شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۹۲ دنیای اقتصاد

اخبار بازار نفت - روزنامه شماره ۵۸۹۲

  • بهینه‏‏‏‏‏‏‌سازی انرژی؛ از حرف تا عمل

    دنیای‌اقتصاد: این روزها شاهد توجه بیش از پیش همگان به ضرورت بهینه‌سازی مصرف انرژی در کشور هستیم. رشد سالانه مصرف گاز در کشور به‌عنوان مثال، از سال‌۱۳۹۰ تا پایان ۱۴۰۱ به‌طور متوسط یک‌درصد بیشتر از رشد تولید آن بوده‌است، امری که زنگ خطر را برای صنعت گاز کشور به صدا درآورده است.مفهوم «ناترازی» به‌معنای نبود تعادل میان عرضه و تقاضا، در زمینه‌‌‌‌‌‌‌های متنوع از اجتماعی گرفته تا اقتصادی کاربرد دارد. بحث ناترازی انرژی درخصوص برق، گاز و همچنین سوخت، در تمامی ایام سال‌مطرح است، اما با شروع فصل سرد، به نوشته «ایرنا» بحث «ناترازی‌گاز» ملموس‌‌‌‌‌‌‌تر و نگران‌‌‌‌‌‌‌کننده‌‌‌‌‌‌‌تر می‌شود. لازم به ذکر است اقداماتی که در سال‌های اخیر برای حل معضل «ناترازی انرژی» انجام شده، هرچند لازم ولی به هیچ‌وجه کافی نبوده‌است.شاخص شدت انرژی در کشور دو‌برابر متوسط دنیا و سه تا چهار‌برابر کشورهای توسعه‌‌‌‌‌‌‌یافته بوده و بیم آن می‌رود که مصرف بی‌‌‌‌‌‌‌رویه انرژی در سال‌های پیش‌‌‌‌‌‌‌رو کشور را دچار چالش‌های اساسی کند.
  • احتمال تداوم کاهش عرضه داوطلبانه نفت اوپک‌‌‌‌‌پلاس پس از مارس ۲۰۲۴

    وزیر انرژی عربستان اعلام کرد؛ کاهش عرضه داوطلبانه شماری از اعضای اوپک‌‌‌‌‌پلاس که به‌‌‌‌‌تازگی اعلام شد، در صورت نیاز می‌تواند پس از ماه مارس هم ادامه یابد.به گزارش «شانا»، عبدالعزیز بن‌سلمان به بلومبرگ گفت: کاهش تولید داوطلبانه اضافه شماری از ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و غیراوپک (اوپک‌‌‌‌‌پلاس) که پس از سی‌‌‌‌‌وپنجمین نشست وزارتی برای یکم ژانویه تا ۳۱ مارس ۲۰۲۴ اعلام شد، در صورت نیاز می‌تواند پس از سه ماه نخست امسال هم ادامه یابد.شماری از اعضای اوپک‌‌‌‌‌پلاس هفته گذشته پس از سی‌‌‌‌‌وپنجمین نشست وزارتی این ائتلاف در بیانیه‌‌‌‌‌ای که روی پایگاه اطلاع‌‌‌‌‌رسانی دبیرخانه اوپک منتشر شد، از کاهش عرضه داوطلبانه اضافه به مقدار روزانه ۲‌میلیون و ۲۰۰‌هزار بشکه برای سه ماه نخست سال‌۲۰۲۴ میلادی خبر دادند.
  • افزایش ۵۰‌ درصدی گازبهای مشترکان دولتی در صورت عدم‌کاهش مصرف

    سرپرست امور تعرفه‌‌‌‌‌ها و قرارداد‌‌‌‌‌های شرکت ملی گاز گفت: مشترکان دولتی باید در بازه‌زمانی ۱۶ آذر تا ۱۵ اسفند ۲۰‌درصد نسبت به سال‌۱۴۰۱ کاهش مصرف داشته باشند، درغیر این‌صورت گازبهایشان ۵۰‌درصد گران‌تر خواهد شد. به گزارش تسنیم، بهرام نورانی اعلام کرد: هدف شرکت ملی گاز و شرکت‌های ملی گاز استانی خدمات‌رسانی پایدار به کلیه مشترکان است.
  • احداث ۱۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در ۱۲ استان کشور

    با مشخص‌شدن برنده مناقصه سرمایه‌گذاری در احداث و بهره‌‌‌‌‌برداری از ۱۵۰۰مگاوات نیروگاه خورشیدی در قالب ۲۴نیروگاه خورشیدی در ۱۲ استان کشور، این پروژه عظیم در بخش توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر کلید خورد.به گزارش تسنیم، مناقصه‌‌‌‌‌ ۴۵۰۰مگاواتی سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌‌‌‌‌وری انرژی برق (ساتبا) که شامل چهار سبد بود، برگزارشده و در یکی از این سبدها، با مشخص‌شدن برنده مناقصه، گروه گسترش انرژی پاسارگاد مسوولیت احداث ۱۵۰۰مگاوات نیروگاه خورشیدی را برعهده گرفت.این حجم از ظرفیت نیروگاهی تجدیدپذیر، بیش از کل ظرفیت نیروگاهی تجدیدپذیر احداث‌‌‌‌‌شده در کشور، اعم از نیروگاه خورشیدی، نیروگاه بادی و...، از ابتدا تاکنون بوده و به همین دلیل این قرارداد را می‌توان بزرگ‌ترین قرارداد احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر در ایران دانست.
  • متقاضیان گاز مایع یارانه‌‌‌‌‌ای در سامانه دریافت فرآورده‌های نفتی ثبت‌‌‌‌‌نام کنند

    مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی بر لزوم ثبت‌‌‌‌‌نام متقاضیان در سامانه دریافت فرآورده‌های نفتی (سدف) برای دریافت گاز مایع تاکید کرد. به گزارش «شانا»، جعفر سالاری‌‌‌‌‌نسب گفت: گاز مایع(ال‌پی‌جی) به قیمت یارانه‌‌‌‌‌ای در حال توزیع است، اما همه متقاضیانی که نیازمند دریافت گاز مایع برای مصارف خانگی یا مشاغل خرد هستند باید در سامانه دریافت فرآورده‌های نفتی ثبت‌‌‌‌‌نام و از طریق این بستر الکترونیکی سوخت موردنیاز خود را دریافت کنند.
  • تولید برق از تاسیسات تقویت فشار گاز کلید خورد

    پروژه بازیافت انرژی از اگزوز توربین‌‌‌‌‌های گازی با هدف استفاده بهینه از منابع موجود و به‌منظور بالا بردن بازده تاسیسات تقویت فشار گاز در دستور کار قرارگرفت.به گزارش «شانا»، صمد رحیمی، مجری طرح تاسیسات تقویت فشار گاز در شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با اشاره به‌وجود حدود ۸۰تاسیسات تقویت فشار گاز در کشور که بیشتر آنها از ظرفیت ۴توربین بهره می‌برند، گفت: اکنون شاهد هدررفت مقدار زیادی انرژی حرارتی از اگزوز توربین‌‌‌‌‌های موجود در تاسیسات هستیم که می‌توان آن را با بهره‌‌‌‌‌گیری از فناوری‌های نو به برق تبدیل کرد.وی با اعلام اینکه این پروژه با بهره‌‌‌‌‌گیری از دو فناوری برای اقلیم‌‌‌‌‌های متفاوت انجام می‌شود، افزود: یک نوع فناوری، ویژه ایستگاه‌‌‌‌‌هایی است که دسترسی به آب دارند و فناوری دیگر مخصوص ایستگاه‌‌‌‌‌هایی است که در جغرافیای کم‌‌‌‌‌آب واقع شده‌اند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر