رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی همدان، گفت: ازبکستان یک کشور نوپاست که در بخش‌های معدن، خدمات فنی و مهندسی، مبل و منبت و کشاورزی ظرفیت‌های زیادی برای همکاری با ایران و استفاده از توانمندی‌های ما دارد. رحیم مرتضایی در تشریح سفر هیات تجاری همدان به ازبکستان متشکل از فعالان بخش‌های خصوصی و مسوولان دولتی استان، افزود: نخستین نتیجه این سفر، امضای تفاهم‌نامه بین اتاق‌های همدان و بخارا بود که درنهایت منجر به نتایج خوبی شد و برای اجرایی‌شدن آنها باید پیگیری‌های بعدی نیز ادامه پیدا کند.

وی با بیان اینکه مقدمات اعزام این هیات تجاری در سفر اخیر معاون وزیر امورخارجه به همدان انجام شد، افزود: دعوت‌‌‌‌‌نامه‌‌‌‌‌ای از سوی مقامات بخش‌های خصوصی و دولتی بخارا برای ما ارسال شد که پس از احصای ظرفیت‌های مشترک، تعدادی از هیات‌نمایندگان اتاق و فعالان اقتصادی استان در این سفر حضور یافتند. مرتضایی تاکید کرد: پیش‌‌‌‌‌ازاین، توسط وزیر و سفیر ایران در ازبکستان اقدامات خواهرخواندگی همدان با بخارا انجام‌شده بود و سفر ما نیز در راستای استحکام این خواهرخواندگی و آغاز روابط تجاری بود که دستاوردهای قابل‌توجهی را عاید استان کرد.

وی با تاکید بر اینکه جلسات متعدد B۲B بین فعالان اقتصادی استان همدان، بخارا و تاشکند برگزار شد که هریک از آنها به‌صورت جداگانه به تفاهم‌‌‌‌‌هایی رسیدند، گفت: این جلسات در بخش‌های معدن، کشاورزی، صنعت، مبلمان، تولید سیب‌‌‌‌‌زمینی، کشمش و گردشگری بود و امضای قرارداد بین آنها مستلزم دیدار مجدد با یکدیگر است.

رئیس اتاق همدان تصریح کرد: باوجود کوتاه‌بودن زمان سفر، نتیجه مطلوبی عاید همدان شد و قرار بر این است که هیات تجاری ازبکستان نیز در اردیبهشت‌‌‌‌‌ماه به همدان سفر کنند تا توانمندی‌های استان را از نزدیک ببینند و مذاکرات خود را ادامه بدهند.

وی با بیان اینکه مذاکرات انجام‌شده منجر به تشکیل کمیسیون دائمی در اتاق‌های بازرگانی ۲استان شد، افزود: مسائل مرتبط با اقتصاد باید به‌‌‌‌‌طور دائم پیگیری شود. رئیس اتاق همدان با تاکید بر اینکه فرهنگ، دین و تاریخ مشترک سبب توسعه بهتر روابطمان می‌شود، گفت: وجود شخصیتی چون بوعلی‌سینا پیوند این ۲ استان را بسیار مستحکم کرده‌است.

به گفته مرتضائی، به‌‌‌‌‌زودی، نشست وبیناری نیز بین فعالان اقتصادی استان‌های همدان و بخارا برگزار می‌شود. رئیس اتاق همدان در ادامه درباره سفر به تاشکند و دیدار با فعالان اقتصادی آن، گفت: در تاشکند با اعضای مجمع اقتصادی ازبکستان دیدار کردیم و در جلسات B۲B با فعالان اقتصادی آن به تفاهم‌‌‌‌‌هایی رسیدیم که پیگیری و به نتیجه رساندن آنها ادامه خواهد داشت.

وی افزود: جلسه‌‌‌‌‌ای نیز با اعضای اتحادیه معادن داشتیم که مقرر شد در اردیبهشت سال‌آینده در استان همدان حضور بیایند و تفاهم‌نامه‌‌‌‌‌ای در بخش معدن با آنها امضا کنیم.

مرتضایی ادامه داد: ما چاره‌‌‌‌‌ای جز ارتباط با کشورهای پیرامون خود به‌ویژه کشورهای C.I.S، نداریم زیرا هم از لحاظ فرهنگی و پیشینه تاریخی با آنها ارتباط تاریخی و عمیق داریم و هم اینکه کار با آنها برای ما سهل‌‌‌‌‌تر است.

رئیس اتاق همدان گفت: سفر به ازبکستان آغاز خوبی برای ارتباط با این کشورها بود و برای ارتباط با کشورهایی مانند افغانستان، پاکستان، ترکمنستان، جمهوری‌آذربایجان، ارمنستان و گرجستان هم برنامه‌‌‌‌‌ریزی‌‌‌‌‌های لازم انجام خواهد شد.

وی تاکید کرد: تنها راه توسعه اقتصادی استان، بعد از بازار داخلی، بخش بین‌الملل و بازار آن است چون رونق صنعتی و ارزآوری برای همدان و کشور را در پی

خواهد داشت.مرتضایی گفت: به‌‌‌‌‌واسطه وجود بوعلی‌سینا پزشکان مجرب و بیمارستان‌‌‌‌‌های مجهز در بخش‌های مختلف درمانی در استان همدان وجود دارد که بخارا می‌تواند با هدف بهره‌‌‌‌‌برداری از خدمات پزشکی برای مردمان خود، از خدمات گردشگری سلامت استان همدان نیز بهره‌‌‌‌‌مند شود.

مرتضائی تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین اهداف ما در دهمین دوره اتاق، تحول در بخش بین‌الملل اتاق بود که برنامه‌های اتاق در این زمینه شکل‌گرفته‌است.