شماره روزنامه ۶۰۱۲
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۷۷ دنیای اقتصاد

اخبار شرکت ها - روزنامه شماره ۵۹۷۷

  • پس‌لرزه شرکتی حادثه «بالتیمور»

    وقتی پل اصلی شهر بالتیمور در مریلند آمریکا، به نام پل فرانسیس اسکات در سال ۱۹۷۷ ساخته شد، بزرگ‌ترین کشتی‌‌‌های باری که به سمت بندر می‌‌‌رفتند، ۲ هزار یا ۳ هزار کانتینر را حمل می‌‌‌کردند. کشتی «دالی» که در روز ۲۶ مارس امسال به این پل برخورد کرد و سازه فولادی آن را خراب کرد و منجر به کشته شدن شش نفر شد، حدود ۴۷۰۰ کانتینر حمل می‌‌‌کرد. کارشناسان می‌‌‌گویند این کشتی باری ۳۰۰ متری با نقص فنی و قطع برق مواجه شده و به‌رغم تلاش و درخواست کمک فراوان، با سرعت ۱۵ کیلومتر بر ساعت به یکی از ستون‌‌‌های پل برخورد کرده و این حادثه برای واژگونی تمام پل کافی بوده است.
  • سه چالش تولیدکنندگان فولاد در ۱۴۰۲

    دنیای‌اقتصاد – سا‌را اصغری: برخی واحدهای فولادسازی در کشور در سال ۱۴۰۲ با مشکلاتی روبه‌رو بودند که از میزان تولید آنها کاست و انگیزه آنها را برای صادرات تقلیل داد؛ در حقیقت این مشکلات فرابخشی بود که انگیزه تولیدکنندگان فولاد را برای افزایش تولید و صادراتی گرفت؛ چراکه فولادسازان در این سال همچنان با چالش تامین انرژی و بازگشت نرخ ارز روبه‌رو بودند که اعمال محدودیت‌های برق در تابستان و گاز از میزان تولید آنها کاست؛ در این راستا به گفته دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، محدودیت‌های اعمالی بر تامین برق کارخانه‌‌‌های فولادی سال ۱۴۰۲ بیشتر از سال گذشته آن بود و تولید فولاد کشور در سه ماه دوم سال را ۳۲‌درصد کاهش داد.
  • رقابت ناعادلانه در بانکرینگ

    محمدجعفر عابدی‌نژاد/ دبیر انجمن صنعت بانکرینگ
    در حال حاضر شیوه قیمت‌گذاری سوخت تخصیصی به بخش بانکرینگ دقیقا با سوخت صادراتی برابر شده و تفاوت قیمتی بین این دو بخش نیست. قبلا شیوه قیمت‌گذاری به گونه‌ای بود که هزینه‌های بخش بانکرینگ را پوشش می‌داد. شرکت‌های بانکرینگ به علت سرمایه‌گذاری در بخش‌های زیرساخت، نیروهای انسانی و شناورهای تحویل سوخت، هزینه‌های بسیار بالایی دارند. با کارشناسی که صورت گرفته بود، مبلغی به عنوان جبران هزینه‌ برای قیمت‌گذاری سوخت به صنعت بانکرینگ در نظر گرفته شده بود.
  • معارفه مدیرعامل شرکت توزیع داروپخش

    مراسم تکریم از زحمات علی مقدسی‌راد و معارفه علیرضا خوز مدیرعامل جدید شرکت توزیع داروپخش با حضور مدیرعامل و معاونان تیپیکو برگزار شد.
  • چین شرکت‌های خودروسازی را به دردسر انداخته است

    به گزارش وال‌استریت ژورنال، افزایش استفاده از خودروهای برقی، بازار جهانی خودرو را به دو نیم تقسیم کرده است: یکی بازاری که از خودروهای ساخت چین استقبال می‌کند و دیگری بازاری که از آنها دوری می‌کند.
  • دستمزد شفاف؛ مهم‌ترین چالش کارفرمایان آمریکایی در سال جدید

    سیاست‌‌های شفافیت دستمزد که طی آن کسب و کارها دامنه حقوق پرسنل خود را آشکارا به اشتراک می‌‌گذارند، در آمریکا کم‌کم جا افتاده و عادی شده است. طبق جدیدترین گزارش شرکت داده و نرم‌‌افزار پی‌‌اسکل (Payscale) که در اواخر ۲۰۲۳ از بیش از ۵۷۰۰ رهبر کسب و کار و متخصص منابع انسانی نظرسنجی کرده، اکثریت شرکت‌ها (حدود ۶۰ درصد) حالا دامنه دستمزدی را که می‌‌خواهند پرداخت کنند در آگهی‌‌های شغلی به اشتراک می‌‌گذارند. این رقم نسبت به سال گذشته ۱۵‌درصد افزایش یافته است. ۲۱‌درصد کارفرماها گفته‌‌اند لیست حقوق‌‌های پرداختی را منتشر می‌کنند چون قانون آنها را ملزم کرده و ۳۹‌درصد هم می‌‌گویند کاری به قوانین محلی یا ایالتی ندارند و خودشان داوطلبانه این کار را انجام می‌دهند.
  • رمز موفقیت شرکت‌ها، دیدنی نیست!

    مهم‌ترین بخش یک شرکت چیست؟ مدل تجاری آن؟ محصولات و خدمات؟ سرمایه و تجهیزات؟ استراتژی‌‌های بازاریابی؟ مدیران و کارکنان؟ اگر چنین سوالی را از دیوید استوارد، بنیان‌گذار یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های فناوری ایالات متحده بپرسید، بی‌‌شک به روح شرکت اشاره خواهد کرد. دیوید، شرکت ورد واید تکنولوژی (World Wide Technology) را در سال ۱۹۹۰ بنا کرد. مدل کسب و کار شرکت، تامین دستگاه‌‌های الکترونیک مانند کامپیوتر، مودم و پرینتر برای مشتریان بزرگ (اغلب دولتی) و ارائه خدمات پشتیبانی متمایز به آنها بوده است. این شرکت با ۲۵۰‌هزار دلار پس‌‌انداز شخصی بنیان‌گذارش شروع به فعالیت کرد و سال‌های نخست به سختی از پس هزینه‌‌هایش برمی‌‌آمد. اما اکنون درآمدهای سالانه شرکت او به حدود ۳ میلیارد دلار رسیده است و ورد واید تکنولوژی را تبدیل به بزرگ‌ترین شرکت آمریکایی کرده که اکثر سهام آن در دست سیاه‌پوستان است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر