شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۹۴ دنیای اقتصاد

اخبار بازار نفت - روزنامه شماره ۵۸۹۴

  • گازهای گلخانه‏‏‏‏‌ای؛ بلای جان نفتی‌ها

    دنیای‌اقتصاد- پیمان قناعتی‌فرد: در پاسخ به فشارهای همه‌‌‌‌‌جانبه دوستداران محیط‌‌‌‌‌زیست، ایالات‌متحده آمریکا و چین سرانجام با صدور بیانیه‌‌‌‌‌ای مشترک اعلام کردند عزم جدی دارند با هدف حذف تدریجی سوخت‌های فسیلی از طریق ارتقای دانش و بهره‌‌‌‌‌برداری از انواع انرژی‌های تجدیدپذیر، با پدیده مخرب افزایش گرمایش جهانی مقابله کنند.
  • اعطای اختیار به اتحادیه اروپا برای توقف واردات گاز روسیه

    دنیای‌اقتصاد – حمید ملازاده: اتحادیه اروپا درحال آماده‌شدن برای اعطای اختیار به کشورهای عضو خود برای توقف واردات گاز از روسیه و بلاروس است. به گزارش فایننشال‌تایمز، بر اساس پیش‌نویس متن قانونی پیشنهاد شده توسط بروکسل، هر کشور عضو این اختیار را خواهد داشت از تامین فضا برای خطوط لوله گاز و پایانه‌های گاز طبیعی مایع توسط شرکت‌های روسی و بلاروس جلوگیری کند.
  • میانکاله؛ اثبات تقدم زیست‌محیطی بر توسعه افقی پتروشیمی

    دکتر پویا نعمت‏‏‏‏‏‌اللهی/ کارشناس نفت
    چندی قبل موافقت‌نامه احداث پتروشیمی میانکاله باطل شد. این خبر می‌تواند از منظر عده‌ای یک خبر خوب و از منظر عده‌ای دیگر به‌عنوان یک خبر بد تلقی شود. سرمایه‌گذارانی که به‌دنبال احداث این مجتمع بودند و البته نمایندگانی که قول احداث آن را در این منطقه به سرمایه‌گذاران مذکور داده بودند، از این خبر خوشحال نیستند. در اواخر اسفند۱۴۰۰ بود که کلنگ احداث پتروشیمی میانکاله به زمین زده شد و مجریان آن از تعطیلات نوروز استفاده و اقدام به فنس‌‌‌‌‌‌کشی کردند. در عین‌حال قاطبه جامعه زیست‌محیطی از این خبر خوشحال شده‌اند. میانکاله یکی از نقاط ویژه در حیات‌وحش کشور است و فعالان محیط‌زیست معتقدند که احداث چنین مجتمعی در این منطقه موجبات آسیب‌های فراوان به طبیعت و حیات‌‌‌‌‌‌وحش آن پهنه را فراهم می‌کند.
  • صادرات ۳۰‌میلیارد دلاری نفت ایران به چین

    طبق آمار موسسات خارجی، درآمد حاصل از صادرات نفت ایران به چین بعد از امضای سند همکاری ۲۵‌ساله و احیای روابط ۲ کشور، ۳۰‌میلیارد دلار افزایش داشته و نسبت به سال‌۲۰۲۰، حدود ۱۰‌برابر شده‌است. به گزارش فارس، آمار موسسات ردیابی نفتکش‌ها نیز نشان می‌دهد که دولت چین پس از خروج ترامپ از برجام دیگر حاضر نشد با دولت ایران همکاری کرده و ریسک تجارت نفتی با ایران را همانند دوره اول تحریم‌ها بپذیرد و هرچند چین همچنان تنها مسیر تنفس نفتی ایران باقی‌ماند اما با کاهش سطح همکاری‌ها، ایران درآمدی معادل ۱۴‌میلیارد دلار را از دست داد. اما روند صادرات نفت ایران بعد از امضای سند همکاری ۲۵‌ساله با چین صعودی شده و طبق آمار کپلر و اوپک از میزان فروش و قیمت نفت ایران، «درآمد نفتی ایران از چین طی ۳ سال‌۳۰‌میلیارد دلار رشد کرده‌است.» این درآمد نفتی درحالی نصیب کشور می‌شود که میانگین صادرات نفت ایران به چین حدود ۵۰۰‌هزار بشکه در روز بیش از دوران اجرای برجام است و ایران با گذر از عربستان‌سعودی و روسیه به بزرگ‌ترین تامین‌‌‌‌‌‌‌کننده نفت دریایی چین تبدیل شده‌است.
  • میدان آرش در انتظار ورود دستگاه دیپلماسی

    سوابق تاریخی مذاکرات ایران و کویت نشان می‌دهد در طول مذاکرات دو کشور از ۶۰سال‌پیش، بر سر تعیین مرزهای آبی و همکاری مشترک در برداشت از این منابع گازی، همواره سران دو کشور حق کشور مقابل را برای سهم‌‌‌‌‌‌‌داشتن در این منابع عظیم گازی به‌‌‌‌‌‌‌رسمیت شناخته‌‌‌‌‌‌‌اند. به گزارش تسنیم، سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس در پایان چهل و چهارمین نشست خود در دوحه قطر ادعاهای واهی خود علیه جمهوری‌اسلامی ایران درخصوص پرونده میدان گازی آرش را تکرار کردند و این‌بار پا را فراتر گذاشته و در پایان این نشست در بیانیه‌ای مدعی شدند که مالکیت میدان گازی مشترک آرش (الدره) متعلق به عربستان و کویت است و تنها این دو کشور حق بهره‌برداری از منابع آن را دارند.
  • انتقال راهبردی‌‌‌‌‌‌‌ترین کریدور نفتی ایران به زیر زمین

    مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب گفت: به‌دلیل وجود معارضان متعدد در مسیر کریدور نفتی اهواز و لزوم ایجاد‌نشدن اختلال ترافیکی برای شهروندان در این منطقه، برای نخستین‌بار در صنعت نفت، این کریدور با حفاری افقی و لوله‌‌‌‌‌‌‌گذاری به شیوه حفر قنات به زیر زمین منتقل می‌شود. به گزارش «شانا» به نقل از شرکت مناطق نفت‌خیز جنوب، علیرضا دانشی در حاشیه بازدید از عملیات حفاری و لوله‌‌‌‌‌‌‌گذاری در سه‌‌‌‌‌‌‌راه فرودگاه اهواز، با بیان اینکه این پروژه به شیوه حفر قنات در حال انجام است، اظهار کرد: کریدور نفت اهواز واقع در سه‌‌‌‌‌‌‌راه فرودگاه از مهم‌ترین و راهبردی‌‌‌‌‌‌‌ترین کریدورهای صنعت نفت است که سال‌هاست به‌دلیل وجود معارضان متعدد، همچنین‌بار سنگین ترافیکی در آن محل، عملیات حفاری و لوله‌‌‌‌‌‌‌گذاری و همچنین تعمیرات لوله‌‌‌‌‌‌‌های انتقال نفت و گاز با مشکل روبه‌رو شده‌است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر