شماره روزنامه ۶۰۰۷
|

  • نقشه معافیت مالیاتی طلا

    دنیای اقتصاد: بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد با وجود برخی نگرانی‌ها، بخش زیادی از جامعه از پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه معاف خواهند بود. خبرها حاکی از آن است که نگرانی‌های مالیاتی طلافروشان نیز تقریبا برطرف شده است و به زودی فعالیت آنها از سر گرفته خواهد شد.
  • زمان اصلاحات بانکی در قاره سبز

    دنیای اقتصاد-گروه اقتصاد بین‏ الملل: اکنون یک حس نگرانی بر قاره سبز حاکم شده است. تولیدکنندگان کم‌هزینه و خلاق چینی صنایع قابل‌احترام اروپا را به چالش کشیده‌ و سیاستگذاران اروپایی را آشفته خاطر کرده‌اند. اروپا تنها نقش کوچکی در انقلاب فناوری داشته است: ارزش بازار هفت غول تکنولوژی آمریکا معروف به «هفت شگفتانگیز»، تقریبا به اندازه ارزش بازار تجمیعی بورس‌های همه ۲۷عضو اتحادیه اروپا است.
  • ورود دیوان محاسبات به ترک فعل‌ها در حوزه تسهیلات مسکن

    دیوان محاسبات کشور: دیوان محاسبات کشور به ترک فعل بانک‌های عامل و سازمان امور مالیاتی در حوزه پرداخت تسهیلات بخش مسکن ورود خواهد کرد. بررسی‌های این نهاد نظارتی در خصوص عملکرد بانک‌ها در راستای جز (۱۰) بند (الف) تبصره (۱۸) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور و ماده ۴ قانون جهش تولید مسکن، حاکی از پرداخت تسهیلات بخش مسکن از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا پایان فروردین‌ماه ۱۴۰۳، تنها به میزان ۱۴درصد سهمیه تعیین شده، بوده است. همچنین سازمان امور مالیاتی مکلف به اخذ مالیات معادل ۲۰درصد تعهد انجام‌نشده از بانک عامل مستنکف و واریز به خزانه است، صددرصد این وجوه تخصیص یافته و باید به حساب صندوق ملی مسکن واریز شود. دیوان محاسبات کشور به ترک فعل بانک‌های عامل و سازمان امور مالیاتی در این حوزه ورود خواهد کرد.
  • دستور فرزین برای پیگیری انتشار اطلاعات مالی مصاف

    بانک مرکزی: رئیس کل بانک مرکزی به دنبال انتشار غیرقانونی اطلاعات مالی موسسه مصاف در فضای مجازی، ضمن تاکید بر خلاف قانون بودن این اقدام نادرست از سوی هر فرد و جریانی، طی جلسه عصر پنج‎شنبه ۲۰اردیبهشت ماه دستور پیگیری فوری و بررسی ابعاد مختلف آن را صادر کرد.
  • محرک‌های قیمت فلز زرد

    فلز زرد با تمرکز اقتصاددانان بر آغاز سیاست‌های انبساطی و همچنین تشدید درگیری‌های اسرائیل و فلسطین توانست حمایت کانال ۲۳۰۰ دلار را حفظ کند. البته که تقاضای بانک‌های مرکزی در جهان نیز در یکه‌تازی و رکورد‌زنی طلا در سال جاری نقش بسزایی داشته است و از عقبگرد این دارایی محبوب به روند قیمتی خود در پساکرونا جلوگیری کرده است. این دارایی در ساعات پایانی بازارها در روز جمعه با قیمتی معادل ۲۳۶۰ دلار بسته شد.
  • اردیبهشت‌های ریزشی بازار ارز

    دنیای اقتصاد-میکائیل زین‌الدین: نمودار قیمت دلار آزاد در ۲۰ روز نخست اردیبهشت ماه سال جاری گویای آن است که دمای معاملات این شاخص ارزی در هفته‌های اخیر کاهش یافته است. هر برگ دلار آزاد که در روز‌های نخست ماه دوم سال فعالیت خود را در نیمه کانال ۶۵ هزار تومان آغاز کرده بود در بازار روز‌های پایانی هفته گذشته در مرز قیمتی کانال‌های ۶۰ و ۶۱ هزار تومان به فروش رسید تا در ۲۰ روز نخست اردیبهشت افتی حدودا ۶.۴۲ درصدی را از خود به نمایش بگذارد. گفتنی است که فعالیت این ارز در مدت مشابه سال گذشته شباهت بسیاری به بازار سال جاری دارد.
  • نقش کسری بودجه در تورم مزمن

    دنیای اقتصاد-گروه بازار پول و ارز: نخستین همایش ملی شهرت و اعتبار بانک مرکزی و نقش آن در اثربخشی سیاست‌های پولی و ارزی کشور پنج‌شنبه ۲۰ اردیبهشت ماه در دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد. کارشناسان در این نشست با تاکید بر اهمیت شهرت خوب بانک مرکزی در اثرگذاری سیاست‌های این نهاد، یادآور شدند که تورم، تنها پدیده‌ای پولی نیست، بلکه سیاست مالی دولت و کسری بودجه نیز نقشی اساسی در ایجاد آن دارد. به همین دلیل، اصلاح سیاست پولی، بدون رفع کسری بودجه نمی‌تواند معضل تورم مزمن را حل کند.
  • عصر جهانی‌نشدن اقتصاد

    دنیای‌اقتصاد – گروه اقتصاد بین‌الملل: در نگاه اول، اقتصاد جهانی به نحو اطمینان‌بخشی مستحکم به نظر می‌رسد. اقتصاد آمریکا با وجود تشدید جنگ تجاری با چین، پررونق است. آلمان توانسته است بدون مواجهه با یک فاجعه اقتصادی، توقف واردات گاز از روسیه را مدیریت کند. جنگ در خاورمیانه منجر به ایجاد شوک نفتی نشده است. حملات حوثی‌های یمن تاثیری بر جریان تجارت بین‌المللی کالا نگذاشته است. نسبت ارزش تجارت بین‌الملل به تولید ناخالص داخلی جهانی نیز به سطح پیش از همه‌گیری کرونا بازگشته و پیش‌بینی می‌شود امسال تبادل کالا و خدمات شاهد رشد خوبی باشد.
  • اشتغال ضعیف، ترمز نرخ بهره را کشید؟

    دنياي اقتصاد: اونس طلای جهانی بر اثر سیگنال‌های کاهش نرخ بهره به دلیل آمار اشتغال ضعیف ایالات‌متحده، روند معاملاتی روز گذشته را در محدوده مثبت آغاز کرد. بر این اساس این فلز درخشان در ساعت ۱۵ به وقت تهران با رقمی معادل ۲۳۷۲ دلار در حال معامله بود و به نظر می‌رسد تا زمان بسته شدن بازارها بار دیگر کانال ۲۴۰۰ دلاری را مشاهده کند. این درحالی است که بازار رمزارزها روزهای اخیر را در محدوده قرمز سپری کرد و شاهد افت قیمتی بود.انتشار داده‌های شغلی آمریکا در هفته گذشته سروصدای زیادی به پا کرد و موجب شد اقتصاددانان و سرمایه‌گذاران واکنش‌های متعددی از خود نشان دهند.
  • تقویت اعتبارات محرومیت‌زدایی در بودجه سال جاری

    ایسنا: رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در همایش روسای سازمان‌های مدیریت و برنامه‌ریزی استان‌ها و سازمان‌های تابعه، گفت: لازم است بُرش استانی برنامه جهش تولید با مشارکت مردم، توسط سازمان‌های مدیریت و برنامه‌ریزی استان‌ها با مشارکت سایر دستگاه‌های استانی، تهیه و تتظیم شود تا هر یک از استان‌ها مسوولیت و سهم خود را در این برنامه ایفا کنند. به گزارش سازمان برنامه و بودجه، همایش یک‌روزه روسای سازمان‌های مدیریت و برنامه‌ریزی استان‌ها و سازمان‌های تابعه سازمان برنامه و بودجه کشور با رویکرد جهش تولید با مشارکت مردم، صبح امروز– پنج‌شنبه ۲۰اردیبهشت‌ماه– آ‎غاز شد.
  • ترمز سیاسی گردش سرمایه

    دنیای اقتصاد-گروه بازار پول و ارز : تنش‌های ژئوپلیتیک میان بلوک غرب به رهبری آمریکا در مقابل بلوک متحدان چین باعث شده است دو ستون اصلی اقتصاد بین‌الملل، یعنی تجارت و سرمایه‌گذاری بین‌المللی با تهدیداتی مواجه شود. بر این اساس، مطالعات صندوق بین‌المللی پول نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در دهه۲۰۰۰ به‌طور میانگین ۳.۳درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی بوده که بین سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ این عدد به ۱.۳درصد کاهش یافته است. سهم بالای چین در این افت، از اهمیت بالای مرزهای ژئوپلیتیک حکایت دارد. از طرفی داده‌های این نهاد نشان می‌دهد که در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ بیش از ۳‌هزار محدودیت تجاری جدید در سراسر جهان وضع شده و تجارت میان این دو بلوک در مقایسه با تجارت درون بلوکی افت کرده است. فارغ از تعیین برنده این وضعیت، بازنده‌های واقعی تنش‌های ژئوپلیتیک اخیر، اقتصادهای کم‌درآمدی هستند که باید با بدترین‌ چالش‌های اقتصادی دست‌وپنجه نرم کنند.
  • دلار درحال بازیابی آرامش

    دنیای اقتصاد: نرخ شاخص ارزی به سمت کانال ۶۰ هزار تومانی حرکت کرد. این در حالی است که سیگنال سیاسی جریان‌سازی نیز در فضای اخبار وجود ندارد. برخی از فعالان بازار معتقدند که کانال‌های ۶۰ و ۶۱ بازه تعادل بازار است و در صورت تداوم شرایط حال حاضر، دلار در این سطوح به فعالیت خود ادامه خواهد داد. اما برخی دیگر از معامله‌گران معتقدند که بازار در انتظار اخبار جدید از درگیری‌های منطقه‌ای است و در صورت انتشار یک سیگنال مثبت، نرخ دلار به سمت نیمه نخست کانال ۶۰ هزار تومانی حرکت خواهد کرد.
  • رکورد فروش طلا در حراج

    دنیای‌اقتصاد: بررسی آمارهای اعلامی توسط مرکز مبادله ارز و طلای ایران نشان می‌دهد که در آخرین حراج طلای انجام‌شده در ۱۸اردیبهشت‌ماه امسال، ۳۱۹کیلوگرم طلا به فروش رفته که بالاترین حجم طلای به فروش‌رفته در یک حراج در میان ۲۴حراج انجام‌شده تاکنون است. از نخستین حراج انجام‌شده در ۲۷دی‌ماه تاکنون ۳۴۵۰کیلوگرم شمش طلا در حراج‌های مرکز مبادله به فروش رفته است. با این حال به نظر نمی‌رسد این حراج و حراج سکه در کنترل رشد قیمت طلا اثری گذاشته باشند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر