شماره روزنامه ۶۰۰۹
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۲۳ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۵۹۲۳

  • تبعیض مالیاتی سلبریتی‌ها

    دنیای اقتصاد-گروه‌پول و ارز: یک مقام مسوول در سازمان امور مالیاتی از معافیت بالای مالیاتی هنرمندان خبر داد. به گفته مدیرکل حسابرسی سازمان امور مالیاتی، از اظهارنامه ۴هزارمیلیاردتومانی هنرمندان حدود هزارمیلیاردتومان آن مشمول معافیت بوده است. این در حالی است که کارمندان و حقوق‌بگیران رسمی، به‌عنوان کسانی که درآمد آنها به‌طور مستمر رصد می‎شود زیر فشار مالیاتی هستند و بار سنگینی را متحمل می‌شوند.
  • جعبه‌ابزار ارزی بازارساز

    دنیای‌اقتصاد: میانه هفته گذشته در نشست تخصصی بازارسازی و مداخلات موثر ارزی در بازار ارز ایران، دو مبحث مهم مرجعیت نرخ ارز و ابزار‌های مورد نیاز برای مداخلات ارزی مطرح شد که تعدادی از مقامات و کارشناسان اقتصادی به بررسی این دو موضوع پرداختند. از جمله سخنرانان این نشست که از سلسله نشست‌های همایش حکمرانی ارزی؛ ثبات و رونق اقتصادی است می‌توان به علی سعیدی‌ مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران، علیرضا گچ‌پز‌زاده‌ معاون ارزی و بین‌المللی بانک ملی، محسن بوالحسنی‌ مدیرعامل صرافی توسعه ایران، مینو کیانی‌راد‌ معاون ارزی اسبق بانک مرکزی و محمد‌طاهر رحیمی‌ کارشناس اقتصادی‌ اشاره کرد.
  • رشد واقعی تسهیلات‌دهی منفی شد

    دنیای‌اقتصاد: به گزارش بانک مرکزی تسهیلات پرداختی بانک‌ها از ابتدای فروردین تا پایان آذرماه۱۴۰۲ در مقایسه با دوره مشابه سال قبل به لحاظ اسمی ۲۶.۴درصد افزایش داشته است که با تعدیل کردن این رقم نسبت به میانگین تورم ۹ماه امسال در مقایسه با میانگین تورم ۹ماهه سال قبل کاهش ۱۶.۳۹درصدی تسهیلات را نشان می‌دهد. این وضعیت نشانگر در تنگنا قرار گرفتن بانک‌ها در تسهیلات‌دهی است که به‌خاطر سیاست کنترل ترازنامه‌ای بانک مرکزی اتفاق افتاده است. آمارهای بانک مرکزی همچنین نشان می‌دهند ۸۲درصد تسهیلات به صاحبان کسب‌وکار و ۱۸درصد به مصرف‌کنندگان و خانوارها تعلق گرفته است.
  • نرخ سود بین بانکی ۲۳.۴۱درصد شد

    دنياي اقتصاد: بانک مرکزی اعلام کرد: نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به چهارشنبه، بیستم دی ماه نسبت به هفته قبل از آن با کاهش جزئی همراه شده و به نرخ ۲۳.۴۱ درصد رسیده است. بانک مرکزی اعلام کرد: جدول تغییرات نرخ سود بین بانکی نشان می‌دهد که نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به چهارشنبه، بیستم دی ماه نسبت به هفته قبل از آن با کاهش جزئی ۰.۰۲ درصدی همراه شده و از ۲۳.۴۳ درصد به ۲۳.۴۱ درصد رسیده است. روند کاهشی نرخ بهره بین‌بانکی از اواخر آذر ماه امسال آغاز شده بود؛ از آغاز امسال، نرخ سود بین‌بانکی در کانال ۲۳ درصد قرار داشته و در همان حوالی در نوسان بوده است. به نظر می‌رسد با توجه به شرایط فعلی اقتصادی، سیاست بانک مرکزی ثبات نسبی نرخ بهره بین بانکی است و بانک مرکزی قصد استفاده از این متغیر برای کنترل نرخ رشد نقدینگی را ندارد در حالی که از نرخ بهره بین بانکی در بسیاری از اقتصاد‌های جهان برای مدیریت نرخ رشد نقدینگی استفاده می‌شود.
  • فیچ از چین ناامید شد

    موسسه رتبه‌‌‌بندی فیچ اعلام کرد بخش بانکی بازارهای نوظهور در سال ۲۰۲۴ عمدتا خنثی خواهد بود. به گزارش بیزینس، موسسه رتبه‌‌‌بندی فیچ در آخرین گزارش خود در مورد چشم‌‌‌انداز بانک‌‌‌ها اظهار کرد که چشم‌‌‌انداز در بخش‌های بانکی بازارهای نوظهور (EM) برای سال ۲۰۲۴ خنثی است. به گفته این آژانس رتبه‌‌‌بندی، بخش بانکی در کشورهایی مانند هند، اندونزی و ویتنام کمی بهتر خواهد بود. اما چین چشم‌‌‌انداز رو به وخامتی دارد. این گزارش پیش‌‌‌بینی می‌‌‌کند که رشد بخش‌های بانکی بازارهای نوظهور، به استثنای چین، به ۳.۱ درصد در سال ۲۰۲۴ کاهش یابد که از ۳.۶ درصد در سال ۲۰۲۳ کمتر کرده است. فیچ می‌گوید: «این مورد منعکس‌‌‌کننده شرایط همچنان چالش‌‌‌برانگیز اما نه بدتر است که با رشد اقتصادی ضعیف‌‌‌تر، ضعف ارز، مشکل بدهی‌‌‌های دولتی، یا فشارهای تامین مالی خارجی در برخی بازارها مشخص می‌شود.»/ ایسنا
  • بخشنامه جدید رفع تعهد ارزی با طلا لازم الاجراست و عطف‌بماسبق نمی‌شود

    طبق اطلاعیه مرکز مبادله ارز و طلای ایران درباره مصوبه رفع تعهد ارزی با طلا، بخشنامه جدید از تاریخ ۷ دی ماه لازم الاجراست و عطف بماسبق نمی‌شود. با عنایت به درخواست‌‌‌های واصل از واردکنندگان شمش طلای استاندارد از محل ارز حاصل از صادرات خود جهت تحویل، عرضه و فروش شمش طلای استاندارد در مرکز مبادله ارز و طلای ایران برای طی فرآیند رفع تعهد ارزی وارداتی و صادراتی به اطلاع می‌رساند با توجه به اظهارنظر بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در راستای ابلاغیه شماره ۲۴۵۰۲۲.۰۲ مورخ ۷ دی‌ماه ۱۴۰۲ آن بانک، مفاد بند (۴-۱۲) از قسمت «کلیات» بخش اول مجموعه مقررات ارزی بانک مرکزی؛ این بخشنامه از تاریخ ابلاغ لازم‌الاجرا بوده و عطف بماسبق نمی‌شود.
  • خبر بد برای بازارهای جهانی؟

    دنياي اقتصاد: به گفته اداره آمار کار آمریکا در روز پنج‌شنبه، تورم نقطه‌به‌نقطه در دسامبر ۲۰۲۳، شیب صعودی به خود گرفت و از پیش‌بینی‌ها فراتر رفت. بر این اساس شاخص قیمت مصرف‌کننده از سطح ۳.۱ درصدی در ماه نوامبر به ۳.۴ درصد در ماه مذکور رسید. در مقابل تورم هسته (بدون احتساب هزینه مواد غذایی و انرژی) این کشور پس از گذشت دو ماه روند نزولی داشت و با افت ۰.۱ واحد درصدی در سطح ۳.۹درصدی ایستاد. قابل ذکر است که گرچه تورم هسته شیب نزولی به خود گرفت اما از پیش‌بینی‌ها کمتر کاهش یافت. برخی از مقامات کمیته فدرال رزرو با استناد به داده‌های تورمی آمریکا تاکید کردند که آغاز سیاست‌های انبساطی را باید به تعویق انداخت. در پی انتشار این گزارش، دلار جهانی در لحظات اولیه رشد کرد و به ۱۰۲.۸۰ واحد رسید و موجب شد فلز زرد ۱.۱‌درصد از ارزش خود را از دست بدهد، اما این روند ادامه‌دار نبود.
  • ارز ایستاد، سکه ادامه داد

    دنياي اقتصاد: نرخ شاخص‌های ارزی در بازار روز‌های پایانی هفته گذشته نوسان قابل توجهی نداشت. قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد که در بازار روز‌های میانی هفته گذشته روند افزایشی جدیدی را آغاز کرده و در بازار روز چهارشنبه ۲۰ دی ماه به رقم ۵۱ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده بود، در بازار روز پنج‌شنبه با افت قیمت ۵۰ تومانی در رقم ۵۱ هزار و ۴۵۰ تومان معامله شد. یورو در بازار روز پنج‌شنبه نوسانی نداشت و در نرخ روز چهارشنبه یعنی رقم ۵۶ هزار و ۷۰۰ تومان به فروش رسید.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر