اختلافات چین و آمریکا درخصوص جاسوسی اینترنتی به مرحله جدیدی رسیده است. به گزارش «ایسنا» در پی اعلام جرم آمریکا علیه افسران چینی، سفیر آمریکا در پکن به وزارت خارجه احضار و اعتراض دولت چین به او ابلاغ شد. پکن همچنین گفته است در واکنش به اعلام جرم ازسوی آمریکا، اقدامات بیشتری را انجام خواهد داد، اما درمورد جزئیات آن اقدامات، توضیحی نداده است. این اقدام پس از آن صورت می‏گیرد که روز دوشنبه وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد دادگاهی در این کشور علیه پنج افسر ارتش چین که از شرکت‌های آمریکایی فعال در زمینه‏های انرژی هسته‏ای، فلزات و صنایع تولیدکننده تجهیزات خورشیدی جاسوسی می‏کردند، اعلام جرم کرده است.

اندکی پس از انتشار خبر اعلام جرم دادگاه آمریکا علیه نظامیان چینی، وزارت امور خارجه چین مکس باکوس، سفیر آمریکا در این کشور را فراخواند و پیام اعتراض پکن را به او ابلاغ کرد.

پکن اتهامات وارده به افسران ارشد کشورش را تکذیب کرده و از آمریکا خواسته است تا اتهام وارده را لغو کند.

سخنگوی وزارت خارجه چین با بیان اینکه این واشنگتن است که درباره عملکردش در فضای سایبری باید به دنیا توضیح دهد گفت: آمریکا به جای اینکه توضیحی ارائه دهد، درست و نادرست را در هم می‌آمیزد.

چین از آمریکا می‌خواهد که توضیح روشنی در این باره بدهد و دست از چنین اقداماتی بردارد.

به گزارش صدای آمریکا، آمریکا پیش‌تر هم چین را به هک کردن کامپیوترهای این کشور و سرقت تکنولوژی نظامی و تجاری متهم کرده بود، اما این نخستین باری است که به‌طور علنی چین را متهم به جاسوسی سایبری می‏کند و افرادی را به‌طور مشخص در این زمینه مسوول می‌داند.

در اعلام جرم آمریکا آمده است که هکرهای نظامی چین عضو گروه هکرهای ارتش آن کشور موسوم به واحد ۶۱۳۹۸ بودند و با هدف سرقت اطلاعاتی که می‏تواند برای رقبای شرکت‌های تجاری آمریکا در چین مفید باشد، اقدام به جاسوسی اینترنتی کرده‏اند.

در مقابل، چین می‌گوید قضیه ادوارد اسنودن، کارمند پیشین اطلاعات آمریکا و ویکی لیکس نشان می‏دهد که آمریکا در مورد امنیت اینترنتی تا چه حد دروغ می‏گوید.

در همین حال رادیو چین اعلام کرد که سخنگوی اداره ملی اطلاعات اینترنتی چین جدیدترین مدارک مستند بر حملات اینترنتی آمریکا به چین را فاش و عنوان کرد آمریکا بزرگ‌ترین جاسوس اینترنتی جهان و حمله کننده به شبکه اینترنتی چین است. این سخنگو مدارک یادشده را در پاسخ به اقدام وزارت دادگستری آمریکا در دادخواهی علیه پنج افسر نظامی چین به اتهام جاسوسی اینترنتی، فاش کرد.

وی گفت: جدیدترین داده‏های مرکز فوریت‏های شبکه اینترنتی چین نشان می‏دهد در ۲ ماه گذشته، ۲۰۷۷ دستگاه کنترل‌کننده تروجان و بات نت داخلی آمریکا، ۱۸/۱ میلیون دستگاه رایانه چینی را تحت کنترل قرار داده و در همان مدت، ۵۶۳ صفحه فیشینگ سوار بر ۱۳۵ دستگاه رایانه آمریکایی منجر به ۱۴ هزار کلاهبرداری به ضرر مشترکان چینی ازجمله فاش شدن اطلاعات شخصی آنها شده است.