به گزارش بورس انرژی ایران، جعفر قادری اظهار کرد: از کانال‌‌‌هایی که موجب فروش بیشتر نفت می‌شود، فروش داخلی از طریق بورس است. این راهکار این فرصت را فراهم می‌کند که پتروپالایشگاه‌‌‌ها و پالایشگاه‌‌‌های خصوصی بتوانند نفت موردنیاز خود را خریداری و به فرآورده تبدیل کنند یا از طریق تبادلات در بازارهای بین‌المللی، خوراک موردنیاز خود را تامین کنند.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: فروش بیشتر نفت از طریق عرضه در بورس انرژی، موجب کنترل و هدایت نقدینگی می‌شود و این امکان را فراهم می‌کند که منابع حاصل از فروش این اوراق با پشتوانه نفت‌خام، به سمت توسعه میادین و سرمایه‌گذاری در حوزه‌‌ فرآوری و پالایش نفت برود که خود اقدام بزرگی برای جهت‌‌‌دهی نقدینگی موجود به سمت تولید است. این نکته حائز اهمیت است که این کار توسط اشخاص حقوقی انجام شود تا با در نظر گرفتن احتیاط‌های لازم، ریسک انجام آن به حداقل برسد و تبعاتی متوجه کشور نشود.

وی به چگونگی تاثیر این راهکار بر هدایت نقدینگی به سمت بازار سرمایه پرداخت و افزود: مزیت بورس این است که شرایط رقابتی را برای محصول فراهم می‌کند. پیش‌بینی شده است که اوراق گواهی سپرده نفت با ماهیت دارایی و معادل ریالی هر بشکه نفت‌خام، به مردم عرضه شود و از همین جهت جذابیت زیادی برای سرمایه‌گذاری خواهد داشت که امکان هدایت نقدینگی به سمت بازار سرمایه و از طرفی هزینه‌‌‌های پروژه‌‌‌های نفتی را فراهم خواهد کرد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس امکان وثیقه‌‌‌سازی برای تجارت خارجی به پشتوانه نفت خام را یکی دیگر از پیامدهای مثبت این راهکار دانست و ادامه داد: خریداران این نوع فروش نفت، با استفاده از اوراقی که در اختیار دارند می‌‌‌توانند بازارهای خارجی را برای تامین مالی خود انتخاب کنند و با استفاده از فرصتی که در اختیارشان قرار گرفته است به واردات بپردازند و تجهیزات و امکانات موردنیاز را وارد کنند.

قادری در پایان خاطرنشان کرد: تمام مزیت‌‌‌ها و مطلوبیت‌‌‌های حاصل از عرضه نفت در بورس انرژی، می‌‌‌تواند به نفع تولیدکننده، مصرف‌کننده و عرضه‌‌‌کننده که وزارت نفت است، باشد.