شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۲۰ دنیای اقتصاد

اخبار بورس - روزنامه شماره ۵۹۲۰

  • ریسک گره کور بازار

    دنیای اقتصاد-امیرمحمد بختیاری: روز گذشته روز منفی و کم‌جان بازار در هفته جاری معاملاتی در حالی به ثبت رسید که دو شاخص اصلی بازار کاهش ارتفاع محدودی را تجربه کردند. در این بین دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای که سطح ۲میلیون و ۲۰۰هزار واحدی را با انتشار اخبار تجدید ارزیابی دارایی شرکت‌ها فتح کرده بود، روز دوشنبه با کاهش ارتفاع ۰.۰۴درصدی روبه‌رو شد و در پایان ساعت معاملاتی روز دوشنبه در سطح ۲میلیون و ۱۵۳هزار واحدی قرار گرفت. افت ۸۰۱ واحدی شاخص کل در حالی به وقوع پیوست که نماگر هموزن که شاخصی برای ارزیابی همه‌جانبه حال و روز نمادهای مختلف بازار سهام است با افت ۰.۰۶درصدی روبه‌رو شد و در سطح ۷۵۹هزار و ۶۰۱واحدی قرار گرفت. در این بین شاخص کل فرابورس نیز که معیار مناسبی برای بررسی وضعیت سهام مختلف فرابورسی است، حدود ۰.۰۲درصد سبزپوش شد و در سطح ۲۶هزار و ۲۴۶ واحدی کار خود را به اتمام رساند.
  • ظهور بورسی نوظهورها

    دنیای اقتصاد: بازارهای سهام نوظهور درحالی وارد سال جدید میلادی می‌شوند که غیر از چین، باقی آنها عملکرد مطلوبی داشته و در سال۲۰۲۳ میانگین رشد ۱۵ درصد را ثبت کردند. چشم‌انداز کاهشی نرخ بهره آمریکا در کنار رشد اقتصادی متوسط این کشورها خوش‌بینی‌ها نسبت به بازدهی بالاتر بورس‌های نوظهور را افزایش داده است.
  • واکاوی یک جدال

    دنیای اقتصاد-آرش معلمی: طی هفته‌های اخیر شاهد جنگ میان دو صندوق مبنی بر ادعای یکی از آنها برای داشتن بازدهی بالاتر نسبت به دیگری بودیم. پس از این اتفاق، گرچه نفس این مقایسه به دلیل مختلط بودن یکی از این صندوق‌ها و اهرمی بودن دیگری و به تبع آن متفاوت بودن عملکردشان، اشتباه بود؛ بسیاری از افراد و فعالان نهادهای مختلف، در حمایت یا علیه این دو صندوق مطالبی را منتشر کردند و این مساله تبدیل به موضوعی مناقشه‌برانگیز شد و نظرات متفاوتی حول محور آن شکل گرفت که آیا این نوع جدال و رقابت سازنده است یا مخرب. سلمان یزدانی که از کارشناسان ارشد بازار مشتقه است، نظر خود را در این مورد بیان کرده است و با ذکر چهار دلیل، یعنی ایجاد رقابت برای جذب نیروهای نخبه و پر کردن فاصله میان دانشگاه و بازار، توانایی استفاده از قدرت چانه‌زنی نهادهای مالی قدرتمند، شفافیت و به گردش درآمدن اطلاعات و در نهایت اعتماد مردم به سرمایه‌گذاری غیر‌مستقیم و بالا رفتن میزان مشارکت، این «جنگ» را مفید دانست.
  • کم‌ تحرکی بورس در زمستان

    دنیای اقتصاد‌: شاخص کل بورس تهران پس از رشد ناچیز یک‌روزه دیروز، بار دیگر به مسیر نزولی بازگشت و این بار با ثبت افت ۰.۰۴درصدی، در کانال ۲میلیون و ۱۵۳هزار واحدی عقبگرد کرد. درحال‌حاضر علاوه بر تداوم عدم جریان بالای نقدینگی در گردونه معاملات سهام، نوسان کم‌مقدار سطح دلار، فاصله زیاد نرخ ارز مرجع بورسی‌ها یعنی سامانه نیما نسبت به دلار آزاد در کنار توقف رشد قیمت کالاها در بازار جهانی، سبب کاهش تقاضا در سهام بزرگ و نمادهای وابسته به بازار جهانی شده است. شرایطی که موجب شد دیروز اکثر گروه‌ها کمترین میزان تقاضا را به خود اختصاص دهند و بر افت شاخص کل تاثیرگذار باشند.
  • آیا بورس تهران در مقطع کنونی گرفتار اصلاح زمانی شده‌است؟

    علی عبدالمحمدی: در جریان معاملات روز گذشته بازار سهام، شاخص‌کل بورس تهران با افت ۰.۰۴‌درصدی همراه شد و در سطح ۲‌میلیون و ۱۵۳‌هزار‌واحدی آرام گرفت. نماگر هم‌وزن نیز که نشانی از اثرگذاری یکسان کلیه نمادهای معاملاتی است و چهره بازار را به نحو مطلوب‌تری نمایش می‌دهد، در روز گذشته ۰.۰۶‌درصد از ارتفاع خود را از دست داد تا به سطح ۷۵۹‌هزار‌واحدی برسد.
  • بورس در اتاق انتظار

    روند منفی در حالی در بازار سرمایه رو به فرسایشی‌شدن گذاشته که تحلیلگران مختلف با توجه به محرک‌هایی که در ابتدای هفته قابل‌مشاهده بود خبر از هفته‌ای دست‌کم متعادل و مثبت می‌دادند، با این‌وجود با گذشت سه روز از هفته‌جاری و با کمرنگ‌شدن ارزش سیستماتیکی که در ابتدای هفته بازار را تهدید می‌کرد، ارزش معاملات همچنان حداقلی است و بازار سرمایه و صندوق‌های سهامی در حال از‌دست‌دادند مداوم نقدینگی هستند.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر