شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۱۳ دنیای اقتصاد

اخبار بورس - روزنامه شماره ۵۹۱۳

  • نهنگ‌ها در منطقه زیان

    دنیای اقتصاد : بررسی مرکز پژوهش‌های مجلس نشان می‌دهد در سال۱۴۰۱، ایمیدرو، بانک مرکزی و شرکت ملی پتروشیمی، به ترتیب در زمره سودآورترین شرکت‌ها و تولید نیروی برق حرارتی، پالایش نفت آبادان و بانک سپه در دسته زیان‏آورترین شرکت‌های دولتی قرار دارند. خروج همیشگی ۷۵درصد از سود شرکت‌های دولتی به‌صورت علی‏الحساب و پیش از تحقق سود، تعرفه‌های تکلیفی برای کالاها یا خدمات برخی از شرکت‌ها و الزام به ایفای برخی وظایف حاکمیتی، از مهم‌ترین عوامل کاهش توان سرمایه‌گذاری شرکت‌ها عنوان شده است.
  • سال درخشان بورس‌های جهانی

    دنیای اقتصاد-محمدامین مکرمی: بازارهای سهام جهانی در سال ۲۰۲۳ به دنبال رالی داغ دو ماه اخیر، بالاترین صعود خود از سال ۲۰۱۹ را تجربه کردند. بعد از اینکه سرمایه‌گذاران به این نتیجه رسیدند که بانک‌های مرکزی بزرگ چرخه افزایشی نرخ بهره را متوقف کرده‌اند و کاهش نرخ بهره را در سال ۲۰۲۴ آغاز می‌کنند، فضای مثبت بر بورس‌های جهانی حاکم شد. شاخص جهانی MSCI که عملکرد بازار سهام کشورهای توسعه‌یافته را رصد می‌کند، از اواخر اکتبر ۱۶درصد و نسبت به ابتدای سال ۲۲درصد افزایش یافته است و بهترین رشد خود در چهار سال گذشته را ثبت کرده است.
  • رشد بورس به چه عواملی بستگی دارد؟

    محمدصادق میرزایی/کارشناس بازار سرمایه
    شاخص کل بورس تهران روز یکشنبه با کاهش ۶هزار و ۵۹۹واحدی به سطح ۲میلیون و ۱۷۶هزار واحد رسید و ارزش معاملات نیز کاهشی بود. افت ۰.۳درصدی نماگر اصلی در حالی محقق شد که نماگر هموزن روز گذشته با افت ۰.۱۷درصدی روبه‌رو شد و در پایان روز معاملاتی در سطح ۷۵۸هزار و ۳۲۵واحدی قرار گرفت. در این بین شاخص کل فرابورس نیز که معیار مناسبی برای بررسی وضعیت سهام مختلف فرابورسی است، حدود ۰.۲۵درصد سرخ‌پوش شد و در سطح ۲۶هزار و ۴۱۳واحدی کار خود را به اتمام رساند. ارزش معاملات خرد بازار سرمایه که شامل سهام و حق تقدم بازار می‌شود، روز گذشته مقدار ۴هزار و ۱۵۸میلیارد تومانی را ثبت کرد. به علاوه ۲۱۶میلیارد تومان پول حقیقی روز گذشته از گردونه معاملات بازار خارج شد.
  • رابطه تورم و شاخص کل

    امیررضا اعلاباف/تحلیلگر بازار سرمایه
    صادقانه اگر نگاه کنیم، مهم‌ترین محرک بازار سهام تهران عامل تورمی، پول داغ و رشد نرخ ارز است. در خلأ رشد نرخ ارز همانند سال‌های گذشته و همچنین با درنظرگرفتن شرایط نرخ بهره به‌نظر شخص بنده رشد شارپی و روند صعودی با زاویه‌های تند را نخواهیم داشت و همواره انگیزه شناسایی سود و البته تامین نقدینگی آسان اشخاص حقیقی و حقوقی در فضای رکود بخش واقعی اقتصاد وجود خواهد داشت. فعلا هم به‌نظر نمی‌رسد نرخ بهره به این زودی‌ها کاهش خاصی داشته‌باشد یا حداقل تا قبل از آغاز سال‌جدید که باید مسیر جدید سیاستگذاری پولی در ترکیب با بودجه‌انقباضی سال‌۱۴۰۳ را مورد بررسی قرار دهیم.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر