شماره روزنامه ۶۰۰۶
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۸۷ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۵۸۸۷

  • تحرکات تکراری دلار تهران

    دنياي اقتصاد: روند چند روز اخیر دلار در معاملات آزاد تهران مجددا تکرار شد. از روز‌های ابتدایی هفته نرخ اسکناس آمریکایی در سطوح قیمتی نیمه نخست کانال ۵۰هزار تومانی و به خصوص در دو پله قیمتی ۵۰ هزار و ۱۵۰ و ۵۰ هزار و ۲۵۰ تومان در نوسان بود. روز گذشته نیز این روند تکرار شد و قیمت این ارز با ۱۰۰ تومان رشد در رقم ۵۰هزار و ۲۵۰تومان معامله شد. بررسی‌های به‌عمل آمده از هسته مرکزی بازار ارز تهران، میدان فردوسی و سبزه میدان، حاکی از آن است که خریداران نقدی اسکناس آمریکایی کاهش چشمگیری یافته است.
  • دست راست وارن‌ بافت درگذشت

    دنیای‌اقتصاد: چارلی مانگر، قائم‌مقام و رئیس هیات مدیره شرکت بزرگ برکشایر هاتاوی، خیر، معمار و دست راست وارن بافت، یکی از ثروتمندترین اشخاص روی زمین در سرمایه‌گذاری‌هایش بود. مانگر مغز متفکر شرکت برکشایر و یکی از هواداران روش سرمایه‌گذاری مبتنی بر ارزش بود. برکشایر هاتاوی چند ملیتی آمریکایی است که در زمان مدیریت بافت و مانگر تحت هدایت آنها، ۲۰درصد بیشتر از شاخص S&P ۵۰۰ بورس آمریکا در همان دوره رشد کرده است. این شرکت یکی از بزرگ‌ترین کارفرمایان خصوصی در ایالات متحده است و سهام کلاس A آن بالاترین قیمت هر سهم را در بین شرکت‌های سهامی عام در جهان دارد. قیمت یک برگه سهم برکشایر در مارس۲۰۲۲ به ۵۰۰هزار دلار رسید. طبق آمارها برکشایر هشتمین شرکت بزرگ جهان از منظر ارزش بازاری است. ارزش بازاری برکشایر در زمان درگذشت مانگر به حدود ۷۸۴میلیارد دلار می‌رسد.
  • هدف‌گذاری طلا برای ۲۱۰۰؟

    دنياي اقتصاد: برآوردها از توقف سیاست‌های پولی انقباضی و کاهش نرخ بهره در نیمه دوم سال ۲۰۲۴ به ناامیدی شاخص دلار و نزول آن به کانال ۱۰۲ واحدی منجر شد. بررسی‌ها حاکی از آن است که دلار جهانی در روز گذشته حمایت کانال ۱۰۳ واحدی را از دست داده و با افت یک درصدی خود نسبت به روزهای گذشته به ۱۰۲.۸۸ واحد در ساعت ۱۵ به وقت تهران رسید.
  • خبری از کاهش نرخ بهره در منطقه یورو نیست

    ایبنا: رئیس بانک مرکزی آلمان گفت: در حال حاضر اظهارنظر درباره کاهش نرخ‌‌‌های بهره هدف بسیار زود است. به گزارش بلومبرگ، یواخیم ناگل‌، رئیس بانک مرکزی آلمان و عضو شورای حکام بانک مرکزی اروپا گفت: در حال حاضر اظهارنظر درباره کاهش نرخ‌‌‌های بهره هدف یا گمانه‌‌‌زنی در این مورد، بسیار زود است.
  • هزینه جنگ برای صهیونیست‏‏‌ها به ۱۰ درصد از تولید ناخالص داخلی رسید

    ایبنا: امیر یارون، رئیس بانک مرکزی اسرائیل گفت: هزینه‌های جنگ در نوار غزه به ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی می‌‌‌رسد. به گزارش الجزیره، این اظهارات پس از جلسه کمیته سیاست پولی این بانک بیان شد و او در سخنرانی خود نسبت به تاثیرات اقتصادی عمده چه بر فعالیت واقعی و چه بر بازار‌‌‌های مالی هشدار داد. او افزود: ‌در هفته‌های اول جنگ تاثیر منفی محسوسی بر اقتصاد اسرائیل به وجود آمد.‌
  • خلق پول دیجیتال در ۲۰۲۴

    نشریه اکونومیست در مقاله‌‌‌ای به بررسی خلق پول دیجیتال در ۲۰۲۴ و مشکلات آن پرداخته است. به گزارش نشریه اکونومیست، فناوری‌‌‌های جدید در گذشته بارها ماهیت پول را تغییر داده‌‌‌اند.
  • افزایش کسری تجاری تونس

    ایبنا: داده‌های منتشر شده توسط موسسه ملی آمار تونس(دولتی)، روز دوشنبه افزایش کسری تراز تجاری‌(تفاوت بین ارزش صادرات و واردات) را به میزان ۲۶.۸ درصد در اکتبر گذشته به صورت ماهانه نشان داد. به گزارش آناتول، این موسسه در بیانیه‏‏‌ای اعلام کرد که کسری تجاری در اکتبر گذشته به دو میلیارد دینار تونس (۶۴۵.۴ میلیون دلار) رسید، در حالی که در سپتامبر گذشته ۱.۵۷۸ میلیارد دینار (۵۰۹ میلیون دلار) بود. در این بیانیه ارقامی برای صادرات و واردات در ماه اکتبر گذشته ارائه نشده است. با این حال، این بیانیه حاکی از آن است که درصد پوشش واردات توسط صادرات در مهرماه به ۷۱.۷ درصد کاهش یافته است که نسبت به ۷۶.۲ درصد در ماه قبل کاهش یافته است. تونس شاهد یک بحران اقتصادی شدید است که به دلیل عواقب شیوع همه‏‏‌گیری کرونا و هزینه بالای واردات انرژی و مواد اولیه در پی بحران روسیه و اوکراین تشدید شده است. در ژانویه گذشته، مروان العباسی، رئیس بانک مرکزی تونس، گفت که برآورد‏‏‌های این بانک حاکی از افزایش تورم در سال ۲۰۲۳ به ۱۱ درصد است که در مقایسه با ۸.۳ درصد در سال گذشته افزایش یافته است.
  • رئیس بانک مرکزی روسیه «ویرانگر سال» است

    فارس: نشریه آمریکایی «پولیتیکو» الویرا نابیولینا، ‌‌‌رئیس بانک مرکزی روسیه را در رتبه‌‌‌بندی «بانفوذترین افراد» قرار داد و به او عنوان «ویرانگر سال»‌‌‌ اعطا و اعلام کرد که این نام‌‌‌گذاری بدان دلیل است که‌‌‌ او تمام تلاش‌‌‌های غرب برای حمله به روبل روسیه را خنثی کرد. این نشریه معتقد است که اقدامات انجام شده توسط بانک مرکزی روسیه به رهبری نابیولینا، با حمایت از پول روبل روسیه به اقتصاد روسیه کمک کرده است. پولیتیکو می‌گوید: «نابیولینا این عنوان را به دست آورد، زیرا سیاست پولی جدی او چندین بار روبل را نجات داد و آن را حفظ کرد تا اقتصاد کشور روسیه روی پای خود بایستد.» این نشریه افزود که استراتژی نابیولینا در غلبه بر عواقب تحریم‌های بی‌‌‌سابقه‌‌‌‌‌‌ غرب که هدف آن خالی کردن خزانه‌‌‌داری روسیه بود، موفق شد. پولیتیکو می‌گوید که به افرادی که با تدبیر و اقدامات خود، «مسیر بازی را به شیوه‌های غیرمنتظره‌‌‌ای تغییر می‌دهند» صفت ویرانگر می‌دهد. در فهرست «ویران‌‌‌کنندگان» پولیتیکو شخصیت‌هایی مانند کارلس پوجدمون، رئیس‌‌‌جمهور سابق کاتالونیا و ویکتور اوربان، نخست‌‌‌وزیر مجارستان وجود داشت.
  • یکسان‌سازی حساب‌های دولت

    دنیای‌اقتصاد: درحالی‌که یکی از مشخصه‌های تامین مالی کارآمد دولت، به نحوه نگهداری از حساب‌های دولتی بازمی‌گردد، پژوهشکده پولی و بانکی در گزارشی مزایای استفاده از حساب واحد خزانه را مورد بررسی قرار داد. بر این اساس، هدف اصلی ایجاد یک حساب واحد خزانه اطمینان از کنترل مانده وجوه نقد دولت است. تجمیع منابع نقدی دولت در حساب واحد خزانه می‌تواند مدیریت نقدینگی دولت را با به حداقل رساندن استقراض تسهیل کند. علاوه بر این، حساب واحد خزانه با ایجاد یک ساختار واحد و یکپارچه از حساب‌های بانکی از طریق بانک مرکزی موجب می‌شود تمام درآمدهای مالیاتی و غیرمالیاتی جمع‌آوری و پرداخت‌ها به‌ درستی و به موقع سامان‌دهی شوند. این ویژگی‌ها موجب می‌شود تا حرکت دولت در ایران به سمت استفاده از این ابزار ضرورت پیدا کند.
  • افزایش عرضه ارز در سامانه نیما در ماه‌های پایانی سال

    مدیر اداره نظارت بر موسسات پولی غیربانکی اعلام کرد با ابلاغ مدل جدید کسب‌وکار صرافی‌ها زمینه برای توسعه نقش صرافی‌ها در بازار رسمی ارز فراهم می‌شود. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، نعمت‌اله کریمی در جلسه هم‌اندیشی بررسی جزئیات دستورالعمل جدید صرافی‌ها مصوب شورای پول و اعتبار که با حضور جمعی از صرافان در بانک مرکزی برگزار شد، با بیان اینکه تدوین فرآیندهای اجرایی و شیوه‌نامه‌های این دستورالعمل در دستور کار بانک مرکزی قرار دارد، گفت: با رفع برخی نواقص گذشته در دستورالعمل جدید زمینه برای افزایش نقش صرافی‌ها در بازار مبادلات رسمی ارزی افزایش می‌یابد.
  • مبنای آماری تراز تجاری چیست؟

    یک اقتصاددان گفت: در بانک جهانی، صندوق بین‌المللی پول و... فقط یک عدد برای صادرات، واردات و تراز تجاری کشورها اعلام می‌شود. آمریکا بزرگ‌ترین تولیدکننده و صادرکننده نفت است، آیا برخی مسوولان وقتی تراز تجاری آمریکا یا روسیه منتشر می‌شود، می‌گویند که این کشورها دارند آمارسازی یا آماربازی می‌کنند؟ وحید شقاقی شهری، استاد دانشگاه درخصوص حاشیه‌های پیش‌آمده و اظهارات برخی از مسوولان سابق درخصوص آمار ارائه‌شده از سوی وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص تراز تجاری مثبت بیش از ۱۰میلیارد دلاری در ۸ماه نخست امسال اظهار کرد: پس از ارائه گزارش وزیر اقتصاد از تراز تجاری مثبت، برخی افراد در اظهاراتی اعلام کردند که این گزارش هم آمارسازی بوده و هم آماربازی و عملا چون با نفت اعلام شده، قابل قبول نیست و باید تراز تجاری غیرنفتی را مبنا قرار داد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر