شماره روزنامه ۶۰۱۰
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۴۲ دنیای اقتصاد

اخبار باشگاه اقتصاددانان - روزنامه شماره ۵۹۴۲

  • مهاجرت ‌پول‌ساز

    فائزه پوزش: با افزایش جمعیت مهاجر در کشورهای مختلف و همچنین روابط مالی آنها با خانواده‌های خود، واژه‌ای به نام «رمیتنس» (Remittance) به معنای انتقال پول یا وجوه از یک شخص یا نهاد به شخص دیگر (اغلب ازسوی کارگران به کشور مبدا خود) شکل گرفته است. این امر به منظور حمایت از اعضای خانواده یا سایر تعهدات مالی استفاده می‌شود.
  • آیا ایران از مواهب رمیتنس برخوردار خواهد شد؟

    پیمان حقیقت‌طلب / مدیر پژوهش اندیشکده‌ دیاران
    لعیا زنی‌ میانسال از خانواده‌ای پرجمعیت است. خواهر کوچک‌ترش سال‌ها پیش به آمریکا مهاجرت کرد. شکل مهاجرتش ابتدا تحصیلی بود. برای ادامه‌ تحصیل در مقطع دکترا به آمریکا رفت. بعد از تحصیل در یک شرکت مشهور مشغول به کار شد و حالا ساکن آمریکاست. لعیا هر وقت از خواهرش صحبت می‌کند به تحصیلات یا کار او اشاره نمی‌کند. به این اشاره می‌کند که خواهرش باعث پیشرفت خانواده‌اش شده است.
  • رمیتنس اجتماعی؛ مفهومی مهم در گذار به توسعه

    رزگار سلیمی/کارشناس مهاجرت اندیشکده‌ دیاران
    رمیتنس (ارزهای ارسالی توسط مهاجران به خانواده‌شان در کشور مبدا- Remittance) ازجمله مفاهیم مهم حوزه اقتصاد و مهاجرت است که در دهه‌های اخیر اهمیت آن بسیار مورد توجه اندیشمندان و دولتمردان کشورهای مختلف قرار گرفته است. رمیتنس بنا به تعریف سازمان بین‌المللی مهاجرت عبارت است از: «نقل‌و‌انتقالات پولی شخصی، به صورت فرامرزی یا در داخل همان کشور، توسط مهاجران به افراد یا جوامعی که مهاجر با آنها ارتباط دارد.» لذا رمیتنس را می‌توان به زبان ساده انتقال دارایی‌ها و سرمایه‌های مالی توسط مهاجران به جوامع مبدا خود دانست که البته مراد ما رمیتنس‌های بین‌المللی است و نه انتقال دارایی‌های مهاجران داخلی یک کشور. با توجه به عدم وجود یک ترجمه فارسی مناسب از واژه رمیتنس در این یادداشت همچنان از این اصطلاح خارجی استفاده می‌گردد.
  • رمیتنس ایرانی

    محمدمهدی دهدار /پژوهشگر سیاستگذاری مهاجرت انجمن دیاران
    در‌حالی‌که رمیتنس به موضوعی داغ در مطالعات مهاجرت و به‌خصوص اقتصاد مهاجرت بدل شده است و تعداد روزافزونی از پژوهش‌ها به این موضوع می‌پردازند، ما هنوز آماری از حجم پولی که ایرانیان خارج از کشور با مقاصد غیرتجاری برای نزدیکان خود می‌فرستند، نداریم. برای نمونه پایگاه داده بانک جهانی که یکی از مراجع اصلی داده‌های اقتصادی و تجاری جهان است، از سال ۲۰۰۴ آمارهای مرتبط با رمیتنس ایران را بروز نکرده است و تنها داده‌های بین سال‌های ۱۹۹۱ تا ۲۰۰۴ را پوشش می‌دهد. این در حالی است که برای قریب به اتفاق کشورهای جهان، داده‌های مهاجرت دست‌کم تا سال ۲۰۲۲ در وب‌سایت بانک جهانی به‌روز شده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر