بلومبرگ به نقل از منابع آگاه نوشت: این شرکت انتظار داشت در سه ماهه پایانی سال ۹۰ میلیون دستگاه از مدل‌های جدید آی‌فون را تولید کند اما اکنون به شرکای تولیدکننده خود اعلام کرده که مجموع تولید به دلیل مشکل شرکت‌های برادکام و تگزاس اینسترومنتس (TI) در تحویل قطعات کافی، کمتر خواهد بود.

اپل یکی از بزرگ‌ترین خریداران تراشه در جهان است و ریتم سالانه‌ای برای زنجیره تامین دستگاه‌های الکترونیکی تعیین می‌کند، اما حتی با وجود قدرت خرید قوی که دارد، مانند سایر شرکت‌ها با اختلالات زنجیره تامین دست و پنجه نرم می‌کند. شرکت‌های تراشه‌سازی بزرگ هشدار داده‌اند که تقاضا تا سال آینده و احتمالا پس از آن همچنان فراتر از تولید خواهد بود.

اپل قطعات صفحه نمایش را از  TI‌می‌گیرد و برادکام هم تامین‌کننده قدیمی قطعات بی‌سیم است. یکی از قطعات TI برای مدل جدید آی‌فون که با کمبود تولید روبه‌رو شده است، مربوط به صفحه نمایش OLED است. اپل با کمبود عرضه قطعات از سوی تولیدکنندگان دیگر هم مواجه شده است. ارزش سهام اپل در پی گزارش بلومبرگ ۶/ ۱‌درصد سقوط کرد و ۱۳۹ دلار و ۲۹ سنت مبادله شد.

کمبود قطعات در حال‌حاضر باعث تاخیر طولانی در زمان تحویل مدل‌های جدید آی‌فون‌۱۳‌پرو و آی‌فون‌۱۳ پرو‌مکس به مشتریان شده است. فروش این مدل‌ها در سپتامبر آغاز شد اما سفارش‌های ثبت شده در وب‌سایت اپل به مدت یک‌ماه دیگر تحویل داده نمی‌شوند. دستگاه‌های جدید در حال‌حاضر در چندین فروشگاه اپل به‌عنوان ناموجود مشخص شده‌اند. اپراتورهای شریک اپل هم با تاخیر مشابهی در دریافت این گوشی‌ها روبه‌رو هستند.

قرار است سفارش های جدید تا اواسط نوامبر تحویل داده شوند؛ بنابراین اپل همچنان می‌تواند آی‌فون‌های جدید را تا فصل تعطیلات کریسمس به‌دست مصرف‌کنندگان برساند. انتظار می‌رود فروش سه ماهه پایانی اپل بزرگ‌ترین فروش سه ماهه باشد و ۱۲۰ میلیارد دلار درآمد برای این شرکت به‌همراه بیاورد که حدود هفت‌درصد بالاتر از مدت مشابه سال گذشته خواهد بود. مشکلات اپل نشان می‌دهد که حتی سلطان دنیای فناوری هم از کمبود جهانی تراشه که با شیوع پاندمی تشدید شد، در امان نمانده است. علاوه بر آی‌فون، این شرکت برای تولید کافی نسل جدید اپل‌واچ و محصولات دیگر به سختی تلاش می‌کند. بر اساس گزارش بلومبرگ، اپل اوایل امسال هشدار داده بود که با محدودیتهای عرضه آی‌فون و آی‌پد در سه ماهه منتهی به سپتامبر روبه‌رو می‌شود. این شرکت در آن زمان به کمبود جهانی تراشه اشاره کرده بود.