شماره روزنامه ۶۰۰۷
|

  • خودروهای زیرچتر لیزینگ

    دنیای اقتصاد: فروش اعتباری خودرو، به دنبال رشد کاذب تقاضا و همچنین افزایش هزینه مالی خودروهای لیزینگ از پنج سال پیش تاکنون تقریبا متوقف مانده است. حالا در کنار شرکت‌های رسمی لیزینگ خصوصی که جسته و گریخته فعالیت‌هایی انجام می‌دهند، شرکت‌های دو خودروساز بزرگ کشور مسیر دیگری در فروش اعتباری خودرو برگزیده‌اند. این شرکت‌ها به واسطه قیمت‌گذاری دستوری و زیان‌ده بودن محصولات تولیدی قادر به لیزینگ خودروهای نو نیستند و در شرایط کنونی لیزینگ محصولات کارکرده را در دستور کار دارند.
  • واردات خودروهای نو و کارکرده در کما

    دنیای اقتصاد: با وجود تمام انتقاداتی که نسبت به واردات قطره‌چکانی خودرو در سال گذشته مطرح بوده، حالا برخی شواهد از ورود خارجی‌ها در سال جدید طبق روال گذشته حکایت دارد. عدم تامین ارز برای ورود خودروهای خارجی امسال نیز مطرح است به‌طوری‌که یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، نیز موضوع عدم تامین ارز در سال جاری را تایید کرد. اما در شرایطی ورود خارجی‌های نو متاثر از کمبود ارز به صورت قطره‌چکانی ادامه دارد که واردات خودروهای کارکرده کاملا به کما رفته است؛ به‌طوری‌که دولت ظاهرا قصدی برای ابلاغ آیین‌نامه کارکرده‌ها ندارد .
  • احتمال وضع تعرفه‌ ۱۰۰درصدی واردات خودروهای چینی

    گروه اقتصاد بین‌الملل: دولت بایدن قصد دارد تعرفه واردات خودروهای برقی از چین را به ۱۰۰ درصد افزایش دهد، اقدامی که در ماه‌های منتهی به انتخابات ریاست‌جمهوری، تلاشی از ناحیه دولت برای حمایت از صنعت خودروی آمریکا تعبیر شده است. تعرفه ورود برقی‌ها از چین هم‌اکنون ۲۵درصد است. به گزارش نشریه فایننشال تایمز به نقل از منابع آگاه، انتظار می‌رود دولت این اقدام و سایر تعرفه‌های واردات انرژی پاک را طی هفته آتی اعلام کند.
  • مالیات‌گیری از خودروهای برقی

    دنیای اقتصاد: اضافه شدن خودروهای برقی به ناوگان ملی دولت‌های غربی، ۱۰میلیارد دلار ضرر در درآمد حاصل از عوارض سوخت برای آنها به همراه داشته است. به گزارش ایسنا، دولت‌های غربی سال‌هاست بازار خودروهای برقی را توسعه می‌دهند و در این کار، تا حدی موفقیت کسب کرده‌اند؛ اما اکنون باید با درآمدهای از‌دست‌رفته عوارض سوخت حاصل از فروش خودروهای بنزینی کنار بیایند و هیچ گزینه دیگری جز آسیب رساندن به بازارهای خودروهای برقی خود ندارند.
  • عقب‌نشینی فورد از عرضه تمام‌الکتریکی در اروپا

    دنیای اقتصاد: در فوریه ۲۰۲۱، فورد اعلام کرد قصد دارد از سال ۲۰۳۰ فقط خودروهای سواری برقی را در اروپا به فروش برساند؛ این در شرایطی است که حالا فورد از عرضه تمام‌الکتریکی در اروپا در سال۲۰۳۰عقب‌نشینی کرده است. اینکه چرا فورد از عرضه خودروهای تمام‌الکتریکی در اروپا عقب‌نشینی کرده به کاهش تقاضای این نوع خودروها برمی‌گردد. ظاهرا کاهش تقاضای خودروهای برقی شرکت را مجبور به تجدید‌نظر در برنامه اولیه خود کرده است. بنابراین طبق استراتژی تعریف‌شده در این شرکت، در صورت تقاضای کافی برای خودروهای احتراقی، این خودروساز دست رد به سینه متقاضیان نخواهد زد. مارتین ساندر، رئیس فورد اروپا، با اشاره به اینکه خودروهای ICE می‌‌توانند تا دهه ۲۰۳۰ زنده بمانند، تاکید دارد که «اگر شاهد تقاضای بالا باشیم، به عنوان مثال برای خودروهای هیبرید پلاگین تقاضا بالا باشد، آنها را عرضه خواهیم کرد.» فورد از سال‌های گذشته تاکنون خود را برای خط تولید خودروهای سواری تمام‌الکتریکی آماده کرده است. تولید موندئو در ۴ آوریل ۲۰۲۲ در کارخانه والنسیای اسپانیا به طرز تکان‌دهنده‌ای به پایان رسید.
  • پایان ژست داخلی‌سازی خودرو

    دنیای اقتصاد: درحالی‌که بدهی خودروسازان به فعالان صنعت قطعه از مرز ۶۰همت گذر کرده است، حالا برخی منابع آگاه از ترافیک تردد مدیران خودروساز به کشور چین برای خرید قطعه و مشارکت در تولید خودرو خبر می‌دهند. به نظر می‌رسد با رویکرد جدید، ژست داخلی‌سازی در خودرو به پایان راه رسیده است.
  • تحویل خودروهای ارتقایافته با قیمت ۱۴۰۲

    دنیای اقتصاد: اصلاح قیمت کارخانه‌ای خودرو در حالی همچنان در کماست که خودروسازان قصد دارند بخشی از محصولات دپویی خود را برای تحویل به مشتریان، آزاد کنند. طبق اطلاعات کسب‌شده توسط خبرنگار «دنیای اقتصاد»، خودروسازان اخیرا دور جدید فراخوان واریز وجه برای برخی محصولات پیش‌فروش‌شده را آغاز کرده‌اند، اتفاقی که معنای آن تحویل خودروهای موردنظر با قیمت فعلی است (نه قیمتی که ممکن است در آینده توسط نهاد رگولاتور بالا برود). این خودروها البته بیشتر محصولاتی را در بر می‌گیرند که پاییز پارسال در قالب مدل‌های جدید و ارتقایافته قیمت‌گذاری شدند، نه خودروهایی که قیمت آنها از اواخر فروردین پارسال تا به امروز فریز شده است.
  • جزئیات مالیات بر عایدی سرمایه خودرو

    دنیای اقتصاد: سخنگوی سازمان امور مالیاتی جزئیات مالیات بر عایدی سرمایه را در بخش خودرو اعلام کرد. مهدی موحدی درباره نحوه اخذ مالیات بر عایدی سرمایه از خودرو بیان کرد: شرایط خودرو عینا شبیه ملک است. اگر فرد یک خودرو داشته باشد، معاف از مالیات است. همچنین سرپرست خانوار می‌تواند دو خودرو داشته باشد و در فروش از مالیات معاف شود. موحدی افزود: اگر سرپرست خانوار خودرویی برای اعضای خانواده خود بگیرد، مشمول مالیات نمی‌شود. از طرفی، اگر فرد ده‌ها خودرو بخرد و آنها را نفروشد، مشمول مالیات نیست. وی تاکید کرد: تبدیل یک خودرو به احسن در یک دوره تملک قابل‌قبولی که قانون اجازه می‌دهد، مشمول مالیات نیست.
  • آرامش در بازار خودرو

    دنیای اقتصاد: منحنی قیمت خودرو در بازار هرچند این روزها و نسبت به نیمه فروردین روندی نزولی به خود گرفته است، با این حال کف قیمت هنوز فاصله زیادی با رکوردهای قیمتی اواسط اسفند پارسال دارد. بررسی روند قیمتی خودرو از ۱۵فروردین تا نیمه اردیبهشت حکایت از کاهش ۳درصدی قیمت دارد.
  • تغییر معادله در دنیای خودروهای برقی

    دنیای اقتصاد - گروه اقتصاد بین‌الملل: دیرزمانی بود که تصور می‌شد کشورهای ثروتمند هدایت و رهبری انقلاب در حوزه توسعه و تولید خودروهای برقی را در اختیار بگیرند و از کشوری همچون نروژ با ذخایر غنی نفتی به طور طعنه‌آمیزی به‌ عنوان رهبر گذار به عصر خودروهای برقی یاد می‌شد. در ایالات متحده، خودروهای تسلا و ب‌ام‌و برقی گران‌قیمت نماد جایگاه و منزلت اجتماعی صاحبان آنها محسوب می‌شدند.
  • شارژ بنزینی الکتریکی ها

    دنیای اقتصاد: با افزایش سریع قیمت بنزین در سراسر جهان، جای تعجب نیست که وسایل نقلیه الکتریکی در حال محبوب‌ شدن هستند. با وجود اینکه تسلا، به عنوان شناخته‌شده‌ترین تولیدکننده خودروهای الکتریکی در جهان، در ایالات‌متحده مستقر است اما بیشترین تعداد فروش خودروهای برقی در واقع در چین اتفاق افتاده است. چین آگاه است که سهم عمده‌ای در آلودگی جهانی دارد و اقداماتی را برای کاهش آلودگی انجام داده است. بنابراین، چین سخت کار می‌کند تا مردم را به خرید خودروهای برقی به جای استفاده از وسایل نقلیه گازسوز تشویق کند. چین همچنین بزرگ‌ترین مصرف‌کننده خودروهای الکتریکی است زیرا جمعیت این کشور بسیار زیاد است.
  • استراتژی استلانتیس درباره موتورهای بنزینی

    دنیای اقتصاد: با توجه به اینکه بخش خودروهای برقی درگیر کشمکش بین تقاضای بازار و مقررات دولتی شده است، استلانتیس همه گزینه‌ها را روی میز نگه می‌دارد، از جمله قرار دادن یک موتور بنزینی در مدل‌های الکتریکی خود.ناتالی نایت، مدیر مالی استلانتیس، این خبر را هنگام ارائه نتایج محموله و درآمد سه ماه اول این خودروساز اعلام کرد. وی به جیپ واگنیر S اشاره کرد و گفت: این خودرو که در ژانویه ۲۰۲۴ رونمایی شد، با پیشرانه الکتریکی به فروش خواهد رسید، اما توسعه خط تولید آن با یک مدل بنزینی در آینده، منتفی نیست و همه‌چیز بستگی به تقاضا دارد. برندهایی که زیر چتر استلانتیس زندگی می‌کنند، می‌توانند یک نسخه بنزینی از یک خودروی برقی را با سهولت نسبی بسازند، زیرا بسیاری از خودروهای موجود در مجموعه این گروه روی یک پلتفرم چند انرژی سوار می‌‌شوند. به عنوان مثال، دوج چارجر جدید با پیشرانه الکتریکی در اواخر سال ۲۰۲۴ به فروش خواهد رسید، اما با اضافه شدن یک پیشرانه ۳.۰لیتری شش‌سیلندر در سال ۲۰۲۵، محدوده آن افزایش خواهد یافت.
  • افت فروش تسلا در چین

    دنیای اقتصاد: فروش خودروهای برقی ساخت چین تسلا در ماه آوریل ۱۸درصد کاهش یافت.به گزارش ایسنا، داده‌های انجمن خودروهای مسافری چین نشان داد که تسلا در ماه آوریل ۶۲هزار و ۱۶۷خودروی الکتریکی ساخت چین فروخته که ۱۸درصد کمتر از سال قبل است. تحویل خودروهای مدل ۳ و مدل Y ساخت چین نیز نسبت به ماه مارس ۳۰.۲درصد کاهش داشته است.
  • تکلیف «ایکس ۵۵ پرو» چه شد؟

    دنیای اقتصاد: هر چند تولید خودروی «ایکس ۵۵ پرو» هم‌زمان با فراخوان شرکت تولید‌کننده‌، به طور خود‌خواسته از سوی این خودروساز متوقف شده است، با‌این‌حال روز گذشته سازمان ملی استاندارد در خبری اعلام کرد که به علت وجود نقص فنی در برخی از خودروهای مدل ایکس ۵۵ پرو تولیدی شرکت مدیران‌خودرو، تا اطلاع ثانوی شماره‌گذاری این خودرو متوقف می‌شود. چند روز گذشته فیلمی در فضای مجازی از لحظه شکسته شدن اکسل خودروی ام‌وی‌ام X۵۵ پرو و واژگونی آن در اتوبان کاشان-قم منتشر شد که با واکنش‌های زیادی همراه شده است. البته مدیران‌خودرو در پی این حادثه، از یک سو اقدام به صدور فراخوان عمومی و سراسری کرده است و از سوی دیگر خط تولید این خودرو را متوقف کرده است. همچنین این شرکت اعلام کرده که به صورت فراگیر و در سطحی ملی، تمامی خودروهای X۵۵ پرو را در سراسر کشور مورد بررسی فنی، تخصصی و دقیق قرار می‌دهد.
  • «بهشت» اتوبوس برقی چینی

    دنیای اقتصاد-گروه خودرو: دامنه دفاعیات شهرداری پایتخت از واردات خودروهای برقی (ویژه ناوگان حمل‌ونقل عمومی) و تقابل این نهاد با تولیدکنندگان داخلی، این روزها ابعاد گسترده‌ای پیدا کرده است، تا جایی که شهرداری برای اثبات درستی این اقدام، به در و دیوارهای شهر و اماکن عمومی مانند مترو متوسل شده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر