ایرنا: بانک مرکزی به تازگی امکان لیزینگ هواپیما را برای یکی از شرکت‌های لیزینگ فراهم کرده است. ورود شرکت‌های داخلی لیزینگ به صنعت هوایی کشور از آنجا اهمیت می‌یابد که خرید و تجهیز ناوگان هوایی با هواپیماهای نو به دلیل نیاز به منابع مالی فراوان همواره با چالش تامین منابع روبه‌رو است.

چند ماه پیش مقصود اسعدی سامانی دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی اعلام کرد شورای عالی هواپیمایی با هفت تقاضای تاسیس شرکت هواپیمایی موافقت کرد که داشتن پنج فروند هواپیمای ملکی از جمله شروط فعالیت آنها محسوب می‌شود.به گفته وی، تاسیس شرکت‌های هواپیمایی شرایطی از جمله تامین ۳۵ هزار میلیارد ریال نقدینگی و داشتن پنج فروند هواپیمای ملکی دارد. در دوره پسا برجام و رفع محدودیت‌های خرید هواپیمای نو برای ناوگان هوایی کشور، انتظار می‌رود شرکت‌های هواپیمایی نسبت به تجهیز و نوسازی ناوگان خود اقدام کنند که در این زمینه شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی با خرید یکصد فروند هواپیما از شرکت ایرباس و انعقاد خرید ۸۰ فروند هواپیما از شرکت بوئینگ و ۲۰ فروند از شرکت‌ای تی آر، پیشقدم شده است.

در این پیوند، یکی از بانک‌های کشور روز شنبه اعلام کرد اداره مجوزهای بانکی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران پنجم دی ماه مجوز فعالیت شرکت لیزینگ آن را برای پنج سال تمدید و مجوز لیزینگ هواپیما را برای این شرکت صادر کرده است. لیزینگ به‌عنوان بهترین ابزار مالی برای تامین مالی تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان کالاهای سرمایه‌ای، ماشین‌آلات و تجهیزات صنعتی خطوط تولید، صنایع الکترونیکی و مخابراتی، مسکن و ساختمان و... در مدل قراردادی فروش اقساطی و اجاره به شرط تملیک بوده که منطبق بر مبانی شرعی و از لوازم بانکداری اسلامی به شمار می‌رود.

این شیوه در شاخص‌های اقتصادی اشتغال، هدایت منابع بانکی به سوی صنایع مولد، افزایش قدرت خرید متقاضیان، کاهش فشار نقدینگی و برخورداری از امکانات آینده در زمان حال، تحریک تقاضا، تقویت بازار اعتباری، تعادل قیمت‌ها و در نهایت رونق و شکوفایی اقتصاد ملی نقش تعیین‌کننده‌ای ایفا می‌کند.