آزاد‌راه شیراز ـ اصفهان افتتاح می‌شود

به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، خیرالله خادمی، در جمع خبرنگاران با حضور مدیرعامل بنیاد تعاون وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با اعلام این خبر اظهار کرد: طول آزادراه شیراز ـ اصفهان ۲۱۲ کیلومتر است که البته به ایزدخواست متصل می‌شود.

وی افزود: این آزادراه ۱۳۴ کیلومتر نسبت به مسیر موجود کوتاه‌تر است و استان‌های بوشهر و هرمزگان هم از آن بهره‌مند می‌شوند. خادمی گفت: کاهش سالانه ۱۳۰‌میلیون لیتر مصرف سوخت و سالانه ۶‌هزار ‌میلیارد ‌تومان کاهش مصرف سوخت از مزایای این آزادراه است. معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: بنیاد تعاون وزارت دفاع و شرکت شهر جدید صدرا از شرکای دولت در سرمایه‌گذاری این آزادراه هستند.

پروژه آزادراهی در سال‌۱۴۰۲ افتتاح می‌شود

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: امسال ۵ پروژه آزادراهی تکمیل می‌شود. ما ۲۴ طرح آزادراهی به طول ۴‌هزار کیلومتر داریم، در حال‌حاضر ۲۷۹۳کیلومتر آزادراه در حال بهره‌برداری است که با افتتاح آزادراه شیراز ـ اصفهان به ۳۰۰۵کیلومتر می‌رسد و به‌این‌ترتیب ۹‌درصد به طول آزادراه‌های کشور اضافه می‌شود.

وی افزود: از ۴‌هزار کیلومتر طرح آزادراهی که باید بسازیم ۱۰۳۸کیلومتر در حال ساخت است. همچنین آزادراه منجیل ـ رودبار که گلوگاه آزادراه قزوین ـ رشت بود، به طول ۸.۵ کیلومتر که همه پل و تونل است، بهمن امسال افتتاح می‌شود. خادمی اضافه کرد: در استان آذربایجان‌شرقی نیز افتتاح آزادراه‌‌های تبریز ـ مرند و مراغه ـ هشترود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ خواهیم‌داشت.

۶‌هزار کیلومتر بزرگراه در دست ساخت

معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: امسال ۶‌هزار کیلومتر در دست ساخت داریم، ضمن آنکه ۲۰‌هزار کیلومتر آزادراه زیر‌بار عبور ترافیک است و ۸۰۰ کیلومتر بزرگراه و راه اصلی را نیز امسال افتتاح می‌کنیم. خادمی با بیان اینکه ۱۰‌هزار و ۳۵۰کیلومتر مسیرهای ریلی و جاده‌ای و آزادراهی در حال ساخت داریم، گفت: ۳۲۷۰ کیلومتر مسیر ریلی در دست اجرا است. وی افزود: امسال ۴۰۷کیلومتر مسیر ریلی افتتاح می‌شود. راه‌آهن همدان ـ سنندج به‌زودی در اوایل آذر افتتاح می‌شود و اتصال ریلی رشت ـ کاسپین نیز در همین مقطع زمانی تمام می‌شود. معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: راه‌آهن اردبیل به‌عنوان یکی از سخت‌ترین پروژه‌های ریلی که ۱۷۵ کیلومتر مسیر است نیز امسال افتتاح می‌شود.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور گفت: اخذ عوارض آزادراه شیراز ـ اصفهان الکترونیکی خواهد بود، اما هنوز مبلغ آن تعیین نشده‌است. این مسیر ۱۳۵کیلومتر نسبت به مسیر موجود کوتاه‌تر است، بنابراین در هر خودرو ۱۵ لیتر کاهش مصرف سوخت داریم، بنابراین از نظر عوارض عبور برای مردم به‌صرفه خواهد بود.

خادمی با بیان اینکه ۷ نقطه عوارضی در آزادراه شیراز ـ اصفهان وجود خواهد داشت، گفت: ۵نقطه گردشگری و ۸ مجتمع خدماتی ـ رفاهی برای این آزادراه درنظر گرفته‌شده‌است و فعلا یک جایگاه سوخت داریم که به‌تدریج افزایش می‌یابد. وی افزود: تامین مالی این آزادراه ۵۰‌درصد دولت و ۵۰‌درصد وزارت دفاع و شرکت احداث شهرهای جدید (شرکت صدرا) خواهد بود. مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور اظهار کرد: قرارداد اولیه پروژه ۲۱۲کیلومتر بود که از سال‌۹۱ منعقد و تکمیل شد. اواخر سال‌۱۴۰۱ طبق درخواست مسوولان استان فارس قرار شد قطعات ۷ و ۸ برای اتصال به محدوده شهری و رینگ کمربندی شیراز نیز احداث شود که قطعه ۷ میزان ۷۰‌درصد پیشرفت فیزیکی دارد. خادمی افزود: در این آزادراه طولانی‌ترین رویه بتنی به طول ۵۰ کیلومتر داریم، در مراحل ساخت ۳‌هزار نفر به‌صورت مستقیم و ۵‌هزار نفر به‌صورت غیرمستقیم شاغل بودند، همچنین در پروژه ۱۵ دستگاه سنگ‌شکن و ۱۰دستگاه کارخانه آسفالت فعال بود. وی ادامه داد: این آزادراه بخشی از آزادراه شمال ـ جنوب در میانه کشور است و قرار است در ادامه آزادراه شیراز ـ بوشهر با اجرای قطعه ۸ آغاز شود.

۲۰‌هزار ‌میلیارد‌تومان بدهی به پیمانکار

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور گفت: در حال‌حاضر کل بدهی شرکت ساخت به پیمانکار ۱۴‌هزار ‌میلیارد‌تومان است و بیش از ۶‌هزار‌میلیارد‌تومان هم صورت‌وضعیت در کارگاه‌ها داریم که هنوز به ما اعلام نشده‌است.

بنیاد تعاون وزارت دفاع در پروژه‌هایی که سود زیادی دارد ورود نمی‌کند

در ادامه این جلسه امیر باقری، مدیرعامل بنیاد تعاون وزارت دفاع به عنوان یکی از سرمایه‌گذاران آزادراه شیراز ـ اصفهان گفت: بنیاد تعاون به پروژه‌هایی وارد می‌شود که چون منفعت ندارد، بخش خصوصی استقبال نمی‌کند. در این راستا رقیب بخش خصوصی نیستیم.

معاون وزیر دفاع افزود: این آزادراه با بهترین مصالح و در شرایط مناسبی ساخته شد. باید هزینه اجرا از محل اخذ عوارضی تامین شود و قطعا دولت تلاش می‌کند، کمترین دریافتی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از محل عوارضی داشته باشد.

امیر باقری اضافه کرد: این پروژه سرمایه بزرگی از تجربه برای ما دارد و یک کارگاه بزرگ عمرانی در کشور است.