شماره روزنامه ۶۰۰۹
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۳۵ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۵۹۳۵

  • عاقبت تورم سال ۱۴۰۲

    دنیای اقتصاد-گروه بازار پول و ارز: به روزرسانی آمار تورم توسط مرکز آمار(در عصر جمعه)، مشخص کرد در اولین ماه زمستان نرخ تورم ماهانه ۲.۶درصد به ثبت رسید، نرخ تورم نقطه به نقطه دی‌ماه در ارتفاع ۳۸.۵درصد ایستاد و تورم سالانه نیز در سطح ۴۳.۶درصد قرار گرفت. با مقایسه این آمارها با گزارش شاخص بهای مصرف‌کننده آذر، افت تب تورم در آغاز زمستان قابل مشاهده است. سوال مشخص این است که در پایان سال، تورم نقطه به نقطه و تورم سالانه در چه سطحی می‌ایستد؟ با توجه به میانگین ۲.۵درصدی تورم ماهانه در سال جاری نرخ تورم نقطه به نقطه در سه سناریوی بدبینانه، میانه و خوش‌بینانه مورد بررسی قرار گرفته است؛ مطابق بررسی‌ها نرخ تورم در سناریوی خوش‌بینانه به رقم ۳۳.۱درصد، در سناریوی محتمل و میانه به ۳۴.۳درصد و در سناریوی بدبینانه به ۳۵.۷درصد خواهد رسید. در نتیجه به نظر می‌رسد در صورت عدم رویداد غیرمنتظره، مسیر تورم تا پایان سال کاهشی خواهد بود.
  • تصویر دلار در ۱۴۰۲

    نرخ شاخص ارزی در معاملات غیر‌رسمی بازار روز گذشته در راستای تغییرات جدید خود به سطوح قیمتی جدیدی رسید. با فرا رسیدن ماه‌های پایانی سال و افزایش ریسک‌های سیاسی در بازار، دست متقاضیان بازار ارز بالا رفته و نرخ شاخص‌های ارزی در حال افزایش است.
  • عوامل موثر بر نرخ ارز از زبان معاون ارزی پیشین بانک مرکزی

    معاون ارزی اسبق بانک مرکزی گفت: سه موضوع تنش با آمریکا، تنش‌های منطقه و جنگ غزه دست به دست دادند که این افزایش نرخ ارز اتفاق بیفتد؛ اما نباید اثرگذاری نرخ تورم بر نوسانات نرخ ارز را فراموش کرد و با تورم بالای ۴۰درصد در ایران، افزایش نرخ ارز غیرقابل پیش بینی نبود. سید کمال سیدعلی، معاون ارزی اسبق بانک مرکزی درباره دلایل افزایش نرخ ارز در بازار اظهار کرد: در شرایط عادی دلیل افزایش نرخ ارز در چارچوب عدم توازن منابع و مصارف است و در روال عادی نوسان نرخ ارز بر اساس کمبود ارز در بخش‌های مختلف رخ می‌دهد. اما امروز مشکل عدم توازن منابع و مصارف احساس نمی‌‌شود و می‌توان گفت منابع و مصارف جوابگوی هم هستند.
  • سیاست پولی جهانی

    نشریه اکونومیست نوشت: کشورهایی که زودتر از همه نرخ بهره را بالا بردند، اکنون آن را پایین می‌آورند. نشریه اکونومیست در دو سال گذشته وضعیت اقتصادی اعضای هایکلندیا (Hikelandia) را بررسی کرده است. این مجموعه از ۸ کشور شامل برزیل، شیلی، مجارستان، نیوزیلند، نروژ، پرو، لهستان و کره‌جنوبی سیاست انقباضی را در ۲۰۲۱ و چندین ماه قبل از فدرال‌رزرو آمریکا و بانک مرکزی اروپا آغاز کردند. همچنین آنها نرخ بهره را با شدت بیشتری بالا بردند؛ اما در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ بانکداران مرکزی این کشورها نتوانستند دستاورد مناسبی از این تصمیم انقباضی نشان دهند. تورم همچنان رو به افزایش بود. اکنون شرایط به‌طور کامل عوض شده است.
  • طلای جهانی بر لبه چاقو

    دنیای اقتصاد: اونس طلای جهانی در آخرین روند معاملاتی خود در روز جمعه، پس از بازگشت شاخص دلار به میانه کانال ۱۰۳ واحدی و همچنین ادعای برخی از اقتصاددانان در خصوص احتمال به تعویق انداختن سیاست‌های انقباضی در ماه مارس آخرین روز معاملاتی خود را در هفته گذشته با قیمت ۲۰۱۷ دلار به پایان رساند. گفتنی است که با انتشار گزارش‌های اقتصادی آمریکا در ماه اخیر انتظارات برای حفظ نرخ بهره در سطوح قبلی یعنی ۵.۲۵ تا ۵.۵ درصد افزایش یافته است.
  • ژاپن به هدف تورمی خود رسید؟

    دولت و بانک مرکزی ژاپن به‌طور مشترک برای رسیدن به هدف تورم ۲ درصدی تلاش می‌کنند. به گزارش اکونومیک، وزیر دارایی ژاپن، شونیچی سوزوکی اظهار کرد: دولت این کشور و بانک مرکزی ژاپن‌(BoJ) در تلاش برای رسیدن به هدف تورم ۲ درصدی به شیوه‌ای پایدار با یکدیگر همکاری می‌کنند.
  • آخرین وضعیت سود صنعتی چین

    در سال ۲۰۲۳، سود شرکت‌های صنعتی بزرگ به ۷.۶۹ تریلیون یوآن رسید. به گزارش وام(امارات) بر اساس داده‌های رسمی منتشر شده توسط اداره ملی آمار چین در روز شنبه، سود تلفیقی شرکت‌های صنعتی بزرگ در چین برای پنجمین ماه متوالی در دسامبر ۲۰۲۳ افزایش یافت.
  • چشم‌انداز تجاری آلمان بدتر شد

    چشم‌انداز تجاری آلمان به‌طور غیرمنتظره‌ای بدتر می‌شود. انتظارات تجاری آلمان برای دومین ماه بدتر شد و تحلیلگران شروع سخت سال ۲۰۲۴ را برای بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا پیش‌بینی کردند. انتظارات موسسه Ifo در ژانویه از ۸۴.۲ ماه قبل به ۸۳.۵ کاهش یافت. تحلیلگران انتظار یک افزایش جزئی را داشتند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر