دنیای اقتصاد: موبایل‌های هوشمند که این روزها لقب پرطرفدارترین ابزارهای دیجیتال شخصی را به خودشان اختصاص داده‌اند، همچنان روی خط رونق هستند. بازار جهانی این محصولات سال گذشته میلادی را با پراکندگی متناسبی در میزان صادرات در فصل تعطیلات سال نو در مقایسه با فصل گذشته خود به پایان رساند که به نتایجی بی‌سابقه و جالب منجر شد. تولیدکنندگانی مانند اپل فروش بسیار خوبی را در روزهای پایانی سال ۲۰۱۴ تجربه کردند و به این ترتیب سود و درآمد قابل توجهی از این طریق به دست آوردند. جدیدترین گزارش

منتشر شده از سوی موسسه تحقیقاتی IDC در این زمینه نشان می‌دهد در اولین فصل از سال ۲۰۱۵ میزان صادرات جهانی انواع موبایل‌های هوشمند به ۵/ ۳۳۶ میلیون دستگاه رسیده که این میزان در مقایسه با صادرات جهانی ۵/ ۲۸۸ میلیون دستگاهی این محصولات در فصل اول سال ۲۰۱۴، رشد سالانه ۷/ ۱۶ درصدی داشته است. با این حال اما صادرات جهانی موبایل‌های هوشمند در فصل اول سال میلادی جدید نسبت به صادرات جهانی ۵/ ۳۷۷ میلیون دستگاهی این محصولات در فصل چهارم سال ۲۰۱۴، کاهش ۹/ ۱۰ درصدی را تجربه کرده است.

این در حالی است که در کل بازار جهانی موبایل (شامل موبایل‌های هوشمند و معمولی)، میزان صادرات جهانی در فصل اول سال ۲۰۱۵ به ۹/ ۴۵۸ میلیون دستگاه رسیده که این میزان در مقایسه با صادرات کل بازار جهانی موبایل در فصل اول سال ۲۰۱۴ کاهش ۱/ ۰ درصدی داشته است. «آنتونی اسکارسلا» یکی از کارشناسان و تحلیلگران موسسه IDC در این مورد می‌گوید: «چالش بزرگ در این بازار توسط اپل برای تصاحب جایگاه اول ایجاد شده است. در واقع شرکت اپل در فصل چهارم سال ۲۰۱۴ توانست گوی سبقت را از سامسونگ برباید و سهم بیشتری از بازار جهانی موبایل‌های هوشمند را به خودش اختصاص بدهد. افزایش میزان تقاضای جهانی برای خرید موبایل‌های جدید iPhone ۶ و iPhone ۶ Plus باعث شده است که همچنان در اولین فصل از سال ۲۰۱۵ هم اپل سهم بیشتری از بازار موبایل‌های هوشمند را نسبت به سامسونگ در اختیار بگیرد. این در حالی است که جدیدترین گوشی موبایل هوشمند شرکت سامسونگ یعنی S۶ اخیرا به بازار معرفی و عرضه شده است و به همین دلیل نتوانسته است تاثیر چندانی بر عملکرد این شرکت در کل فصل اول امسال بگذارد. این در حالی است که تقاضا برای موبایل‌های هوشمند ارزان قیمت سامسونگ در بازار کشورهای در حال توسعه همچنان بالا است و همین موضوع می‌تواند سهم سامسونگ از بازار موبایل‌های هوشمند را حفظ کند.» «ملیسا چاو» یکی از کارشناسان موسسه IDC در این مورد معتقد است: «اشتیاق تمام نشدنی طرفداران محصولات اپل به خرید موبایل‌های آی‌فون این شرکت باعث شده است که اپل همچنان مسیر رشد را در بازار جهانی موبایل‌های هوشمند طی کند. در این میان نقش بازار بزرگی مانند چین آنقدر پررنگ است که نمی‌توان به راحتی از آن چشم پوشید. برای سه فصل آینده انتظار می‌رود با ادامه روند کاهش متوسط قیمت فروش موبایل‌های هوشمند و همچنین نزدیک شدن رقابت سامسونگ و اپل، بازار جهانی موبایل‌های هوشمند همچنان شاهد رشد و رونق باشد.»

رونق گوشی‌های بزرگ و ارزان‌قیمت

در میان پنج تولیدکننده برتر بازار جهانی موبایل، سامسونگ همچنان به کمک فروش خوب موبایل‌های هوشمند ارزان قیمتش در بازار آسیا، خاورمیانه و آفریقا جایگاه اول را به خودش اختصاص داده است. این در حالی است که سامسونگ سعی دارد با عرضه موبایل‌های پرچمدارش مانند S۶ توجه کاربران حرفه‌ای را هم به خودش جلب کرده و این دسته از خریداران را هم راضی نگه دارد. در مقابل اپل با عرضه آی‌فون‌هایی با صفحه نمایش بزرگ‌تر توانست کاربران را راضی کرده و به این ترتیب فروش بی‌سابقه‌ای را تجربه کند. مهم‌ترین دلیل موفقیت اپل در واقع فروش خوب آی‌فون در بازار کشور چین به دنبال افزایش استفاده از شبکه ۴G بوده است. به این ترتیب است که گوشی‌های آی‌فون رشد سالانه ۴۰ درصدی را در فصل اول سال ۲۰۱۵ تجربه کرده‌اند که این رشد برای بازارهای در حال توسعه به ۶۳ درصد هم رسیده است. شرکت Lenovo که این روزها پرفروش‌ترین برند در بازار جهانی کامپیوترهای شخصی است، حالا در بازار موبایل‌های هوشمند هم خودش را به جایگاه سوم رسانده است. این شرکت با خرید شرکت Motorola توانست حضور پر رنگی در بازار موبایل‌های هوشمند داشته باشد.

افزایش سهم اپل از بازار جهانی موبایل‌های هوشمند

افزایش سهم اپل از بازار جهانی موبایل‌های هوشمند