شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۲۶ دنیای اقتصاد

اخبار خبر - روزنامه شماره ۵۹۲۶

  • پیام اقتصادی دهلی به تهران؟

    در بحبوحه تنش‏‏‏‌ها در منطقه خاورمیانه، وزیر خارجه هند به تهران سفر کرد و با ابراهیم رئیسی، رئیس‏‏‏‌جمهور و همتای ایرانی خود گفت‏‏‌وگو کرد. جنگ غزه، تنش دریایی در دریای سرخ، همکاری‏‏‏‌های اقتصادی دوجانبه و عضویت ایران در دو سازمان شانگهای و بریکس چهار محور دیدار حسین امیرعبداللهیان و سوبرامانیام جایشانکار در باغ ملی تهران بود. اهمیت جنگ غزه آن‌هم برای مقامات دهلی نو به یک راهبرد مهم بازمی‌گردد و آن فعال کردن کریدور هند-عرب- اروپاست که بنادر هند را از طریق امارات، عربستان، اردن و اسرائیل به جنوب اروپا وصل می‌کند. بخش مهمی از این کریدور از اراضی اشغالی فلسطین عبور می‌کند که برای روابط هند و اسرائیل بسیار مهم و تعیین‌کننده است. از این رو نقش ایران در کنترل متحدانش در منطقه و همچنین نقش آن در منازعه اسرائیل-فلسطین برای مقامات دهلی نو قابل‌توجه است.
  • دفاع رئیسی از کارنامه اقتصادی دولت

    دنیای اقتصاد: ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور روز گذشته در گردهمایی سراسری نمایندگان ولی‌فقیه و ائمه جمعه سراسر کشور از کارنامه اقتصادی دولتش دفاع کرد. او از کاهش چشمگیر رشد نقدینگی از ۴۷ به ۲۷ درصد، بازگشت ۶۵۰۰ کارخانه تعطیل و نیمه‌تعطیل به چرخه تولید، افزایش ۲۲درصدی تولید کالاهای اساسی، رشد اقتصادی کشور در دو سال گذشته و همچنین افزایش تخت‌های بیمارستانی در دولت سیزدهم، به عنوان بخشی از دستاوردهای اقتصادی دولت تحت‌تصدی خود یاد کرد‌. رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه به گفته کارشناسان اقتصادی از مهم‌ترین دلایل تورم، مساله رشد نقدینگی است، افزود: رشد نقدینگی که ابتدای دولت سیزدهم ۴۷ درصد بود اکنون به ۲۷ درصد کاهش یافته است و هدف‌گذاری کرده‌ایم که تا پایان سال به ۲۵ درصد کاهش یابد.
  • تغییرات حداقلی لایحه بودجه

    دنياي اقتصاد: کار کمیسیون تلفیق لایحه بودجه۱۴۰۳ به پایان رسید و این لایحه احتمالا دو هفته دیگر در دستور کار صحن علنی مجلس قرار می‌گیرد. در کمیسیون تلفیق تغییرات اندکی بر لایحه دولت داده شد و یکی از این تغییرات افزایش ۲درصدی حقوق کارکنان دولت نسبت به پیشنهاد دولت است. رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون تلفیق در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» تاکید کرد این افزایش ۲درصدی برای دولت ۲۱هزار میلیارد تومان بار مالی دارد و مجلس منابع آن را مشخص کرده است.
  • بازی محتاطانه ایران و آمریکا

    دنیای‌اقتصاد: ایران می‌‌‌خواهد بدون اینکه مستقیما با ایالات متحده یا اسرائیل مقابله کند، اهرم‌های خود را منعطف کند، اما این استراتژی محتاطانه در معرض اشتباه محاسباتی از همه طرف است. دیوید سنگر، جولیان بارنز، ویویان یی و آلیسا روبین ۱۴ ژانویه ۲۰۲۴ در نیویورک‌تایمز نوشتند: به‌رغم همه نگرانی‌ها از وقوع جنگ در خاورمیانه که می‌تواند ایالات متحده، اسرائیل و ایران را به نبرد مستقیم بکشاند، یکی از ویژگی‌های عجیب درگیری تاکنون مراقبت انجام شده - هم در تهران و هم در واشنگتن - برای اجتناب از قرار دادن نیروها در تماس مستقیم است.
  • نیازمند، شوالیه سوئدی‌ها شد

    رضا نيازمند: بهره‌وری بسیار بالا رفت و کارخانه از ورشکستگی نجات یافت. بلافاصله کارخانه SAAB که اتومبیل و هواپیما می‌ساخت و بعد ASEA که الکتروموتور می‌ساخت و کارخانه اطلس کوپکو که ماشین‌های راه‌سازی می‌ساخت هم همان‌کار را کردند. در آن موقع یعنی در ماه مارس ۱۹۷۶ پادشاه سوئد، زن و بچه نداشت و طبق قانون آن زمان دایی شاه شده بود ولیعهد. ایشان حدود ۶۵ سال یا کمی بیشتر داشت و علاقه خاصی به صنایع ابراز می‌کرد و همه وقتش را با رئیس اتاق صنایع می‌گذراند. پس از اطلاع از کار من از شاه تقاضای مدال برایم کرد و شاه سوئد هم طی فرمانی من را شوالیه سوئد کرد و در ۲۲ مارس ۱۹۷۷ فرمان یک عدد نشان: KNIGHT Commander of Royal برایم صادر کرد و دعوت شدم بروم استکهلم و در آنجا این نشان رسما به من داده شود، ولی اوضاع و احوال ایران مناسب برای رفتن من نبود و نشان و فرمان شوالیه سوئد را به تهران فرستادند و سفیر سوئد در یک ‌میهمانی به من داد. وقتی که اوضاع ایران مغشوش شد و انقلاب آغاز شد سفیر سوئد پیغام داد که شما می‌توانید دو پسر خود را به سوئد بفرستید. تمام هزینه دانشگاه آنها را دولت خواهد داد و خودتان هم می‌توانید در سوئد مقیم شوید که با تشکر فراوان هر دو پیشنهاد را رد کردم. بعد هم انقلاب شد و داستان ما هم به اتمام رسید.
  • همه چیز به نفع ایران است

    دنیای اقتصاد: کریستوفر پی‌کوستا، دانشیار برنامه مطالعات امنیتی دانشگاه جورج تاون، دانشکده خدمات خارجی والش در مطلبی در نشریه هیل به بررسی وضعیت تنش‌‌‌ها در خاورمیانه پرداخت و نوشت؛ دهه‌‌‌هاست که جنگ منطقه‌‌‌ای با شدت کم در خاورمیانه ادامه دارد، اما حمله غافلگیرانه حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر لازم بود تا این مناقشه را در کانون توجه بیشتری قرار دهد.
  • دکه - ۱۴۰۲/۱۰/۲۶

    خبر آزادی الهه محمدی و نیلوفر حامدی دو روزنامه‌نگار همراه با عکس‌های آنها روز گذشته در صفحه اول روزنامه‌های سازندگی، هم‌میهن، اعتماد، شرق، همدلی، پیام ما، ستاره صبح و اطلاعات نقش بست‌.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر