گروه بنگاه‌ها: آخرین برنامه‌های هلدینگ ساختمانی غدیر برای غلبه بر رکود صنعت ساختمانی تشریح شد. فعال‌سازی پروژه‌های در دست اجرا و افزایش سرمایه از مبلغ ۳ هزار میلیارد ریال به ۶هزار میلیارد ریال از محل مطالبات و آورده نقدی به منظور اصلاح ساختار مالی به‌عنوان برخی برنامه‌های هلدینگ ساختمانی غدیر اعلام شد.

به گزارش روابط عمومی غدیر، رضا کامرانی مدیرعامل شرکت بین‌المللی توسعه ساختمان در مجمع عادی عمومی سالانه «ثاخت» اعلام کرد: در حال حاضر سیاست‌های دولت بهبود وضعیت بازار املاک و مستغلات و خروج تدریجی بازار از رکود فعلی است که این اقدام با اعطای تسهیلات خرید وساخت از سوی بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری صورت خواهد پذیرفت. این مدیر فعال در صنعت ساخت از مدیریت پرتفوی دارایی‌ها و پروژه‌های فعلی شرکت، توسعه فعالیت‌های شرکت با تعریف پروژه‌های جدید داخلی، توسعه فعالیت‌های شرکت در بخش‌های جدید بازار ساخت و ساز، توسعه فعالیت‌های مشارکتی با حضور در پروژه‌های سازمان‌ها و نهادهای دولتی به‌عنوان اهداف و استراتژی‌های این شرکت یاد کرد.

به گفته وی، به‌طور کلی در سال مالی گذشته فروش واحدهای ساختمانی اعم از مسکونی و تجاری از رونق چندانی برخوردار نبوده است، به رغم افزایش اندک قیمت املاک در ماه‌های گذشته، پیش‌بینی می‌شود با افزایش نرخ ارز، نقدینگی در زمستان ۹۵ به سمت بازارهای رقیب به ویژه بازار ارز سوق یافته و تا پایان سال شمسی ۹۵ تحول چشمگیری در بخش ساختمان رخ ندهد. کامرانی همچنین به برنامه جامع و حمایتی دولت در جهت نوسازی بافت‌های فرسوده به ویژه در کلان‌شهرها اشاره کرد و یاد‌آور شد: در حال حاضر تقاضا در حوزه گردشگری (سیاحتی، سلامت و مذهبی) در شهرهای توریستی و دارای جاذبه گردشگری با توجه به چشم‌انداز بهبود وضعیت اقتصادی کشور افزایش یافته است. از سوی دیگر بالا رفتن سطح درآمدی خانوار و بهبود وضعیت اقتصادی پیش‌بینی می‌شود.

همچنین سهم ساختمان‌های بلندمرتبه در ساخت و ساز در سال‌های اخیر افزایش یافته، به‌طوری که امکان استفاده از این فرصت بالاخص در ساخت واحدهای اداری در تهران و کلان‌شهرها افزایش یافته است. مدیرعامل شرکت بین‌المللی توسعه ساختمان با این حال به مشکل نقدینگی در کل کشور، شرایط رکودی حاکم در صنعت ساخت و ساز، روند کاهشی حاشیه سود فعالیت‌های مربوط به ساخت‌و‌ساز در سال‌های اخیر، وضعیت عدم علاقه بانک‌ها برای ارائه تسهیلات بلندمدت و به تبع آن سخت شدن شرایط تامین سرمایه برای صنعت اشاره کرد. وی افزود: به رغم تمامی این محدودیت‌ها، این مجموعه در نظر دارد سود و ارزش دارایی‌های شرکت را برای تداوم و افزایش سود‌آوری افزایش دهد تا به این واسطه جایگاه شرکت ارتقا یابد و به برترین هلدینگ ساختمانی کشور تبدیل شود.

کامرانی در راستای تحقق برنامه‌ها و اهداف تعریف شده این شرکت عنوان کرد: با توجه به اینکه تعهدات بانکی و از طرفی کاهش خرید و تقاضا برای پروژه‌ها باعث کاهش نقدینگی شده است، این مجموعه برای کاهش اثر این مساله، در نظر دارد تا از سیستم معاملات بر مبنای تهاتر برای پیشبرد پروژه‌ها و سرمایه‌گذاری در پروژه‌های جدید استفاده کند. وی گفت: همچنین برای ایجاد منابع مالی (نقدینگی) فروش دارایی‌های غیر مولد و جذب مشارکت برای پروژه‌ها، تزریق نقدینگی از سهامداران شرکت و همچنین استفاده از ابزارهای نوین بانکی (صکوک) در دستور کار این شرکت قرار گرفته است. وی به افزایش تعداد شرکت‌های رقیب در حوزه ساختمان بلندمرتبه و انبوه‌سازی و حضور هلدینگ‌های ساختمانی بانک‌ها اشاره کرد که با منابع مالی در دسترس و حاشیه سود پایین صنعت منجر به افزایش عرضه شده است؛ براین اساس این شرکت در نظر دارد تا تمرکز خود را بر پروژه‌های ساخت خاص و شاخص و پروژه‌های پیمانکاری قرار دهد. به گفته مدیرعامل شرکت بین‌المللی توسعه ساختمان، بخش عمده‌ای از پروژه‌ها متمرکز بر پروژه‌های تجاری بوده است، به‌طوری‌که طبق بررسی‌های صورت گرفته در سال‌های اخیر، حجم سرمایه‌گذاری‌ها در این بخش و به تبع آن عرضه در بخش تجاری به شدت بالا رفته است. وی از انتشار اوراق صکوک اجاره به مبلغ ۱۵۰۰میلیارد ریال برای تامین نقدینگی مورد نیاز شرکت، افزایش سرمایه از مبلغ ۳ هزار میلیارد ریال به ۶هزار میلیارد ریال از محل مطالبات و آورده نقدی به منظور اصلاح ساختار مالی به‌عنوان دیگر برنامه‌های این شرکت نام برد.