناسبی هم برخوردار است. در کنار مزیت‌هایی که این خودروها دارند؛ اما فناوری جدید خودران بودن مشکلاتی را برای شرکت سازنده ایجاد کرده است.

    در حوادثی که پیش می‌آید دارندگان این خودروها، در اولین واکنش این سامانه‌ها توسط راننده به‌عنوان مقصر معرفی می‌شود. در حادثه برخورد خودروی تسلا به دیوار پس از بررسی‌ها مشخص شد که سامانه رانندگی خودکار فعال نبوده و راننده به جای ترمز گرفتن پدال گاز را به میزان ۱۰۰درصد فشرده است و به دلیل شتاب بالا خودرو با شدت زیاد به دیوار برخورد کرده است.

  • خداحافظی با مرسدس خاص

    ستاره نقره‌فام اشتوتگارت سرانجام از ویرایش نهایی سدان کوپه‌ مانند خود سی. ال. اس رونمایی کرد. یکی از زیباترین فست‌بک‌های دنیا و یکی از خاص‌ترین تولیدات مرسدس‌بنز. روی این مدل ویژه می‌توان المان‌های منحصر به فردی مانند نوارهای لوکس کروم، رینگ‌های جدید ۱۹ اینچی، اگزوزهای استیل، جلوپنجره فرم‌دار و یک بال عقب کوچک را نیز مشاهده کرد. داخل کابین شاهد تودوزی چرم مشکی برای صندلی‌های اسپرت هستیم. همچنین این سی. ال. اس مجهز به نمایشگرهای تازه طراحی‌شده LED لمسی است. بنز در نظر دارد برای عرضه نسل بعدی این خودرو از پلت‌فرم Eکلاس بهره بگیرد.

  • آیا برق به‌صرفه‌تر از سوخت فسیلی است؟

    در یکی، دو سال اخیر موضوع خودروهای برقی بخشی از اخبار صنعت خودرو‌سازی را به خود اختصاص داده است اما در رابطه با هزینه‌های جاری سفر با یک خودروی برقی کمتر صحبت شده و مورد بررسی قرار گرفته است. شرکت اکوتریسیتی بریتانیا (Ecotricity) اخیرا اعلام کرده است که برای هر ۳۰ دقیقه شارژ در اماکن عمومی ۶ پوند دریافت می‌کند.

    این قیمت‌گذاری باعث واکنش تند مشتریان و صاحبان خودروهای برقی شده است و به عقیده آنها این قیمت باعث می‌شود هزینه حمل و نقل به ازای هر کیلومتر نسبت به سوخت دیزل هم گران‌تر شود.

  • بی.آر.زی ۲۰۱۷ فقط ۲۶ هزار دلار

    کوچک‌ترین محصول اسپرت سوبارو برای عرضه در نیمه پایانی سال جاری میلادی و ابتدای سال آینده معرفی شد. سوبارو BRZ مدل ۲۰۱۷ با تغییراتی نامحسوس در طراحی بیرون و درونی خود، مشتریان سنتی خود را حفظ کرده است. شاید اگر همان نوار زیبای LED‌ داخل چراغ‌های جلو و عقب و آن بال عقب نبود، نمی‌شد به درستی فهمید که بین این مدل و نمونه‌ قبلی تفاوتی بوده یا خیر. هرچه هست، این اسپرت پرطرفدار با قلب جدید خود اوضاع بهتری دارد. به این معنی که پیشرانه ۲لیتری خوابیده آن تا پیش از این می‌توانست ۲۰۰ اسب‌بخار نیرو تولید کند ولی بی.

  • گودزیلا هم خودران می‌شود‌!

    سونامی خودران‌ها به ژاپن هم رسید و شرکت نیسان اعلام کرده است که در برخی از نمونه‌های آینده این شرکت از قابلیت رانندگی خودکار استفاده خواهد کرد. این قابلیت‌ها شامل نسخه آینده نیسان GT-R هم خواهد شد و این خودروی معروف ژاپنی‌ها قادر خواهد بود با استفاده از هوش مصنوعی که دارد رانندگی کند. مطرح شدن این مساله در میان محافل خودرویی سوال‌های زیادی را مطرح کرده است و آن هم اینکه کدام نرم‌افزار می‌تواند این گودزیلای وحشی را کنترل کند و آیا داشتن چنین سامانه‌ای برای این نوع خودروها که رانندگی با آنها اوج هیجان است منطقی به نظر می‌رسد یا نه؟ در واقع هیجان ناشی از شتاب و رانندگی با خودرویی مانند نیسان GT-R از مهم‌ترین‌ خاصیت این خودرو است و با دخالت مجموعه‌ای از حسگرها و نرم‌افزارها باید دید چه سرنوشتی برای آن رقم می‌خورد.

  • نفربر آبی منصوری

    باز هم این تیونر ایرانی‌الاصل سر به جنون گذاشت. بعد از اولین دیداری که منصوری با مرسدس‌بنز جی‌کلاس داشت، به طرزی عجیب شیفته این خودرو شد. تا حدی که طی یکی دو سال اخیر چند ‌بار سراغ آن رفته است. آخرین دستاورد این شیفتگی، یکی از خاص‌ترین نسخه‌های این خودرو نام گرفته است. شاسی‌بلند و تنومندی که ترکیب نامتعارف رنگ آبی پس‌‌زمینه و فیبر کربن آن را بی‌اندازه خاص کرده است. از این پوشش مقاوم و سبک‌وزن در جلوپنجره، روی کاپوت و حتی سقف استفاده شده است. حتی داخل اتاق نیز می‌توان از فیبر کربنی که داخل داشبورد و کنسول بهره گرفته شده، لذت برد.

بیشتر