گروه بنگاه‌ها: مدیرعامل شرکت تایدواتر خاورمیانه در پاسخ به برخی از سهامداران شرکت که از طریق شبکه‌های مجازی سوالات خود را مطرح کردند از برنامه بلند مدت شرکت برای سرمایه‌گذاری ۴ هزار میلیارد ریالی خبر داد. به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل شرکت، مهدی اعتصام در رابطه با اخباری پیرامون افزایش سرمایه با اشاره به شعار امسال تایدواتر مبنی بر تسویه و توسعه فعالیت‌ها تصریح کرد: تایدواتر در سال جاری به‌دنبال تسویه مطالبات از کلیه طرف‌های قرارداد و از سوی دیگر تسویه تمامی بدهی‌ها به سازمان بنادر از سال ۸۹ تا سال ۹۲ است. وی در ادامه افزود: تسویه این مطالبات و بدهی‌ها کار بسیار سنگینی است. حساب‌های بسیاری بین تایدواتر و سازمان بنادر باز است و وقت زیادی را در سال ۹۴ خواهد گرفت. اعتصام با اعلام اینکه در کنار تسویه مطالبات و بدهی‌ها، برنامه‌های مختلف توسعه‌ای برای سال ۹۴ در تایدواتر برنامه‌ریزی شده است، افزود: بیش از ۴ هزار میلیارد ریال برنامه برای شرکت تدوین شده است. این برنامه‌ها در سه دوره زمانی کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلند‌مدت تدوین شده است و شامل طرح‌های توسعه‌ای شرکت در بنادر مختلف از جمله: امام خمینی(ره)، امیر‌آباد، انزلی و شهید رجایی می‌شود. به گفته مدیرعامل شرکت تایدواتر خاورمیانه، این شرکت در سال گذشته و در پایان سال ۹۴ حدود ۴۰۰ میلیارد ریال در بندر امام بابت خرید زمین و تجهیزات سرمایه‌گذاری کرده و خواهد کرد. در بندر امام ساخت و توسعه انبارها در دستور کار است که در نیمه اول سال گذشته یکی از طرح‌ها به بهره‌برداری رسید و امسال هم در قالب ساخت دو انبار جدید یکی به متراژ ۶ هزار متر مربع و دیگری به متراژ ۷ هزار متر مربع و در مجموع ۱۳ هزار متر مربع سرمایه‌گذاری صورت گرفته و طبق برنامه طی شهریور‌ماه امسال به بهره‌برداری می‌رسد. مدیرعامل شرکت تایدواتر خاورمیانه درخصوص فعالیت‌های شرکت و توسعه آن در بندر امیر‌آباد تصریح کرد: طی سال گذشته در بندر امیر آباد ۱۰۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری شد و همچنین در حال مذاکره جهت اخذ مجوز در این بندر برای ساخت سیلو و انبارهای متعدد هستیم که مجموع سرمایه‌گذاری‌های سال ۹۴ تایدواتر را در این بندر به ۲۵۰ میلیارد ریال خواهد رساند.

اعتصام به خرید تجهیزات جدید برای توسعه فعالیت‌های دریایی تایدواتر اشاره کرد و افزود: خرید این تجهیزات برای این خواهد بود تا بتوان متناسب با قراردادهای جدید که در حال انعقاد است حوزه دریایی را نیز فعال کرد.

وی خاطرنشان کرد: تمامی این طرح‌ها و برنامه‌ها نیازمند سرمایه‌گذاری سنگین سهامداران است که البته استارت این برنامه‌ها از سال گذشته زده شده و در سال ۹۴ امید است که سرمایه‌گذاری‌های بیشتری داشته باشیم.

مدیرعامل تایدواتر از همراهی و حمایت هیات مدیره شرکت برای انجام سرمایه‌گذاری ۴ هزار میلیارد ریالی خبر داد که بخشی از آن از طریق افزایش سرمایه حاصل می‌شود و امیدواریم با برنامه ریزی دقیق در یک دوره ۵ ساله تمامی این طرح‌ها اجرایی شود.

وی درخصوص حجم افزایش سرمایه سال جاری تایدواتر نیز با اشاره به اینکه هنوز رقم دقیق افزایش سرمایه مشخص نیست، ادامه داد: افزایش سرمایه مورد نظر برای احداث یک سیلوی مکانیزه است که قادر خواهد بود از اسکله تا سیلو کلیه فرآیند را به‌صورت مکانیزه اجرایی کند. اعتصام تصریح کرد: در نهایت اینکه اراده قطعی به افزایش سرمایه در شرکت تایدواتر داریم، اما باید تمامی فرآیند‌های قانونی آن طی شود و این افزایش سرمایه پس از تایید مراجع قانونی و سهامداران عمده عملیاتی می‌شود.

لغو تحریم‌ها تایدواتر را متحول می‌کند

اعتصام خاطرنشان کرد: برداشته شدن تحریم اثرات مثبت مختلفی از جمله بر تایدواتر دارد. در شرایط فعلی سازمان بنادر نمی‌تواند قراردادی با این شرکت در بخش اپراتوری امضا کند. این در حالی است که با برداشته شدن تحریم‌ها تایدواتر قطعا فعال‌تر عمل کرده و با توجه به تاثیر لغو تحریم‌ها بر کلیه فعالیت‌های دریایی و بندری و افزایش حجم ورود و خروج کالا رونق فعالیت برای شرکت‌هایی که در بخش دریایی و بندری فعال هستند چشمگیر خواهد بود البته این اتفاق آنی نخواهد بود و حداقل یک دوره زمانی چهار تا ۶ ماه را بعد از لغو تحریم‌ها می‌طلبد تا آثار خود را نمایان کند. اعتصام با بیان اینکه اگر محدودیت تحریم تایدواتر برداشته شود قطعا مانعی برای ورود به مزایده بندر شهید رجایی ندارد، ادامه داد: اما اگر تا زمان برگزاری مزایده محدودیت تحریم و‌جود داشته باشد قطعا سازمان حضور تایدواتر را قبول نخواهد کرد و ما هم آن شرایط را درک می‌کنیم.

احتمال تعدیل سود وجود دارد

مدیرعامل تایدواتر درخصوص احتمال تعدیل پیش‌بینی سود شرکت در سال جاری گفت: قطعا با رفع تحریم‌ها و افزایش ورود و خروج کالا‌ها افزایش درآمد برای تایدواتر به‌وجود خواهد آمد؛ اما ما تحلیل بودجه‌ای را بر مبنای شرایط سال ۹۳ ارائه کردیم و اگر شرایط سال جاری مشابه سال ۹۳ باشد، همین پیش‌بینی سود تایید می‌شود، اما اگر مذاکرات به نتیجه برسد امکان تعدیل مثبت وجود خواهد داشت.

روابط با سازمان بنادر مستحکم شده است

مدیرعامل شرکت تایدواتر درخصوص نگرانی بخشی از سهامداران درخصوص احتمال بسته شدن بلند‌مدت نماد شرکت همچون سال گذشته خاطرنشان کرد: بحث بسته بودن نماد در سال گذشته مربوط به خود تایدواتر نبوده است. متاسفانه اختلافات با سازمان بنادر و عدم انعقاد قرار داد با آن سازمان از سال ۸۹ تا ۹۲ باعث ایجاد عدم شفافیت در دریافت درآمد‌های شرکت شد.

وی ادامه داد: مسدود کردن مسیرهای اخذ درآمد تایدواتر توسط سازمان به‌صورت یک طرفه از اردیبهشت سال ۹۲ و عدم پرداخت منظم درآمدها به تایدواتر مشکلاتی را به‌وجود آورد که منجر به بسته شدن نماد شد. البته این مشکل بعد از حضور تیم جدید مدیریتی و نگاه واقع بینانه به موضوعات و شرایط بندر و شرکت و رعایت قانون و حقوق حاکمیتی و تعامل مثبت با سازمان که حاصل آن حل و فصل یک اختلاف تاریخی ۵ ساله در سال ۹۳ بود، حل شد.