شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۷۶ دنیای اقتصاد

اخبار مسکن و عمران - روزنامه شماره ۵۸۷۶

  • پادزهر تلاطم مسکن

    دنیای اقتصاد: بازار مسکن دست‌کم ۱۹کشور جهان با نوعی از مالیات‌های ملکی، در برابر تقاضای سوداگری (خرید و فروش مکرر ملک در کوتاه‌مدت) ایمن است. اما مسکن در ایران در نبود مالیات‌های جامع ملکی، با ۶ اختلال گسترده دست به گریبان است. نتایج یک پژوهش درباره «غفلت سیاستگذار» از عنصر حاضر در بازار جهانی مسکن نشان می‌دهد، مالیات بر دارایی ملکی و عایدی املاک به‌صورت «معافیت خانه‌ اول» و «معافیت تولیدکنندگان مسکن» با مدلی که نرخ مالیات با افزایش زمان مالکیت، کاهش یابد، باعث خواهد شد «شاخص تلاطم» در بازار مسکن افت کند.
  • دو عامل افزایش نوسازها در بازار مسکن

    دنیای‌اقتصاد: بازار مسکن شهر تهران با افزایش محسوس عرضه آپارتمان‌‌‌های نوساز روبه‌رو شده است. به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، ظرف چند روز اخیر تعداد سازنده‌‌‌هایی که به قصد فروش یک یا حداکثر دو واحد مسکونی تکمیل شده از یک پروژه ساختمانی وارد بازار مسکن شده‌‌‌اند، رو به افزایش بوده است. البته این گزاره به منزله غلبه فایل‌‌‌های نوساز در بازار فروش مسکن پایتخت نیست، اما افزایش این فایل‌‌‌ها از نگاه جست‌‌‌وجوگران و واسطه‌‌‌های ملکی یک واقعیت غیر‌قابل انکار است. فعالان بازار مسکن معتقدند دو عامل موجب افزایش تمایل به فروش واحدهای تکمیل شده از سوی سازنده‌‌‌ها شده است که یکی به فرارسیدن فصل خرید زمین یا انعقاد قراردادهای مشارکت در ساخت در نیمه دوم سال بازمی‌گردد و علت دوم نیز نزدیک شدن به سررسید چک‌‌‌های پرداختی بابت هزینه خرید تجهیزات ساختمان‌‌‌های اخیرا تکمیل شده سازنده‌‌‌هاست.
  • «هوای خوب» ماندگار نیست

    دنیای‌اقتصاد: اگرچه با ورود سامانه بارشی به کشور و افزایش وزش باد، کیفیت هوای تهران سرانجام از عصر پنج‌شنبه بهبود پیدا کرد و شاخص در روز گذشته به محدوده سالم بازگشت، اما پیش‌بینی‌‌‌های هواشناسی حکایت از آن دارد که از عصر امروز دوباره بر غلظت آلاینده‌‌‌های هوا در تهران افزوده و هوا دست‌‌‌کم برای گروه‌‌‌های حساس ناسالم می‌شود.
  • موانع نوسازی تاکسی‌‌‌های فرسوده

    آمار فرسودگی ناوگان حمل‌ونقل عمومی در پایتخت حاکی است از مجموع ۳۱۳‌هزار دستگاه خودروی ناوگان تاکسیرانی، ۲۰۳‌هزار دستگاه بالای ۱۰ سال عمر دارند؛ این در حالی است که از سال ۱۳۹۶ به بعد نیز تسهیلات و اعتبارات یارانه‌‌‌ای از طرح نوسازی ناوگان تاکسیرانی حذف و خرید نقدی جایگزین آن شد.
  • تدوین طرح هادی برای ۴۲‌هزار روستا

    رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: این بنیاد تاکنون برای ۴۲‌هزار روستای بالای ۲۰‌هزار خانوار طرح هادی تهیه کرده است. به گزارش «ایسنا»، غلامرضا صالحی خاطرنشان کرد: طرح هادی سند توسعه روستاست؛ به عبارتی هر فعالیتی بخواهد در روستا صورت بگیرد باید به استناد این سند باشد و خدمات مختلفی را در کاربری‌‌‌ها مشخص می‌کند و بر اساس آن می‌توان در ابعاد مختلف به توسعه روستاها پرداخت. صالحی اظهار کرد: موضوع بعدی بهسازی فضای روستاست که تا امروز در کشور حدود ۲۴‌هزار روستا بهسازی شده است که از مزایای متعدد آن می‌توان به بهسازی در خصوص بهداشت، ماندگاری جمعیت و امیدآفرینی روستایی اشاره کرد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر