دبیر‌کل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری از تدوین طرح جامع صنایع مختلف بورس خبر داد و تاکید کرد که راهکارهای کوتاه‌مدت به بازار سرمایه آسیب زده و باید سیاست‌های بلند‌مدت و عملی برای رونق بورس تهران تدوین شود. به گزارش «ایسنا»، بهروز خدارحمی به پیشنهادهای مجلس برای توسعه بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: یکی از سیاست‌هایی که بنده به شدت با اجرای آن مخالف هستم پشتیبانی کوتاه‌مدت از بازار سرمایه از طریق تزریق منابع کوتاه‌مدت است، زیرا این سیاست در بلند مدت کمکی به رونق بازار سرمایه نمی‌کند. وی افزود: به این ترتیب آنچه که امروز بازار سرمایه منتظر اجرای آن است تصمیمات بلند‌مدت عملی برای بازار است، ولی متاسفانه به اسم پشتیبانی از بازار سرمایه امروز ۵ هزار میلیارد تومان به بازار تزریق کرده و فردا صندوق دیگری تاسیس می‌کنند.

خدارحمی با بیان اینکه در روزهای اخیر جلسات خوبی در مجلس، دولت و وزارت اقتصاد برگزار شد، خاطرنشان کرد: امیدواریم با برگزاری این جلسات تغییرات زیر‌ساختی به کمک بازار سرمایه بیاید و اگر قرار باشد تصمیمی گرفته شود باید آثار سوء آن تصمیم بر بازار سرمایه بررسی شده و حتی نگاه کارشناسان بازار سرمایه در خصوص این تصمیم اخذ شود، نه اینکه با این تصمیمات یک بخش رشد کند و بخش دیگر آسیب ببیند. این مقام مسوول در ادامه به تشکیل کارگروه بورس و مجلس اشاره کرد و ادامه داد: کارگروه بورس و مجلس باید بتواند ریسک سیستماتیک را در سطح کلان کاهش دهد، زیرا در حال حاضر ریسک سیستماتیک به بازار سرمایه تحمیل شده و تشکیل این کارگروه بیشتر به بازار سرمایه کمک می‌کند.

وی تاکید کرد: آنچه که بازار سرمایه از آن آسیب می‌بیند تصمیمات خلق‌الساعه و لحظه‌ای و کمک به یک بخش و صنعت بدون توجه به بخش دیگر است. خدارحمی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر چه سیاستی می‌تواند به کمک بورس بیاید گفت: باید برای کمک به بازار سرمایه برنامه بلند مدت داشته باشیم، زیرا اگر بانک‌ها به بورس کمک کنند منابعی را که وارد بازار سرمایه می‌کنند بعد از مدتی این منابع را خارج می‌کنند، همان‌طور که رئیس‌ کل بانک مرکزی نیز در ماه‌های گذشته اعلام کرد که بانک‌ها سهام و دارایی خود را در بازار سرمایه بفروشند، لذا باید برنامه بلندمدتی تدوین شود تا از وقوع این مسائل‌ جلوگیری کند. دبیر‌کل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری از راه‌اندازی طرح جامع صنایع خبر داد و گفت: در حال حاضر کانون نهادهای سرمایه‌گذاری به همراه شرکت بورس و وزارت اقتصاد در حال تدوین طرح جامع صنایع مختلف بورسی است تا این طرح بتواند به رونق و توسعه بازار سرمایه کمک کند.

وی توضیح داد: بنابراین همان‌طور که سند چشم‌انداز و برنامه پنج‌ساله توسعه تدوین شده، قرار است طرح جامع صنایع با برنامه ریزی ۵، ۱۰و ۲۰ ساله تدوین تا مشخص شود که برنامه دولت برای صنعت پتروشیمی و پالایشگاهی چیست.

وی یادآور شد: بازار سرمایه آسیب مستقیم و اصلی خود را از افزایش نرخ خوراک ندید، بلکه آسیب اصلی را از این دید که پیش‌بینی می‌کرد افزایش نرخ خوراک در سال‌های آینده نیز تکرار شود، زیرا قانون مشخصی در این خصوص وجود ندارد.