شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۸۷ دنیای اقتصاد

اخبار بازار دیجیتال - روزنامه شماره ۵۸۸۷

  • عزم دوباره دولت برای تولید موبایل بومی

    دنياي اقتصاد- آوا فلاح: تولید موبایل بومی مدت‌هاست که به دغدغه مهمی برای دولت تبدیل شده است و در سال‌های اخیر نیز مسوولان بارها حمایتشان را از تولید انواع موبایل‌های داخلی اعلام کرده‌اند. در همین راستا دوشنبه هفته گذشته رئیس روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در یکی از شبکه‌های اجتماعی داخلی اعلام کرد که خبرهای خوبی درباره تولید گوشی‌های ایرانی در راه است.
  • معامله جدید ادوبی به رقابت در انگلیس آسیب می‌زند

    مهر: تحقیق رگولاتور انگلیس درباره خرید شرکت طراحی دیجیتال فیگما توسط ادوبی نشان می‌دهد این فرآیند به رقابت آسیب می‌رساند و در حقیقت به معنای حذف رقیب محصولات ادوبی است. به گزارش رویترز، رگولاتور رقابت انگلیس اعلام کرد قرارداد شرکت ادوبی، مالک نرم‌افزار فتوشاپ، برای خرید پلتفرم طراحی مبتنی بر ابر «فیگما» به مبلغ ۲۰ میلیارد دلار ممکن است به نوآوری نرم‌افزاری که بسیاری از طراحان دیجیتال انگلیسی از آن استفاده می‌کنند، آسیب بزند.
  • مسیر پیشنهادی گوگل‌مپ، یک خانواده را به بیابان فرستاد

    آی‌تی‌ایران: اخیرا تعدادی از کاربران گوگل‌مپ گزارش‌هایی ارسال کرده‌اند مبنی بر اینکه این برنامه آنها را به منطقه‌ای ناشناس هدایت کرده و باعث گم شدن آنها شده است. در یکی از آخرین گزارش‌ها، یک گروه مسافر کالیفرنیایی که در حال برگشت به خانه بودند، سر از محل برگزاری مسابقه‌های فرمول یک در لاس‌وگاس درآوردند!
  • الزام اپراتورها به ارائه بسته‌های متنوع اینترنتی

    ایسنا: سخنگوی شورای رقابت از مصوبه جدید این شورا مبنی بر الزام اپراتورهای تلفن همراه برای ارائه بسته‌های اینترنتی متنوع به مشترکان خبر داد. طی سال‌های اخیر اپراتورهای تلفن همراه، با اعمال محدودیت‌هایی در بسته‌های اینترنتی، اقدام به حذف شمار زیادی از بسته‌های مقرون‌به‌صرفه کردند و با طراحی بسته‌های اینترنتی پرحجمی که زمان مصرف آنها کوتاه بود، انتقادات شمار زیادی از مشترکان را برانگیختند. حالا شورای رقابت با ورود به این ماجرا قصد دارد مسیر بازگشت بسته‌های اینترنتی مقرون به صرفه را به سبد مصرف مشترکان هموار کند.
  • واردات دو میلیارد دلار موبایل در هشت ماه ابتدایی امسال

    ایسنا: در هشت ماهه امسال بیش از ۹ میلیون دستگاه تلفن همراه به ارزش نزدیک به دو میلیارد دلار به کشور وارد شده است.
  • کشف نقص امنیتی در حسگر اثرانگشت برخی لپ‌تاپ‌ها

    ایسنا: کارشناسان به تازگی از کشف چند نقص نرم‌افزاری در حسگر اثرانگشت برخی لپ‌تاپ‌ها خبر داده‌اند که مهاجمان از این طریق فرآیند احراز هویت صفحه Windows Hello authentication را دور زده و به محیط شخصی کاربر دست پیدا می‌کنند. لپ‌تاپ‌ها معمولا به دلیل اندازه کوچک‌تر، باتری قدرتمند و وزن پایین، قیمت بیشتری نسبت به رایانه‌های خانگی دارند؛ اما این مزیت را هم دارند که به سادگی می‌توان آن را جابه‌جا کرد. اما نکته قابل توجه این است که رایانه‌های شخصی ویندوز سال‌هاست با تهدیدات مختلف شامل بدافزارها، تهدیدهای محیط زیستی و حتی تهدید تاریخ گذشته شدن روبه‌رو هستند و گذشت سال‌ها تغییری در آنها نداده است.
  • هدیه ۱۸۲ میلیون دلاری بنیان‌گذار شیائومی به دانشگاه چینی

    ایسنا: لی جون، یکی از بنیان‌گذاران شیائومی، کمک مالی کم‌سابقه‌ای به دانشگاه ووهان که فارغ‌التحصیل آن است، انجام داد. طبق اعلام حساب رسمی دانشگاه ووهان در ویبو، لی ۱.۳میلیارد یوآن (معادل ۱۸۲ میلیون دلار) به این دانشگاه هدیه داده که بزرگ‌ترین کمک نقدی یک دانش‌آموخته به یک دانشگاه چینی است. این دانشگاه در پست جداگانه‌ای اعلام کرد این پول به حمایت از نوآوری‌های علوم رایانه، رشد دانشجویان و تحقیقات در زمینه شش رشته اساسی، کمک خواهد کرد. لی در ژوئیه سال ۲۰۲۱، سهام شیائومی به ارزش ۲.۲میلیارد دلار را به بنیاد شیائومی و بنیاد لی جون منتقل کرد. بنیان‌گذار ۵۳ساله شیائومی، در سال ۱۹۹۱ با مدرک لیسانس علوم رایانه از دانشگاه ووهان، فارغ‌التحصیل شد و سپس حرفه خود را در دنیای فناوری آغاز کرد. طبق شاخص میلیاردرهای بلومبرگ، ثروت لی بر اساس سهامش در شرکت‌های فناوری شامل شیائومی و کینگ سافت، اکنون ۱۴.۳میلیارد دلار برآورد می‌شود.
  • هشدار بنیان‌گذار اتریوم درباره آینده جهان در سایه حضور هوش مصنوعی

    سیتنا: یکی از بنیان‌گذاران اتریوم، با هشدار درباره آینده جهان در حضور هوش مصنوعی تاکید کرد که اگر هوش مصنوعی پیشرفته‌ کنترل نشود، این احتمال جدی وجود دارد که با پیشی‌گرفتن از انسان به گونه برتر بعدی در سیاره زمین تبدیل شود. به گفته ویتالیک بوترین، یکی از بنیان‌گذاران اتریوم، اگر هوش مصنوعی پیشرفته‌ کنترل نشود، احتمالا با پیشی‌گرفتن از انسان به «گونه برتر» بعدی در سیاره زمین تبدیل شود. او خاطرنشان کرد که این اتفاق به چگونگی مداخله انسان در پیشرفت‌های هوش مصنوعی بستگی خواهد داشت. بوترین عقیده دارد که هوش مصنوعی با سایر اختراعات بشر ‌به‌طور اساسی متفاوت است؛ زیرا می‌تواند نوع جدیدی از ذهن ایجاد کند که بر خلاف منافع انسان است. بنیان‌گذار اتریوم هشدار دارد که برخلاف تغییرات آب‌و‌هوایی، بیماری‌های همه‌گیر یا جنگ هسته‌ای، هوش مصنوعی ‌هوشمند می‌تواند به‌طور بالقوه به حیات بشریت پایان دهد و هیچ بازمانده‌ای باقی نگذارد؛ به‌ویژه اگر انسان‌ها را تهدیدی برای بقای خود بداند.
  • رونق بازار تراشه‌های هوش مصنوعی به کام تایوانی‌ها شد

    ایسنا: استقبال شرکت‌های مختلف از تراشه هوش مصنوعی، به رشد ۴۰ درصدی ارزش سهام شرکت‌های تایوانی کمک کرد و آنها را از کوالکام و رقیبان دیگرشان جلو انداخته است. به نظر می‌رسد با افزایش تقاضا برای تلفن‌های هوشمند و تراشه هوش مصنوعی جدیدی که دورنمای شرکت «مدیا تِک» را روشن کرده‌اند، صعود پنج ماهه قیمت سهام این شرکت، ادامه پیدا خواهد کرد. قیمت سهام این شرکت فناوری تایوانی از اواخر ژوئن، ۴۰ درصد رشد کرده و عملکرد بهتری از رشد دو درصدی شاخص نیمه‌رسانای بازار سهام فیلادلفیا و رشد هفت درصدی شرکت آمریکایی کوالکام داشته است. این رشد حاصل تقاضای قوی برای دستگاه‌های موبایل بوده که از تراشه‌های این شرکت در ساخت آنها استفاده می‌شود.
  • عصای نابینایان به کمربند تبدیل شد

    مهر: محققان به تازگی کمربندی اختراع کرده‌اند که با بهره‌گیری از انواع سنسور و دوربین، می‌تواند به نابینایان در مسیریابی و حرکت کمک کند. عصای سفید افراد نابینا هیچ‌گاه به‌طور کامل منسوخ نمی‌شود، اما به‌طور حتم عرضه ابزارهای دیگر در کنار عصا می‌تواند بهبود قابل‌توجهی در زندگی این افراد ایجاد کند. یکی از جدیدترین انواع این ابزارها GUIDi است که با استفاده از دوربین‌ها و دستگاهی که روی یک کمربند قرار می‌گیرند و هشدار می‌فرستند، افراد نابینا را در مسیریابی کمک می‌کند.
  • تراشه‌ساز ژاپنی در جست‌وجوی مهندس

    ایسنا: شرکت تولیدکننده نیمه‌رسانای ژاپنی راپیدوس به دنبال استخدام مهندس است تا به احیای صنعت تراشه این کشور کمک کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر