شماره روزنامه ۶۰۰۹
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۶۸ دنیای اقتصاد

اخبار بورس - روزنامه شماره ۵۹۶۸

  • سیمای سرخ بورس تهران

    دنیای اقتصاد -پروانه کبره: شاخص‌کل بورس تهران که معاملات هفته گذشته را با قدرت‏‏‏‏‌نمایی معامله‌گران در سمت خرید سهام آغاز کرده‌بود؛ در شنبه‏‏‏‏‌ای معمولی بازهم نتوانست سطح ۲‌میلیون و ۱۷۰‌هزار واحد را لمس کند. شاخص‌کل بورس با نزدیک‌شدن به محدوده ۲میلیون و ۱۷۰هزار واحد، ضعف اندکی را از خود نشان‌ داده‌است. ثبات نسبی نرخ دلار در محدوده ۶۰هزار‌تومان و احتمال اصلاح قیمتی آن سبب شده‌است تا شاخص‌کل وارد روند کاهشی شود.
  • استقلال کاغذی سازمان بورس؟

    دنیای اقتصاد -محدثه علیزاده: یکی از دلایلی که در بیشتر کشورهای توسعه‏‏‌یافته بر استقلال نهادهای سیاستگذار مانند بانک‌مرکزی از دولت تاکید می‌کنند، ذی‌نفع بودن دولت از سیاست‏‏‌هاست. به این شکل که اگرچه برخی سیاست‏‏‌ها در مجموع به ضرر جامعه هستند، ممکن است به نفع دولت باشند و در صورت عدم‌استقلال بانک‌مرکزی، دولت این نهاد را مجبور به وضع این سیاست‏‏‌ها کند. برای مثال زمانی که دولت با کسری بودجه بالا مواجه است می‏‏‌تواند با استقراض از بانک‌مرکزی به افزایش نقدینگی و افزایش تورم دامن بزند. معضل اصلی کشورهای درحال توسعه اما پس از این رخ می‌دهد.
  • دماسنج رونق و رکود بورس

    دنیای اقتصاد-علی عبدالمحمدی: ارزش معاملات یکی از مهم‌ترین فاکتورهای موردبررسی برای سنجش میزان رونق یا رکود حاکم بر یک بازار است. عموما وقتی ارزش معاملات یک بازار نسبت به هفته‌ها، ماه‌ها یا سال‌های پیشین با تغییر قابل‌توجهی همراه می‌شود، می‌توان این‌چنین استنباط کرد که روند کنونی بازار موردنظر، تفاوت معناداری با دوران پیشین دارد. در بازار سهام نیز از فاکتور ارزش معاملات به عنوان دماسنج سنجش رکود یا رونق بازار استفاده می‌شود.
  • بورس آماده آخرین جرقه

    حسن حسین‏‏‏‌نیا / تحلیلگر بازار سرمایه
    هفته دوم اسفند که با رشد ارزش معاملات و رشد نماگرهای بورس همراه بود، به‌زعم بسیاری از فعالان بازار چرخش روند منفی بورس را استارت زد. پس از هفته‌ها افت ارزش معاملات بازار سرمایه که نشان‌دهنده رخوت و خروج نقدینگی از بورس بود روزهای کاری هفته مذکور را می‌توان متفاوت از هفته‌های قبل دید؛ در چنین شرایطی بررسی علل این برگشت می‌تواند برای بازار سرمایه اولویت داشته‌باشد. در روزهای ابتدایی اسفند سال‌جاری بازار سرمایه با تغییرات در واحد نظارت بر بورس‌های سازمان، با اعمال محدودیت برای بازارگردان‌ها در سمت سفارش فروش مواجه شد که به‌نوعی از فشار عرضه‌ها در بازار کاست.
  • هنر شنیدن صدای سهامداران

    مسعود مهدیان / کارشناس بازارسرمایه
    از مهم‌ترین ویژگی‌های سازمان بورس ایده‌آل، نظارت کارشناسی‌شده و مدرن بر کلیت بازار بدون تبعیض و با رعایت حقوق ناشران و سهامداران است. مورد بعدی اصلاح و پیشنهاد قوانین معاملاتی برای شفاف‌تر شدن معاملات به منظور برقراری عدالت در بازار سرمایه و همچنین عدم‌دخالت در فرآیند انجام معاملات است. تقویت تامین مالی در بازار سرمایه به‌واسطه ابزارهای نوین مالی هم از راه‌های کاربردی در جهت توسعه بازار سرمایه است. همچنین ارائه انواع اوراق بهادار در بازار مثل انواع اوراق مشارکت و اوراق مشتقه نیز در رونق و بالا بردن کارآیی آن موثر خواهد بود. داشتن سیستم فناوری اطلاعات قوی و به‌روز ضروری است تا بتواند به‌خوبی و به‌موقع پاسخگوی نیاز سرمایه‌گذاران باشد.
  • ابزارهای نوین و چالش توسعه کنترل‌شده

    سلمان یزدانی/ تحلیلگر بورسی
    در فضایى که سال‌هاست به دستوری بودن اقتصاد عادت کرده‌‌‌ایم و در شرایطی که انتظار مشاهده قوانین یک‌شبه و بی‌‌‌مطالعه شاید به‌مرور نه‌تنها در مغز که در خون و دی‌‌‌ان‌‌‌ای وجودی بعضی از ما ورود کرده باشد، وضع برخی قوانین و دستورالعمل‌‌‌ها درباره ابزارهای جدید، شاید از دید قانون‌گذار یا نهاد ناظر یا فعالان بازار امری عادی یا حتی اجتناب‌ناپذیر به نظر برسد، اما در واقع در تضاد ذاتی با اصل آن ابزار است.
  • ویژگی‌‌‌های یک رگولاتور ایده‌‌‌آل در بازار سرمایه

    محمدمهدی وکیلی / پژوهشگر اقتصاد مالی
    پیش از آنکه به بررسی ویژگی‌‌‌های یک رگولاتور ایده‌‌‌آل در بازار سرمایه بپردازیم، باید دست‌‌‌کم به دو پرسش کلیدی پاسخ دهیم: نخست اینکه کارکردهای بازار سرمایه در اقتصاد چیست؛ دوم اینکه این بازار چرا به رگولاتور نیاز دارد.
  • بازار سرمایه کارآمد

    سیدجواد درواری /کارشناس ارشد بازار سهام
    دست‌‌‌یابی به توسعه‌‌‌ پایدار مهم‌ترین هدف اقتصادی یک کشور است که از طریق رشد و هماهنگی بین بخش‌‌‌های مختلف اقتصادی کشور به دست می‌‌‌آید. بازارهای مالی دارای نقش حیاتی و مهم در تجهیز و هدایت وجوه موجود در اقتصاد به سمت بخش‌‌‌های تولیدی و صنعتی و به‌‌‌تبع آن بهبود رشد اقتصادی هستند. به‌‌‌عبارت‌‌‌دیگر می‌‌‌توان گفت گسترش بازارهای مالی می‌‌‌تواند محرک رشد اقتصادی کشور باشد. بازارهای مالی به‌‌‌عنوان جریان‌‌‌های هدایت‌‌‌کننده منابع از بخش غیرمولد به بخش مولد دارای نقش اساسی در رشد بخش‌‌‌های مختلف اقتصادی، اشتغال‌‌‌، سرمایه‌گذاری و درکل بهبود اقتصاد و رفاه پایدار و بلندمدت جامعه هستند.
  • ارزش معاملات در چرخه تجاری بورس

    نیما میرزایی/کارشناس بازار سرمایه
    در بازارهای دوطرفه ارزش معاملات افت‌وخیز کمتری را تجربه می‌کند. در روندها، به‌ویژه زمانی که بازار شرایط نوسانی به خود می‌گیرد، در دوره‌های کوتاه‌مدت تغییرات چندانی در مسیرهای صعودی و نزولی شاهد نیستیم. با این وجود در مواردی که شاهد سقف‌شکنی نماگر اصلی بازارهای دو‌طرفه خارجی مانند ارزهای دیجیتال هستیم، معامله‌گران و سرمایه‌گذاران نوسان‌گیر با هیجانی شدن وضعیت معاملات، موجب افزایش ارزش معاملات می‌شوند. اما باید اظهار کرد که شرایط بازارهای یک‌طرفه مانند بازار سرمایه کمی متفاوت از بازارهای دو‌طرفه‌ای مانند بازار ارزهای دیجیتال است. بررسی آمار و ارقام نشان می‌دهد که ارزش معاملات و ورود نقدینگی به بازار سهام در دوره‌های صعود بازار و موج‌های صعودی رونق می‌گیرد و در دوره‌های نزولی نیز به طور معمول از رونق و جذابیت ارزش سهام به طور معمول کاسته می‌شود.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر