شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۵۹ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۹۵۹

  • استراتژی تاب‌آوری بنگاه‌ها در ۱۴۰۳

    دنیای اقتصاد -گروه بازرگانی: پنجمین رویداد مشاوره کسب‌وکار با هدف ارائه راهکارهای موثر در بهبود فعالیت‌های اقتصادی، تقویت محیط کسب‌وکار کشور، توانمندسازی و تاب‌‌‌‌‌آوری کسب‌وکارها در سال‌پیش‌‌‌‌‌رو با همکاری معاونت کسب‌وکار اتاق ایران و همراهی فدراسیون مدیریت و مشاوران کسب‌وکار ایران و با مشارکت علمی انجمن مشاوران مدیریت ایران، برگزار شد.
  • تجارت در سواحل مالایی

    دنیای اقتصاد: اتاق بازرگانی و صنایع مالزی (NCCIM) یک سازمان غیرانتفاعی است که در سال‌۱۹۶۲ توسط هیات‌دولت فدراسیون مالایا تاسیس شده و به حمایت از جامعه کسب‌وکار مالزی می‌پردازد. این سازمان که در سال‌۱۹۷۴ با اتحادیه تولیدکنندگان مالزی ادغام شد، اکنون بیش از ۷۰۰‌هزار عضو از پنج اتاق بازرگانی کلیدی زیرمجموعه خود دارد. با توجه به توافق بین اعضای اتاق، این نهاد اقتصادی بر کاهش مشکلات صنعت، انتشار اطلاعات مرتبط، حمایت از منافع اعضا در‌برابر مقامات، ترویج تجارت داخلی و بین‌المللی و سایر فعالیت‌هایی که رشد کسب‌وکار را در مالزی پشتیبانی می‌کنند، تمرکز دارد.
  • فرمول جهش صنعتی

    دنیای اقتصاد -گروه صنعت‌و‌معدن: تحلیلی بر شاخص‏‏‌های عملکردی صنایع حاکی از این است که بار اصلی صنعت کشور بر دوش صنایع معدن‌پایه است؛ به طوری که بالاترین سهم ارزش‌افزوده (حدود ۴۵درصد) و بالاترین سهم صادرات غیرنفتی (حدود ۷۰درصد) را دارا هستند. این صنایع همچنین بالاترین درجه اتکا به بازارهای صادراتی و کمترین وابستگی وارداتی را دارند. صنایع کشاورزی‌پایه نیز اگرچه توان خلق ارزش‌افزوده مناسبی دارند، درجه اتکای آنها به بازارهای صادراتی محدود است و وابستگی وارداتی بالایی دارند. در مقابل صنایع ساخت‌پایه-علم‌محور نیز سهم نسبتا پایینی از ارزش‌افزوده دارند، ولی توان خلق ارزش‌افزوده بسیار بالایی دارند، این در حالی است که این صنایع در ایران سهم پایینی از صادرات غیرنفتی دارند و در مقابل سهم وارداتشان از ارزش نهاده بسیار بالاست.
  • ایران از نظر مواد معدنی مانند اقیانوسی با عمق کم است

    دنیای‌اقتصاد:رئیس سازمان زمین‌‌‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور با اشاره به چالش‌‌‌های حکمرانی بخش معدن و اکتشاف، گفت: بسیاری از منابع در کشور دست‌نخورده باقی مانده است. به گزارش سازمان زمین‌‌‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور، علیرضا شهیدی با اشاره به چالش‌‌‌های حکمرانی بخش معدن و اکتشاف، اظهار کرد: ایران یک‌درصد جمعیت دنیا، یک‌درصد خاک دنیا و ۷‌درصد ذخایر معدنی در ایران وجود دارد و در عین حال بسیاری از منابع در کشور دست‌نخورده باقی مانده است.
  • سرکوب دستمزد کارگران دودی در چشم کارفرمایان

    سمیه گلپور / رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران کشور
    احتمالا به‌تازگی شما هم شنیده‌اید که برخی می‌پرسند چرا کار هست ولی کارگر نیست یا آنکه چرا کارگران ترجیح می‌دهند در اسنپ و تپسی کار کنند، اما در یک کارگاه و کارخانه مشغول به کار نشوند؟ اینها گلایه‌هایی است که اخیرا از سوی برخی کارفرمایان زیاد مطرح می‌شود. این بار برخلاف معمول می‌خواهم از منظر منافع کارفرمایان به موضوع حقوق کارگران بپردازم و به این پرسش‌ها پاسخ دهم.
  • ساختار جداگانه‌‌‌‌‌‌‌ای برای قرارگاه اشتغال استان‌های زاگرس‌نشین تدوین شود

    دنیای‌اقتصاد: محمد خاکی، رئیس اتاق خرم‌‌‌‌‌‌‌آباد با اشاره به تشکیل قرارگاه اشتغال استان‌های زاگرس نشین، تدوین ساختار و اعتبار جداگانه برای این قرارگاه به‌منظور رسیدن به الگوی مشترک برای توسعه این استان‌ها را خواستار شد.
  • اختیارات حوزه گیاهان دارویی به استان ‌ فارس تفویض شود

    دنیای‌اقتصاد: محمدصادق حمیدیان، رئیس اتاق شیراز با اشاره به ظرفیت‌های حوزه گیاهان دارویی و سنتی، پیشنهاد کرد: برای حمایت از فعالان این حوزه و رفع موانع تولید، اختیارات حوزه گیاهان دارویی به استان تفویض شود.
  • صنعت سنگ استان قم نیازمند شناسایی مسیر صادراتی است

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق قم، شناسایی یک مسیر صادراتی برای رقابت تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت سنگ استان قم را ضروری دانست که باید در قالب یک تشکل اقتصادی یا کنسرسیوم صادراتی انجام شود. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قم گفت: برای رقابت تولیدکنندگان سنگ استان و تقویت صادرات، نیازمند شناسایی یک مسیر صادراتی در بازار هدف هستیم که در قالب یک تشکل اقتصادی یا کنسرسیوم صادراتی زیرمجموعه اتاق بازرگانی صورت گیرد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر