شماره روزنامه ۶۰۰۶
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۲۹ دنیای اقتصاد

اخبار خبر - روزنامه شماره ۵۹۲۹

  • رصد آمریکایی موشک‌های ایران

    دنیای اقتصاد-گروه خبر: روزنامه نیویورک‌تایمز در تحلیلی با اشاره به اینکه اقدامات نظامی اخیر ایران به‌دلیل برد و دقت موشک‌های استفاده‌شده در آن مورد توجه مقامات غربی و اسرائیلی قرار گرفته است، هدف از این عملیات‌ها را تقویت بازدارندگی و نمایش قدرت و تسلیحات پیشرفته ایران دانست. دیپلمات‌ها و کارشناسان بر این عقیده هستند که تمایل ایران به شلیک موشک‌ها تا حدی ناشی از تخلیه خشم، بخشی برای هشدار و تا حدودی هم فروش به مشتریان آینده باشد.
  • تنش‌زدایی در ۷۲ ساعت

    دنیای اقتصاد-گروه‌خبر: تنش میان ایران و پاکستان تنها ۷۲ساعت به طول انجامید؛ عصر روز گذشته وزیران خارجه دو کشور در یک گفت‌وگوی تلفنی سیگنال‌های پایان تنش را به یکدیگر مخابره کردند و ساعتی پس از آن پاکستان پایان بحران در روابط دو جانبه را اعلام کرد و به این ترتیب روابط کامل دیپلماتیک مجددا برقرار شد.
  • ضرب‌الاجل یک ساله برای تکمیل سد نمرود

    ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور روز پنج‌شنبه در سفری یک روزه به فیروزکوه و دماوند و در دیدار با مردم این دو شهر، با اشاره به اینکه توسعه شهرستان دماوند از سوی دولت پذیرفتنی است، اما قطعا باید با حفظ قوانین، مقررات و حریم منابع طبیعی همراه باشد، تاکید کرد: با ساخت و سازهای مخرب برای طبیعت این شهرستان ولو اینکه از جانب افراد یا دستگاه‌های حکومتی یا متصل به قدرت باشد مخالفیم و قطعا با این‌گونه اقدامات غیرمجاز بدون اغماض برخورد خواهیم کرد. رئیسی در نشست شورای اداری شهرستان‌های دماوند و فیروزکوه نیز گفت: اینکه مردم ببینند قانون فقط برای برخی اعمال می‌شود و برخی که به قدرت متصل هستند از اعمال قانون مستثنی می‌شوند باعث احساس بی‌عدالتی و ایجاد نارضایتی می‌شود. مردم از این دولت انتظار اجرای عدالت و جلوگیری از تبعیض را دارند؛ تصور نکنیم مردم بی‌عدالتی را فراموش می‌کنند، بلکه اجحاف و بی‌عدالتی و تبعیض در ذهن مردم می‌ماند. وی همچنین در بازدید از سد مخزنی نمرود که عملیات اجرایی آن از سال ۸۴ آغاز شده، در جریان تکمیل این پروژه قرار گرفت‌. رئیس‌جمهور ضرب‌الاجل یک ساله برای اتمام این پروژه ۱۸ ساله برای مسوولان استانی تعیین کرد./ایسنا /ایرنا
  • ایران فرمول‌های بهره‌وری را کشف کرد

    رضا نیازمند: من دیدم سازمان بهره‌وری هم روشی برای اندازه‌گیری بهره‌وری ندارد. تمام کوشش خودم را روی این قرار دادم که در این سازمان روشی علمی برای اندازه‌گیری بهره‌وری تعیین کنیم تا بهره‌وری بخش‌های مختلف هر کشور با کشور دیگر قابل قیاس شود. در آن زمان در سایر ممالک هم فرمول معینی برای اندازه‌گیری بهره‌وری وجود نداشت، ولی در برخی ممالک افرادی بودند که در این راه کوشش می‌کردند یا در دانشگاه‌ها دروسی در این باره تدریس می‌کردند که نزدیک به همین موضوع استخدام شدند و مامور شدند فرمول‌هایی برای اندازه‌گیری بهره‌وری تعیین کنند. سال بعد هم من نایب رئیس این سازمان بودم و بودجه این کار را زیاد کردم. من مرتب دنبال این کار بودم تا به تدریج و پس از چند سال فرمول‌ها پیدا شد: حساب بهره‌وری در کل اقتصاد کشور، بهره‌وری در بخش‌های اصلی اقتصاد، بهره‌وری در صنایع معین و بالاخره بهره‌وری در سطح کارخانه‌ها.
  • دکه - ۱۴۰۲/۱۰/۳۰

    روزنامه کیهان در مطلبی با عنوان «پاکستان باید از سپاه تشکر کند» نوشت: آیا اعضای این گروه با مجوز قانونی دولت پاکستان در آن کشور حضور دارند؟ یا حضور آنها غیر‌قانونی است؟ اگر حضورشان قانونی و با کسب مجوز اقامت از سوی دولت پاکستان صورت گرفته است! پرسش بعدی آن است که چرا دولت پاکستان به این گروه تروریست که بارها با صدور بیانیه بر انجام عملیات تروریستی علیه مردم ایران تاکید کرده است، اجازه حضور و فعالیت تروریستی از خاک خود را داده است؟! چنانچه این تروریست‌ها به گونه‌ای غیر‌قانونی در خاک پاکستان حضور دارند! پای این پرسش به میان کشیده می‌شود که چرا دولت پاکستان طی چندین سالی که از حضور تروریست‌ها در خاک کشورش می‌گذرد، از اخراج آنها خود‌داری کرده است؟!
  • روی محدودسازی تنش شرط‌بندی نکنید

    دنیای‌اقتصاد: سرمایه‌گذاران باید از تشدید تنش‌ها در خاورمیانه بترسند، آن هم نه فقط به خاطر حملات یمنی‌ها به کشتیرانی دریای سرخ. مت گرتکن استراتژیست ارشد ژئوپلیتیک در‌BCA Research، ۱۹ ژانویه در سایت بارونز نوشت: به عنوان یک پیش‌بینی‌کننده ژئوپلیتیک در ۱۷ سال گذشته، یکی از مهم‌ترین درس‌هایی که آموخته‌ام این است که دولت-ملت‌ها، مانند افراد، اغلب فاقد خودکنترلی هستند. ترس می‌تواند باعث شود کشورها به تهدیدهای بالقوه و نه‌تنها تهدیدهای قابل اثبات حمله کنند. بدون موانع کشورها بیش از حد تهاجمی می‌شوند. گروه تروریستی القاعده از افغانستان حمله هولناکی را علیه آمریکا انجام داد. ایالات متحده در افغانستان تلافی کرد، اما سپس به دلایل مشکوک به عراق روی آورد و صدام حسین را سرنگون کرد. امروز هر دو احزاب سیاسی و اکثریت مردم موافق هستند که جنگ عراق اشتباه بوده است. اکنون خاورمیانه دوباره در حال بی‌ثباتی است. بایدن پس از حملات ۷ اکتبر به اسرائیل هشدار داد که مانند آمریکا پس از ۱۱ سپتامبر دچار خشم نشود و مرتکب «اشتباه» نگردد. او احتمالا به سناریویی اشاره می‌کرد که در آن اسرائیل نه تنها در مورد حماس بلکه علیه حزب‌الله و ایران نیز تلافی می‌کند.
  • منابع هژمونی منطقه‌ای ایران

    دنیای اقتصاد-شهلا زمانی‌اسکوئی: بن سوداوار محقق مطالعات جنگ کالج سلطنتی لندن در نشریه اینترنتی کانورسیشن به تحولات اخیر در منطقه پرداخت و نوشت: تلاش‌‌‌های متعدد نیروهای یمنی برای حمله و اختلال در حمل‌ونقل بار در دریای سرخ با حملات هوایی بریتانیا و ایالات متحده به مناطق تحت کنترل یمنی‌‌‌ها از جمله صنعا، پایتخت، مواجه شده است. این مداخله نشان‌دهنده سطح قابل‌توجهی از تشدید تنش در خاورمیانه است و نشان می‌دهد که این منطقه تا چه اندازه بی‌‌‌ثبات شده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر