شماره روزنامه ۶۰۰۷
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۳۳ دنیای اقتصاد

اخبار بورس - روزنامه شماره ۵۹۳۳

  • بورس پس‌از مداخله بد‌موقع

    دنیای اقتصاد: روز گذشته شاخص کل با کاهش ۱.۲درصدی بیشترین افت را از ۶ آبان سال جاری تجربه کرد و به سطح ۲میلیون و ۱۲۰هزار واحد رسید. خبر تغییر فرمول بنزین در گروه پالایشگاهی‌ها سبب شد بازاری که تحت تاثیر ریسک‌های مختلف برای زنده بودن قرار داشت، ناگهان شوک جدیدی را حس کند و با از بین رفتن آخرین بارقه‌های اعتماد سرمایه‌گذاران، ریزش چشمگیر را تجربه کند. برخلاف افت بورس، بازارهای دیگر به ویژه بازار دلار شاهد روند صعودی قیمت‌ها است.بازیگران افزایشی قیمت دلار در یک بررسی مورد شناسایی قرار گرفتند.
  • انصراف بورس از صعود

    دنیای اقتصاد-پروانه کُبره: بورس تهران معاملات چهارمین روز هفته را با فشار عمومی فروشندگان در اغلب سهم‌‌ها پشت سر گذاشت. شاخص کل این بازار در دادوستدهای دیروز ۱.۲۵‌درصد عقب نشست و با تنزل از میانه کانال ۲,۱ میلیون واحد، وضعیت نامناسبی را به نمایش گذاشت. در این روز، فشار عرضه در سهام کوچک شدت بیشتری گرفت از این رو همان‌طور که مشاهده کردیم؛شاخص هموزن نسبت به دماسنج اصلی بازار ریزش جدی‌‌تری را به ثبت رساند. نماگر مذکور در روز سه‌شنبه با افت ۲.۱۲ درصدی یکی از بدترین روزهای خود طی هفته‌‌های اخیر را گذراند.
  • رفتارشناسی ۵ بازیگر مهم بازار سهام

    محمد یوسف امین داور/کارشناس ارشد بازارسرمایه
    خبر مثل صاعقه بر بازار فرود آمد: «فرمول قیمت‌گذاری بنزین پالایشی‌‌ها تغییر یافت و حاشیه سود آنها را کمتر کرد.» البته با گذشت زمان، برخی شرکت‌ها اثرات مالی آن را محاسبه کردند و از سودشان چند درصدی کم شد، ولی در این میان بررسی رفتار بازیگران مختلف بازار سرمایه نکات مهمی را به ما می‌آموزد:
  • بورس هند در جایگاه چهارم دنیا

    محدثه علی‌‌‌‌‌زاده: روز گذشته ارزش بازاری بورس هند برای اولین‌بار به ۴.۳۳‌هزار‌میلیارد دلار رسید‌ و توانست از بورس هنگ‌‌‌‌‌کنگ با ارزش بازاری ۴.۲۹هزار‌میلیارد دلار پیشی بگیرد. اکنون هند بعد از بورس نیویورک و نزدک آمریکا و بورس چین، چهارمین بازار بزرگ دنیا است. این درحالی است که بیش‌‌‌‌‌از نیمی از رشد این بازار طی چهار سال‌اخیر رخ‌داده‌است. چشم‌‌‌‌‌انداز رشد و اصلاحات سیاسی هند، این کشور را به مقصدی جذاب برای سرمایه‌گذاران بین‌المللی تبدیل‌کرده و بازار سهام را مقصد اصلی سرمایه خارج‌‌‌‌‌شده از بورس چین کرده‌است.
  • یک تصمیم نادرست...

    هلن عصمت‌پناه/مدرس دانشگاه و تحلیلگر مالی
    فعالیت اصلی شرکت‌های صنعت پالایشی به‌عنوان بزرگ‌ترین صنعت ارزآور ایران به این شکل است که نفت‌خام مورد‌نیاز خود را پس از انجام عملیات‌های مختلف و پالایش، به مشتقات نفتی مانند بنزین، نفت‌کوره و...تبدیل می‌کنند؛ بنابراین میزان سودآوری آنها رابطه مستقیمی با قیمت نفت و عدد کرک‌اسپرد (اختلاف قیمت یک بشکه نفت‌خام با یک بشکه از محصولات به‌دست آمده از آن) دارد، تاثیر قیمت نفت بر سهام پالایشی بر اساس فرمول قیمت‌گذاری وزارت نفت شناسایی می‌شود، لذا قیمت مواد اولیه خریداری‌شده توسط شرکت‌های پالایشی می‌تواند با فرمول‌های وزارت نفت کاملا تغییر کند که این موضوع یکی از ابهامات این صنعت است و تحلیل بنیادی‌کاران گاهی با ابلاغیه‌های وزارت نفت، بی‌اثر می‌شود. با توجه به خبر مصوبه جدید وزارت نفت درباره محاسبه قیمت خوراک و فرآورده‌های نفتی پتروپالایشی‌ها، شاهد فشار فروش سهام پالایشگاه‌ها و عقب‌نشینی خریداران بودیم و بازهم تکرار مکررات و لطمه به سودآوری شرکت‌ها به دلیل تصمیمات نادرست...
  • قیمت‌گذاری دستوری؛ معضل بورس

    سمیرا اسدیان /تحلیلگر بازارسرمایه
    در بررسی رفتار سرمایه‌گذاران در بازارسرمایه ایران همواره ریسک سیستماتیک ناشی از اثرات قیمت‌گذاری دستوری دولت موثر بوده است، اما علاوه بر این خود سرمایه‌گذاران حاضر در بازار نیز به دو دسته سرمایه‌گذاران پیش‌‌مطلع از ابلاغیه‌‌ها و سرمایه‌گذاران پس‌‌مطلع از ابلاغیه‌‌ها تقسیم می‌‌شوند.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر