شماره روزنامه ۶۰۱۰
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۶۲ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۵۹۶۲

  • نقطه تردید ورود به بازار

    دنیای اقتصاد -گروه بازار ارز و پول: روند شاخص‌های دارایی در بازار نخستین روز پس از انتخابات مثبت شد. در حالی که از روز‌های پیشین معامله‌گران از افزایشی شدن نرخ‌ها پس از انتخابات سخن می‌گفتند، این اتفاق در بازار روز شنبه رخ داد. البته باید گفت که نرخ‌ها پس از ثبت یک روند افزایشی در صبح دیروز، در معاملات ظهر دچار افت قیمت شدند. همین امر کار‌شناسان را بر این داشت تا نرخ‌های حال حاضر را نقطه خطرناکی برای ورود به بازار اعلام کنند.
  • اروپا در مضیقه مالی

    دنیای اقتصاد: در شرایطی که ولادیمیر پوتین تهدیدات خود را افزایش داده است و دونالد ترامپ درباره لغو حمایت آمریکا از اوکراین فکر می‌کند، اجماعی حول محور این گزاره شکل گرفته است که اروپا باید بیشتر برای نیروهای مسلح خود هزینه کند. به نظر می‌رسد این تغییر برای قاره‌ای که به برون‌سپاری امور دفاعی خود به آمریکا عادت کرده است، بسیار سخت خواهد بود. در طول سه دهه گذشته، سیاستمداران اروپایی با اشتیاق، سود به‌دست آمده از صلح طولانی‌مدت را صرف هزینه‌هایی کرده‌اند که ارتباط زیادی با صنایع نظامی ندارد.
  • خیز طلا به سوی رکوردشکنی

    اونس طلای جهانی در اواسط نخستین روز از ماه جدید در روندی غیرمنتظره با رشد ۲.۱ درصدی مواجه شد و رقمی معادل ۲۰۸۸ دلار را به ثبت رساند. این فلز گران‌بها که پناهگاه امن سرمایه‌گذاران به شمار می‌رود، با هجوم تقاضاکنندگان و همچنین روند نزولی دلار جهانی انتظارات را برای رکوردشکنی تاریخی زودتر از برآوردها افزایش داد. پیش از آغاز سال ۲۰۲۴ نظریه‌های متعددی در خصوص شیب مثبت فلز زرد و رکوردهای تاریخی آن پس از کاهش نرخ تورم در آستانه تغییر مسیر سیاست‌های انبساطی ارائه شد. روند قیمتی این دارایی تا چه میزان با برآوردها مطابقت داشت؟ در پاسخ به این سوال باید چند عاملی که مسیر احتمالی را اندکی تغییر داد، بررسی کرد.
  • مشتری محصولات چینی کم شد؟

    آمار رسمی نشان داد که فعالیت کارخانه‌ها در چین برای پنجمین ماه متوالی در فوریه کاهش یافت، زیرا تقاضای ضعیف در دومین اقتصاد بزرگ جهان همچنان به رشد خود ادامه می‌دهد. بر اساس گزارش اداره ملی آمار چین (NBS)، شاخص مدیران‌خرید در ماه فوریه به ۴۹.۱ درصد رسید.
  • تورم منطقه یورو کمتر از انتظارات کاهش یافت

    دنیای اقتصاد: تورم سالانه منطقه یورو در ماه فوریه به ۲.۶ درصد رسید و از نظرات اکثر مقامات بانک مرکزی مبنی بر عدم شتاب در کاهش نرخ بهره حمایت کرد.
  • رشد اقتصادی ترکیه در سال ۲۰۲۳ چه مقدار بوده است؟

    رشد اقتصادی ترکیه در سال ۲۰۲۳ به ۴.۵ درصد رسید و تولید ناخالص داخلی این کشور در سال ۲۰۲۳ رقم ۱.۱۲ تریلیون دلار را ثبت کرد.
  • قدرت خرید انگلیسی‌‌‌ها کاهش یافت

    تقاضای مصرف‌کنندگان به کمترین میزان خود از زمان «کرونا» در بریتانیا کاهش یافت. به گزارش عمون، علاقه مصرف‌کنندگان بریتانیایی به فروشگاه‌های خوار‌بار فروشی در بریتانیا ماه گذشته به پایین‌‌‌ترین سطح خود از زمان همه‌‌‌گیری کرونا کاهش یافت که احتمالا این موضوع به دلیل اعتصاب کارگران راه آهن، فشار‌‌‌های معیشتی و بارندگی شدید است.
  • نجات لیر ترکیه نیازمند نسخه تثبیت است

    وزیر اسبق اقتصاد ترکیه گفت: ارزش پول ترکیه باید به عنوان یک معیار تثبیت شود. «صبری تکیر»، اقتصاددان و سیاستمدار ترکیه‌‌‌ای است که مسوولیت‌های مختلفی را در صحنه سیاسی ترکیه بر عهده داشته است. هفته‌‌‌نامه «تازه‌های اقتصاد» در گفت‌وگو با صبری تکیر، ضمن بررسی عوامل بروز تورم در ترکیه، به راه‌های گسترش همکاری اقتصادی ایران و ترکیه نیز پرداخته است. او معتقد است که با وجود همه تهدید‌‌‌ها و اقدامات تحریمی، ترکیه و ایران باید راه‌هایی را برای تجارت با ارز‌‌‌های ملی خود و انجام مبادلات پایاپای به صورت دوره‌‌‌ای از طریق بانک‌‌‌های مرکزی دو طرف ایجاد کنند.
  • نرخ سود بین بانکی تحت کنترل بانک مرکزی

    اکو ایران: بانک مرکزی با تزریق نقدینگی بالا و پاسخ‌گویی به بخش قابل توجهی از نیاز بانک‌ها، نرخ بازار بین بانکی را حول نرخ هدف کنترل کرده و تا حدودی آن را کاهش داده است. به گزارش اکوایران، به‌رغم تقاضای بی‌سابقه بانک‌ها برای استقراض در بازار باز در هفته اخیر نرخ بهره بین بانکی نه تنها افزایشی نشد، بلکه تا حدودی کاهش یافت و به ۲۳.۵۸درصد رسید که نشان از تلاش بانک مرکزی با تزریق بالای نقدینگی برای کنترل نرخ بازار بین بانکی حول نرخ هدف دارد. بانک مرکزی در چارچوب مدیریت نقدینگی مورد نیاز بازار بین‌بانکی، عملیات بازار باز را که یکی از ابزارهای بازار بین بانکی است، به صورت هفتگی و موردی اجرا می‌کند که بانک‌های کشور در بازار باز می‌توانند در ازای گرو گذاشتن اوراق خود نزد بانک مرکزی، منابع نقدی استقراض کنند و در سررسید معین، کل بدهی را به همراه سود به بانک مرکزی پرداخت کنند.
  • تورم واقعی مواد غذایی در ایران کمتر از ۲درصد شد

    بانک جهانی از کاهش تورم مواد غذایی در ایران طی دی‌ماه خبر داد و نرخ تورم واقعی مواد غذایی در ایران را کمتر از ۲درصد اعلام کرد. بانک جهانی در گزارشی با موضوع تورم مواد غذایی در جهان نرخ تورم مواد غذایی ایران در نخستین ماه۲۰۲۴ برابر با دی امسال را ۳۸.۷درصد اعلام کرد. تورم مواد غذایی ایران در این ماه نسبت به ماه قبل ۲.۴واحد کاهش داشته است. بانک جهانی نرخ تورم مواد غذایی ایران در آخرین ماه۲۰۲۳ برابر با آذرماه را ۴۱.۱درصد برآورد کرده بود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر