شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۱۶ دنیای اقتصاد

اخبار بازرگانی - روزنامه شماره ۵۹۱۶

  • واردات در انحصار دو کشور

    دنیای اقتصاد: جزئیات آمارهای تجارت ۸ماه ابتدایی امسال نشان می‌‏دهد که وابستگی ایران به امارات و چین برای واردات افزایش یافته است. آمار ۸ماهه واردات از این دو کشور به ۵۹.۸درصد کل واردات ایران رسیده است و در ماه آبان تجار ایرانی نزدیک به ۶۵درصد واردات خود را از این دو کشور انجام داده‌اند. این در حالی است که در دهه گذشته سهم امارات و چین از ارزش واردات ایران به زیر ۴۰ درصد هم می‌رسید. علت افزایش سهم واردات از این دو کشور،وابستگی ناشی از تحریم‌هاست. وابستگی بیشتر به واردات از این دو کشور می‌تواند تهدیدی بالقوه تلقی شود؛ زیرا در صورت هرگونه اختلال در روابط سیاسی ایران با امارات و چین یا وقوع هرگونه اتفاق غیرمترقبه در این کشورها، تکانه آن به اقتصاد ایران هم منتقل خواهد شد. از این‌رو، تنوع‌بخشی به مبادی واردات باید در دستور کار سیاستگذاران قرار گیرد.
  • درس آموخته یک اوج و افول

    دنیای اقتصاد -مریم بابایی: اتاق بازرگانی چند ماهی است به دلیل تعارضات، حواشی و اعمال نظر دولت در انتخابات این نهاد، به‌نوعی در بلاتکلیفی به‌سر می‌برد. این وضعیت نگرانی از سرنوشت، چارچوب و میزان نقش‌آفرینی اتاق را به‌دنبال دارد. آیا این نهاد بخش‌خصوصی که در اواخر دهه‌۸۰ و اوایل دهه‌۹۰ در دوران اوج خود به‌سر می‏‏‏‌برد، قدم در مسیر افول گذاشته است؟ در بررسی و تحلیل این موضوع، بررسی نمونه‏‏‏‌های تاریخی از جمله روند اوج و افولی که کانون عالی کارفرمایی طی کرد، می‌تواند ابعاد وضعیت فعلی و آینده اتاق را شفاف‏‏‏‌تر کند و مناسب‏‏‏‌ترین نمونه برای بررسی وضعیت اتاق بازرگانی باشد.
  • بازگشت ارز حبوبات به تالار اول

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهادکشاورزی گفت: واردات حبوبات همچنان با ارز تخصیصی تالار اول انجام می‌شود و هرگونه افزایش قیمت، احتکار و ممانعت از عرضه و فروش، گران‌فروشی است و با آن برخورد قانونی می‌شود.
  • نیاز به واردات ۷۰۰‌هزار ‌ تن برنج در سال

    دنیای‌اقتصاد: مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی گفت: طبق گزارش مرکز آمار ایران و انستیتو تغذیه، هر ایرانی به‌‌‌‌‌‌طور متوسط ۳۵ کیلوگرم در سال‌برنج مصرف می‌کند و با توجه به جمعیت ایران، به سه‌میلیون‌تن برنج سفید برای مصرف سالانه و ۲۰۰‌هزار‌تن هم برای ذخیره راهبردی نیاز است.
  • رشد صادرات آبزیان در سال‌جاری

    دنیای‌اقتصاد: سازمان شیلات ایران اعلام کرد: نتایج حاصل از آمار مقدماتی گمرک جمهوری‌اسلامی ایران نشان می‌دهد که ارزش صادرات آبزیان در سال‌جاری با تراز مثبت ۱۹۵‌میلیون دلار، به رقم ۲۳۵‌میلیون دلار رسید.
  • سیاسیون و استراتژیست‌‌‌‌‌‌‌ها

    دنیای‌اقتصاد: درچند یادداشت قبلی این مجموعه به مناظره‌‌‌‌‌‌‌ای میان حمید حسینی و پدرام سلطانی که پس از همکاری اولیه در ایجاد جریان تحول‌خواهی، اکنون در انتخابات اتاق تهران رودرروی یکدیگر قرارگرفته بودند، پرداخته‌شد. در بخشی از این مناظره، چنانچه ذکر آن‌هم آمد، حسینی پیش‌بینی کرد به دلیل ماهیت رنگین‌‌‌‌‌‌‌کمانی و موزائیکی جریان ائتلاف برای فردا، این گروه، حتی در صورت پیروزی نیز کاری از پیش نخواهد برد.
  • سیاست‌های ارزی بانک‌‌‌‌‌‌مرکزی موجب سرکوب صادرات است

    دنیای‌‌‌‌‌‌اقتصاد: محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، گفت: سیاست‌های مرتبط با صادرات در کشور ازنظر ما سیاست‌های سرکوب صادرات است که نتیجه آن وضعیت تراز تجاری نه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌چندان مناسب فعلی کشور است. رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای‌‌‌‌‌‌اسلامی، گفت: سیاست‌های نادرستی در بانک‌‌‌‌‌‌مرکزی حاکم شده که اگر استمرار یابد به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌جز آسیب چیزی برای اقتصاد کشور ندارد و دلایل و علائم آن نیز مشخص است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر