در جریان دیدار وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران با معاون رئیس‌جمهوری اندونزی، طرفین بر توسعه همکاری‌ها و اتصال نظام بانکی دو کشور به یکدیگر تاکید کردند. به گزارش شبکه اخبار اقتصادی و دارایی (شادا)، در جریان دیدار علی طیب‌نیا، وزیر اقتصاد کشور با محمد یوسف کالا، معاون رئیس‌جمهوری اندونزی، طرفین بر توسعه همکاری‌ها و اتصال نظام بانکی دو کشور به یکدیگر تاکید کردند.

وزیر اقتصاد در این دیدار طی سخنانی که در حاشیه چهل و یکمین اجلاسیه بانک توسعه اسلامی ایراد شد، با اشاره به اشتراکات فرهنگی، روابط دوستانه طولانی و نیز نگاه اعتدالی هر دو کشور در مورد مسائل مختلف منطقه و به ویژه مقابله با رادیکال‌گرایی و تروریسم، از علاقه‌مندی ایران برای توسعه روابط با اندونزی سخن گفت.

طیب‌نیا با بیان اینکه حجم تجارت ایران و اندونزی پیش از تحریم‌ها، سالانه بالغ بر دو میلیارد دلار می‌شد و به سبب تحریم‌ها این رقم به حدود ۲۰۰ میلیون دلار کاهش یافته است، گفت: در شرایط پس از برجام و با توجه به ظرفیت‌های اقتصادی دو کشور، حجم مبادلات ما می‌تواند به دو تا پنج میلیارد دلار افزایش یابد. وزیر امور اقتصادی و دارایی برقراری روابط بانکی و همچنین آغاز همکاری میان دو کشور در حوزه انرژی را راهکار اصلی توسعه همکاری اقتصادی میان ایران و اندونزی دانست و خاطرنشان کرد: اندونزی پیش از تحریم‌ها بخشی از نفت خام مورد نیاز خود را از ایران تامین می‌کرد و امروز ایران آماده است، در تامین نیاز اندونزی به نفت خام با این کشور همکاری کند.

به گفته وی، از طرف دیگر برقراری ارتباط میان نظام بانکی دو کشور و ایجاد روابط کارگزاری میان بانک‌ها می‌تواند تعاملات مالی میان بخش‌های خصوصی را تسهیل کرده که این مهم برای توسعه مناسبات اقتصادی ایران و اندونزی از اهمیت بسیاری برخوردار است.وی با اشاره به علاقه‌مندی بانک‌های ایرانی برای فعالیت در اندونزی، از بانکداران این کشور دعوت کرد برای آشنایی با ظرفیت‌های نظام بانکی کشورمان و زمینه‌های مشارکت و سرمایه‌گذاری به ایران سفر کنند. طیب‌نیا در بخش دیگری از سخنان خود به پیشرفت‌های مختلف ایران در زمینه صنایع پتروشیمی، سدسازی، زیرساخت‌ها، علوم پیشرفته از قبیل فناوری نانو و فناوری بایو اشاره کرد و از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای همکاری در همه این زمینه‌ها با اندونزی خبر داد.بنابر این گزارش، محمد یوسف کالا، معاون رئیس‌جمهور اندونزی نیز طی سخنانی در این دیدار، با اشاره به مذاکرات اخیر مقامات اندونزی با رئیس‌جمهور کشورمان در استانبول درخصوص احیا و توسعه همکاری‌های دو کشور، از زمینه‌های پدید آمده برای توسعه همکاری‌های اقتصادی دو کشور استقبال و ابراز خرسندی کرد. یوسف کالا گفت: دولت اندونزی همواره در فرصت‌های متعدد در اجلاس‌های سازمان ملل و سازمان همکاری اسلامی عنوان کرده است که شکست کشورها در رشد و پیشرفت اقتصادی و فراهم‌سازی رفاه عمومی دلیل اصلی بروز خشونت‌گرایی در این کشورها است.وی گفت: اگر امروز شاهدیم کشورهای اسلامی مختلف مانند افغانستان، عراق و سوریه با بحران و دخالت خارجی‌ها روبه‌رو هستند، دلیل اصلی آن شکست این کشورها در پیشرفت اقتصادی است، زیرا مردمی که نتوانند آینده خوبی را برای خود متصور شوند و با فقر مواجه باشند، به یقین به سمت اقدامات تلافی‌جویانه و خشونت‌گرایانه پیش خواهند رفت.

معاون رئیس‌جمهوری اندونزی همچنین با استقبال از همکاری میان اندونزی و ایران در تبلیغ اسلام اعتدالی گفت: جاکارتا و تهران می‌توانند اقدامات بسیاری را در این زمینه انجام دهند. وی همچنین با استقبال از توسعه روابط اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران، به دیدار ماه گذشته خود با حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران در حاشیه اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در استانبول اشاره کرد و گفت که در این دیدار تحولات و اقدامات انجام گرفته درخصوص توسعه روابط دو کشور بررسی شد.یوسف کالا در ادامه با ابراز خرسندی از تحولات صورت گرفته در راستای توسعه روابط میان دو کشور، ابراز امیدواری کرد امروز و در فضای پس از برداشته شدن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران توافق‌هایی که پیش‌تر میان دو کشور در زمینه‌های مختلف به‌ویژه در حوزه صنایع پتروشیمی امضا شده است، عملی شود.

وی با حمایت از برقراری روابط بانکی میان دو کشور گفت: دستورات لازم به نهادهای مربوطه به منظور برقراری روابط بانکی با ایران داده شده است و امیدواریم با برقراری روابط بانکی و همچنین برگزاری نشست آتی کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور شاهد شکوفایی هرچه بیشتر روابط میان اندونزی و ایران باشیم. این گزارش حاکی است، طرفین در پایان این نشست بر همکاری میان ایران و اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا موسوم به آ.سه.آن و همچنین پیوستن ایران به پیمان مودت و همکاری این اتحادیه تاکید کردند.

علاقه دو بانک خصوصی ایران برای تاسیس بانک جدید در اندونزی

همچنین به گزارش «ایرنا» وزیر امور اقتصادی و دارایی کشور در این سفر از علاقه دو بانک خصوصی ایران برای سرمایه‌گذاری در اندونزی و تاسیس بانک جدید در این کشور جنوب شرق آسیا یا خرید سهام یک بانک اندونزی خبر داد. وی در طول این سفر که دیروز جمعه پایان یافت به خبرگزاری رسمی اندونزی (آنتارا) گفت که بانک‌های پارسیان و سامان، دو بانک خصوصی ایران مایل به سرمایه‌گذاری در بخش بانکی اندونزی هستند.وی اعلام کرد: دو بانک خصوصی ایرانی مشتاق به تاسیس یک بانک جدید یا حتی خرید سهام بانک در اندونزی هستند.به گفته وزیر اقتصاد، دلیل نگاه بانک‌های ایرانی به اندونزی، ساخت یک سیستم همکاری خوب بین دو کشور در زمینه‌های بانکی است.وی یکی دیگر از اهداف همکاری بانک‌های ایرانی با اندونزی را توسعه هرچه بیشتر مناسبات و سرعت بخشیدن به توسعه روابط اقتصادی بین دو کشور عنوان کرد.