شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۷۱ دنیای اقتصاد

اخبار خبر - روزنامه شماره ۵۹۷۱

  • ترس از مثلث راهبردی؛ دلیل فروش سلاح

    دنیای اقتصاد: ایالات متحده و فرانسه در ۵ سال گذشته صادرات جهانی تسلیحات به متحدان را هدایت کردند، زیرا فروش روسیه کاهش یافت. الجزیره در گزارشی نوشت که بر اساس گزارش جدید موسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم (SIPRI) مواضع تهاجمی برخی دولت‏‏‌ها باعث فروش تسلیحات در اروپا، خاورمیانه و آسیا در ۵ سال گذشته شده است.
  • ۶ هزار سیل‌زده در انتظار کمک‌رسانی‌

    دنیای اقتصاد-فاطمه علي‌اصغر: «هنوز بسیاری از روستاهای منطقه کاجو قصرقند راه‌های دسترسی‌شان مسدود است و فقط با لودر و ماشین‌های شاسی‌بلند می‌توان به آنها ورود کرد آن هم به سختی.» یکی از فعالان اجتماعی سیستان‌وبلوچستان اینها را به «دنیای اقتصاد» می‌گوید. این درحالی است که آخرین خبر منتشر شده از محمدحسن نامی، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گویای آن است که «دیگر روستای محاصره‌شده در سیل نداریم.» هنوز هم تصاویری از مردم روستاهای دورافتاده شهرهای سرباز، قصردشت، نیکشهر، دشتیاری، چابهار و زرآباد نشان می‌دهد که آنها از امکانات مناسبی برای زندگی بهره‌مند نیستند.
  • کسری بودجه یا انتظارات تورمی؟

    دنياي اقتصاد: قیمت ارز و طلا افزایش پیدا کرده و همین موضوع موجب نگرانی مردم شده است. اگرچه برخی افزایش نرخ ارز را به دلیل جبران کسری بودجه دولت می‌دانند، اما نمایندگان در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» افزایش نرخ ارز را ناشی از انتظارات تورمی عنوان کردند. محبی، عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس دلیل افزایش نرخ ارز و طلا را تورم انتظاری و تورم معمول و سالانه دانست که در کشور وجود دارد و انتظار این است که این تورم خود را در پایان سال نشان دهد. همچنین علیپور، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس عنوان کرد که مردم انتظار داشتند قیمت‌ها بعد از انتخابات جهش پیدا کند. بنابراین بخشی از افزایش قیمت ارز و طلا ناشی از این موضوع است.
  • تلاوت قرآن «هنر مقدس» است

    در اولین روز از ماه مبارک رمضان «محفل انس با قرآن» بعدازظهر روز گذشته با حضور حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد. رهبر انقلاب در این مراسم در سخنانی تلاوت قرآن را «هنر مقدس» خواندند و تاکید کردند: باید هدف اصلی از این کار بسیار با ارزش، انتقال معنی و پیام قرآن به آحاد مردم و جامعه و زمینه‌سازی برای تدبر در قرآن باشد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اظهار خرسندی از تعداد بالای قاریان جوانِ «صحیح‌خوان» و «خوشخوان» در کشور، رشد فزاینده قاریان جوان را از نعمت‌های بزرگ انقلاب اسلامی برشمردند و افزودند: قرآن یک هنر الهی و خدایی است و مهم‌ترین وظیفه قاری قرآن، انتقال معانی و «تصویرسازی‌های قرآن» در موضوعات مختلف، به ذهن مستمعین است. بنابراین قاریان قرآن مصداق مبلغین رسالت‌های الهی هستند و خود را نیز باید با شرایط یک مُبلغ رسالت‌های الهی تطبیق دهند.
  • در رمضان «کرامت» بخواهید

    آیت‌الله العظمی جوادی آملی در سخنانی کرامت‌طلبی در ماه مبارک رمضان را مورد توصیه قرار دادند و بیان کردند: به ما فرمود: شما در این ماه، کرامت بخواهید؛ زیرا خداوند آبروی انسان کریم را نمی‌ریزد و همیشه آن را حفظ می‌کند؛ کرامت وصف خاصّ فرشتگان است. فرشتگان، بندگان مکرمند، شما هم در این ماه مبارک کنار سفره کرامت دعوت شده‌‌اید؛ سعی کنید، کریم بشوید. کرامت، یعنی نزاهت از پستی و فرومایگی؛ همه دستورات اسلام به انسان روح کرامت می‌بخشد چون از ناحیه خدای کریم آمده است. اگر انسان بیش از مقداری که برای حفظ آبرو نیاز است عمر خود را صرف دنیا کند ضرر کرده و برای او وبال است. اسلام از طرفی می‌گوید: دل به دنیا مبند و از طرف‌ دیگر می‌فرماید: کریمانه زندگی کن، برای کرامت جامعه اسلامی تولید داشته باش و برای سربلندی خود و جامعه اسلامی تلاش و کوشش کن، دیگران را نیز از دسترنج خود برخوردار ساز.
  • نفوذ فزاینده چین در خاورمیانه

    دنیای ‌اقتصاد: در ۱۰ مارس ۲۰۲۳، ایران و عربستان سعودی برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک پس از یک دوره ۶ ساله توافق کردند. هر دو کشور متعهد به افتتاح سفارتخانه در کشورهای یکدیگر و احیای توافق‌نامه‌‌های مهم امضا شده بین دو کشور در گذشته شدند. این توافق با میانجی‌گری چین انجام شد.به گزارش مدرن دیپلماسی، بر اساس بیانیه چین، ایران و عربستان سعودی قرار شد از سرگیری روابط دیپلماتیک بین آنها و بازگشایی سفارت‌‌ها و نمایندگی‌های‌شان در مدت حداکثر دو ماه بعد اتفاق بیفتد. این توافق چند دلیل مهم داشت؛ نخست، چند مفسر استدلال کردند که توافقی که با میانجی‌گری چین انجام شد، تکرار قوی این واقعیت بود که نفوذ پکن در خاورمیانه در سال‌های اخیر به طور قابل‌توجهی افزایش یافته است؛ در حالی که نفوذ ایالات متحده به دلیل تعامل اقتصادی فزاینده چین با خاورمیانه رو به کاهش بود. جالب اینجاست که واشنگتن در حالی که نسبت به پایبندی ایران به تعهداتش در رابطه با توافق محتاط بود، از این توافق در صورت کمک به ثبات خاورمیانه به‌ویژه در مورد یمن و سوریه استقبال کرده بود.
  • علامت تجاری نوکیا در موعد مقرر تمدید شده است

    رضا بادامچی وکیل دادگستری و نماینده شرکت ایرانی نماینده نوکیا درایران در گفت‌وگو با دنیای اقتصاد درواکنش به مطلبی که در ۱۷اسفند با عنوان «تامل حقوقی در علامت تجاری نوکیا در ایران » به قلم دکتر فرشید فرحناکیان منتشرشد گفت : شرکت نوکیا از سال ۱۳۷۲.۰۶.۲۸علامت تجاری NOKIA را در ایران ثبت کرده و درحال حاضر مالک رسمی ۵فقره علامت تجاری است و تمامی علامت‌های فوق درموعد مقررتمدید شده و معتبر هستند. او همچنین گفت: اولا مستند به مواد ۱۳۱ الی ۱۳۶ آیین‌نامه اجرایی قانون ثبت اختراعات طرح‌‌‌های صنعتی و علائم تجاری مصوب ۱۳۸۷.۱۱.۱تمدید علائم تجاری در روزنامه رسمی آگهی نمی‌شود و اطلاعات مربوط به تمدید علامت در دفتر ثبت علائم تجاری و گواهینامه مربوطه درج می‌شود. ثانیا علامت تجاری نوکیا طی ۵ فقره اظهارنامه از سال ۱۳۷۲ در ایران ثبت داخلی شده و تمامی آنها در مواعد مقرر تمدید شده و دارای اعتبار است. همچنین این علامت طی ۱۸۰ فقره اظهار‌نامه بین‌المللی تحت معاهده مادرید در بسیاری از کشورهای جهان ثبت که۳ فقره از این اظهار‌نامه‌ها تحت معاهده مذکور در ایران ثبت بین‌المللی نیز شده است. ثالثا مستند به بند «ه» ماده ۳۲ قانون فوق و همچنین طبق ماده ۶ مکرر کنوانسیون پاریس علامت تجاری NOKAI جزء علائم مشهور بود و بهره‌مندی از حمایت‌های کانونی در خصوص این علامت حتی نیاز به ثبت نیز ندارد.
  • تمیزی و نظم شهر با ادب سوئیسی‌ها همراه بود

    اصلا تصور چنین چیزی را در ایران نمی‌کردم، در ایتالیا هم یا نبود، یا من دقت نکردم چون یک شب بیشتر ایتالیا نبودم یا مثلا در سوئیس دیدم این پیاده‌روها چقدر تمیز است و هیچ کس هیچ چیزی روی زمین نمی‌اندازد؛ البته فهمیدم که در پاریس این طوری نیست، اما خب سوئیس این طوری بود. مردم سوئیس فوق‌العاده مراعات همه‌چیز را می‌کردند. همه‌چیز تمیز و مرتب بود و اینها برایم تازگی داشت. در ضمن اینکه می‌دیدم این تمیزی و نظم شهر همراه با ادب، ادب خیلی زیاد سوئیسی‌ها همراه است. شمار آدم‌هایی که در خیابان‌ها بودند خیلی کم بود که بعدا دیدم همه اروپا همین طور است؛ یعنی مردم صبح می‌روند دنبال کارشان. این با سیستمی که در شرق در همه جایش دیدم فرق داشت.
  • دکه - ۱۴۰۲/۱۲/۲۳

    روزنامه جمهوری اسلامی در یادداشت خود با تیتر «قم چرا علیه کژی‌ها نمی‌ایستد» نوشت: ماجرای اعتراض یک خانم بی‌حجاب به عکس‌برداری یک طلبه جوان از او در یکی از درمانگاه‌های قم که بازتاب زیادی در فضای مجازی داشت، گوشه‌ای از عوارض منفی قصور حوزه علمیه قم در زمینه برخورد با کجروی‌هایی است که به نام روحانیت صورت می‌گیرد. کاملا روشن است که آن طلبه جوان که خود را موظف به عکسبرداری با تلفن همراه از یک خانم بی‌حجاب دانست، اولا از اولیات آداب و احکام امر به‌معروف و نهی از منکر بی‌اطلاع بود و ثانیا در جمعی تربیت شده که آکنده از تفکر افراطی و دور از منطق و اخلاق دینی است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر