زیر سوال بردن گزارش‌ها وآمارهای مسوولان اقدامی نادرست است

عکس: Leader،ir مقام معظم رهبری در دیدار رییس و مسوولان عالی قوه قضائیه:

زیر سوال بردن آمارهای مسوولان نادرست است

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دیروز در دیدار رییس و مسوولان عالی قوه قضائیه و جمعی از قضات و کارکنان دستگاه قضایی، صبر همراه با بصیرت در مقابل سختی‌ها را عامل اصلی پیشرفت حرکت رو به جلوی ملت ایران در ۳۳ سال گذشته ارزیابی کردند و با اشاره به نیاز قوه قضائیه به دو رکن مهم اقتدار و اعتماد عمومی افزودند: هرگونه اقدام یا القای تشکیک برای زیر سوال بردن فعالیت‌ها، گزارش‌ها و آمارهای مسوولان عالی سه قوه به‌ویژه قوه قضائیه، اقدامی نادرست، ضداعتماد عمومی و برخلاف مصالح کشور است و همه مسوولان، صاحبان تریبون‌ها و رسانه‌ها باید به این موضوع مهم کاملا توجه کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، در این دیدار که در آستانه سالگرد حادثه انفجار تروریستی دفتر حزب جمهوری اسلامی در هفتم تیر سال ۱۳۶۰ و شهادت آیت‌الله دکتر بهشتی و ۷۲ تن از یاران انقلاب برگزار شد و جمعی از خانواده‌های شهدای حادثه هفتم تیر نیز حضور داشتند، رهبر انقلاب اسلامی با گرامیداشت یاد و خاطره این شهدا به‌ویژه شهید مظلوم آیت‌الله دکتر بهشتی، خاطرنشان کردند: حادثه هفتم تیر حقیقتا یک محنت بود اما ملت ایران با صبر و بصیرتی که از طرف امام بزرگوار (ره) تزریق می‌شد، این محنت را تبدیل به نعمت کرد و موج را به طرف خود دشمن برگرداند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، این درس امتحان پس داده شده ملت ایران را عامل اصلی پیشرفت‌ها و حرکت رو به جلو دانستند و افزودند: ملت ایران به دلیل اهداف والای خود که همان رسیدن به ارزش‌های اسلامی و تحقق مبانی اسلامی در جامعه و انتشار آن در جهان است، همواره با زورگویان عالم و استعمارگران و دیکتاتورها و سختی‌های تحمیلی از طرف آنها مواجه بوده و خواهد بود، بنابراین باید با صبر همراه با بصیرت در مقابل سختی‌ها ایستاد و محنت‌ها را به نردبانی برای پیشرفت و ارتقا تبدیل کرد.

مسائل مربوط به قوه قضائیه بخش دیگری از سخنان رهبر انقلاب اسلامی بود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، اقتدار و اعتماد عمومی را دو رکن اصلی مورد نیاز قوه قضائیه برشمردند و تاکید کردند: اقتدار قوه قضائیه با تامین زیرساخت‌های مناسب انسانی و فنی به‌وجود می‌آید.

ایشان افزودند: تربیت انسان‌های شایسته، فاضل، امین و درستکار و همچنین ابتکار و نوآوری، وضع قوانین صحیح و بهره‌گیری درست و براساس تشخیص عقلی، از پیشرفت‌های گوناگون فنی و سازمانی، زمینه‌ساز استحکام درونی قوه قضائیه و اقتدار آن خواهد بود.

رهبر انقلاب اسلامی لازمه جلب اعتماد عمومی به عنوان دومین رکن مورد نیاز قوه قضائیه را، تامین عدالت دانستند و تاکید کردند: تبدیل شدن عدالت به جریانی فراگیر و دائمی در قوه قضائیه نیازمند تقوا، نگاه بی‌طرفانه در حوادث کوچک و بزرگ و عملکرد دقیق و حکیمانه به قانون است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در همین خصوص به موضوع سلب اعتماد عمومی هم اشاره کردند و با انتقاد از برخی القای تشکیک‌ها در اقدامات و گزارش‌های قوه قضائیه و همچنین قوای مجریه و مقننه، افزودند: زیر سوال بردن زحمات و گزارش‌های رسمی مسوولان عالی نظام در سه قوه و سلب اعتماد عمومی، کاری غلط و نادرست است و همه مسوولان، صاحبان تریبون‌ها و رسانه‌ها باید متوجه این موضوع مهم باشند.

ایشان با اشاره به احتمال اشتباه در برخی گزارش‌ها یا آمارها خاطرنشان کردند: نباید با تعمیم این موضوع و القای شبهه، اعتماد مردم را از بین برد.

رهبر انقلاب اسلامی به موضوع رسانه‌ای کردن اتهامات نیز اشاره کردند و افزودند: متهم شدن به معنای مجرم بودن نیست، بنابراین هیچکس در قوه قضائیه و در خارج از این قوه و در رسانه‌ها حق ندارد تا زمانی‌که جرمی ثابت نشده، آن را رسانه‌ای کند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با انتقاد از برخی فشارها به قوه قضائیه برای افشاگری خاطرنشان کردند: هیچ لزومی به افشاگری وجود ندارد و هیچکس حق ریختن آبروی یک مسلمان را ندارد.

ایشان با تاکید بر اینکه در شرع فقط در مواردی خیلی خاص، اجازه انتشار مجازات یا علنی شدن مشخصات شخص مجازات شونده، داده شده است، افزودند: حتی در مواردی که جرم در دادگاه نیز اثبات می‌شود، نباید نام فرد مجرم علنی و رسانه‌ای شود زیرا خانواده وی تحت فشار قرار می‌گیرند و دچار مشکل می‌شوند.

رهبر انقلاب اسلامی در پایان سخنان خود با اشاره به پیشرفت‌های قوه قضائیه از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون و در دوره‌های مختلف خاطرنشان کردند: در دوره فعلی نیز شخصیت برجسته‌ای از لحاظ علم، ابتکار، نشاط، انگیزه و همت در راس قوه قضائیه قرار دارد و اقدامات عالمانه و مبتکرانه تحسین‌برانگیزی انجام گرفته است.

در ابتدای این دیدار، آیت‌الله آملی لاریجانی رییس قوه قضائیه ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای حادثه تروریستی هفتم تیر به‌ویژه شهید آیت‌الله بهشتی، گزارشی از اقدامات انجام گرفته در قوه قضائیه در دو سال گذشته را ارائه کرد.

تلاش برای برطرف کردن مشکل کمبود نیروی انسانی کارآمد از طریق جذب یکهزار نیروی جدید، آموزش ضمن خدمت قضات و کارکنان، اهتمام جدی به نظارت درونی در قوه قضائیه از طریق تاسیس معاونت نظارت در دیوان‌عالی کشور و دادستانی کل کشور و فعال شدن شورای‌عالی نظارت در قوه قضائیه، توسعه زیرساخت‌های سخت‌افزاری و طراحی نرم‌افزارهای مورد نیاز برای تسهیل در ارائه خدمات، تشکیل معاونت پیشگیری و همکاری با دستگاه‌ها برای پیشگیری از جرم، ایجاد زیرساخت‌های لازم برای دسترسی آسان مردم به اطلاعات حقوقی، تلاش برای حل مشکلات معیشتی قضات و کارکنان دستگاه قضایی، بهبود شرایط فیزیکی زندان‌ها و کاهش میانگین زمان رسیدگی به پرونده‌های قضایی از جمله مواردی بود که آیت‌الله آملی لاریجانی در گزارش خود به آنها اشاره کرد.

رییس قوه قضائیه همچنین با اشاره به عملکرد دستگاه قضایی در برخورد با عوامل و سران فتنه ۸۸ و تاکید بر برخورد با سایر جریانات انحرافی گفت: قوه قضائیه به مبارزه بی‌امان، قاطعانه و عادلانه خود با مجرمان جرائم خاص، قاچاقچیان مواد مخدر، سارقان مسلح، متجاوزان به نوامیس، اشرار و مفسدان اقتصادی ادامه خواهد داد.