شماره روزنامه ۵۹۹۸
|

  • مسیر پرپیچ‌و‌خم حذف واسطه‌گران خودرو

    دنیای اقتصاد: بررسی طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی همراه با اصلاح ایرادات شورای نگهبان در مجلس خاتمه یافت؛ حال این پرسش مطرح است که آیا قانون مذکور می‌تواند به آرامش بازار خودرو کمکی کند یا خیر. هر چند اجرای این طرح بخشی از بازارهای دلالی و سوداگری همچون خودرو را تحت تاثیر قرار خواهد داد، اما به نظر می‌رسد واسطه‌گرانی که طی ۵ سال گذشته توانسته‌اند از ده‌ها مانع وزارت صمت برای خرید و فروش سوداگرانه گذر کنند، حالا نیز قادر خواهند بود قانون مالیات عایدی بر سرمایه را به نحوی دور بزنند.
  • قطع سهمیه خودرویی «مادران» و «فرسوده‌ها»؟

    دنیای اقتصاد: سامانه یکپارچه تخصیص خودروهای داخلی در حالی این روزها به نوعی تعلیق شده و طرح فروش خاصی در آن اجرا نمی‌شود که این موضوع ابهاماتی را درباره سرنوشت سهمیه «خودروهای مادران و خودروهای فرسوده» ایجاد کرده است. این دو سهمیه تقریبا از سال ۱۴۰۱ لحاظ شدند که دو گروه مادران دارای دو فرزند (آنها که فرزند دومشان پس از ابلاغ قانون در تاریخ ۲۴ مهر ۱۴۰۰) دنیا آمده است و همچنین مالکان خودروهای فرسوده را در بر می‌گیرد. در این بین، سهمیه مادران با توجه به ابلاغ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، در نظر گرفته شده است و طبق آن، خودروسازان باید ۵۰ درصد از ظرفیت فروش خود را به مادران مشمول اختصاص دهند. به عبارت بهتر، شرکت‌های خودروساز داخلی مکلفند از زمان ابلاغ این قانون یک خودروی ایرانی به قیمت کارخانه به انتخاب و به نام مادر پس از تولد فرزند دوم به بعد در هر نوبت ثبت‌نام و تنها برای یک مرتبه، تحویل دهند.
  • افزایش قیمت گواهی اسقاط مونتاژی‌ها

    دنیای اقتصاد: بر اساس مصوبه هیات وزیران مبلغ گواهی اسقاط خودروهای مونتاژی افزایش یافت. طبق مصوبه دولت، با توجه به ابلاغ و اجرایی شدن آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو، گواهی اسقاط مورد نیاز برای شماره‌گذاری خودروهای مونتاژی از ۲۵درصد به یک و نیم گواهی اسقاط معادل ۵۲میلیون و ۵۰۰هزار تومان افزایش یافت.
  • عرضه تسلاهای ارزان سرعت می‌گیرد

    دنیای اقتصاد: شرکت خودروسازی تسلا در تلاش برای جلوگیری از مشکلات حاشیه سود و فروش خود، ارائه مدل‌های مقرون‌به‌صرفه‌تر را سرعت می‌بخشد. به گزارش ایسنا، این سازنده خودروهای الکتریکی قصد دارد تا قبل از نیمه دوم سال ۲۰۲۵ تولید خودروهای ارزان‌تر را آغاز کند و این زمانی است که قبلا نیز متعهد شده بود. شرکت تسلا به رهبری ایلان ماسک با کاهش تقاضای خودروهای الکتریکی و رکود فروش کنار آمده است. تسلا انتظارات رشد کوتاه‌مدت خود را کنترل و اعلام کرد که تحویل ممکن است کمتر از سال گذشته باشد. در این بیانیه آمده است نرخ رشد حجم فروش تسلا در سال ۲۰۲۴، ممکن است به طور قابل‌توجهی کمتر از نرخ رشدی باشد که در سال ۲۰۲۳ به دست آمده است، زیرا این شرکت روی عرضه نسل بعدی خودرو و سایر محصولات کار می‌کند.
  • نرخ پایین خرابی باتری خودروهای برقی

    دنیای اقتصاد: مخالفان خودروهای برقی همواره قیمت بالای تعویض باتری را دلیلی برای دوری از وسایل نقلیه برقی عنوان می‌کنند، اما مطالعه اخیر و داده‌های گردآوری‌شده نشان می‌دهد که نباید چندان نگران این موضوع بود. داده‌ها نشان می‌دهد به طور متوسط تنها ۱.۵درصد از خودروهای هیبریدی پلاگین به دلیل خرابی بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۳ به تعویض باتری نیاز داشته‌اند و این تعداد بین سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۳ به تنها یک‌درصد کاهش یافته است. ویژگی‌هایی از جمله مدیریت حرارتی و سیستم‌های خنک‌کننده، عمر باتری را طولانی‌تر کرده است. تعداد تعویض باتری خودروهای هیبریدی پلاگین قبل از مدل سال ۲۰۱۵ قطعا بیشتر بود. خودروهای مدل ۲۰۱۴ دارای نرخ تعویض ۳.۹درصدی هستند، در‌حالی‌که خودروهای ۲۰۱۳، نرخ ۴.۴درصدی دارند.
  • سبقت جنرال موتورز از پیش‌بینی‌ها

    دنیای اقتصاد: جنرال موتورز با انتشار نتایج سه‌‌ماهه خود نشان داد بالاتر از اهداف وال استریت را ثبت کرده و پیش‌بینی سالانه را با استناد به قیمت‌‌گذاری و تقاضای ثابت برای خودروهای موتور بنزینی‌اش افزایش داد. این شرکت پیش‌بینی سود پیش از مالیات تعدیل‌شده خود را برای سال به ۱۲.۵ تا ۱۴.۵میلیارد دلار افزایش داد، حال آنکه محدوده قبلی ۱۲ تا ۱۴میلیارد دلار بود. طبق اعلام جنرال موتورز، تقاضا در سه ماه اول به‌خوبی حفظ شد و قیمت‌ها در آوریل ثابت بود، هرچند این شرکت همچنان در حال برنامه‌ریزی برای کاهش ۲درصدی قیمت‌هاست. جنرال موتورز گزارش داده درآمد خالص در سه ماه اول ۲۴.۴درصد نسبت به دوره سال قبل افزایش یافته و به ۳میلیارد دلار رسیده است.
  • تغییر تاکتیک قیمت‌گذار خودرو

    دنیای اقتصاد: خودروسازان و مشتریان در حالی چشم‌انتظار تعیین‌تکلیف قیمت کارخانه‌ای خودروها در سال جدید هستند که به نظر می‌رسد سیاستگذار به جای اصلاح یکباره قیمت، مدل «خودرو به خودرو» را پیش گرفته است. با توجه به فریز یک‌ساله قیمت کارخانه‌ای خودروها، گمان می‌رفت سیاستگذار در همین هفته‌های ابتدایی سال ۱۴۰۳ دست به اصلاح قیمت خودرو بزند و مجوز مربوطه را برای خودروسازان صادر کند. با‌این‌‌حال، تا به امروز این اتفاق رخ نداده و نه مسوولان شورای رقابت و نه وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهارنظری درباره سرنوشت قیمت کارخانه‌ای خودروها در سال جاری نداشته‌اند. این در حالی است که از ابتدای سال جدید تا به امروز، قیمت کارخانه‌ای برخی خودروهای داخلی به صورت جداگانه و به اصطلاح تک‌به‌تک بالا رفته است. این موضوع، این تصور را ایجاد کرده که ظاهرا سیاستگذار قصد دارد به جای اصلاح قیمت یکجا و یکباره همه خودروها (شیوه مرسوم این سال‌ها) قیمت هر خودرو را جداگانه و در فاصله‌های زمانی متفاوت اصلاح کند.
  • اولویت سیاستگذار خودرو برای تخصیص ارز

    دنیای اقتصاد: در شرایطی که حواشی تخصیص ارز ۸میلیارد دلاری به خودرو هنوز ادامه دارد، روز گذشته وزیر صمت ادعای عجیبی در مورد اولویت تامین ارزی شرکت‌ها مطرح کرد. گمرک در هفته گذشته لیستی از شرکت‌های دریافت‌کننده ارزی کشور منتشر کرد که برخی از شرکت‌های خصوصی خودروساز جزو ۱۰ شرکت‌کننده اول دریافت‌کنندگان ارز قرار داشتند. در این زمینه برخی منتقدان با مقایسه ارز تخصیصی به خودروسازان مونتاژی و واردات خودرو تاکید کردند که سیاستگذار خودرو با روندی که در تخصیص ارز به شرکت‌ها در پیش گرفته، به‌نوعی تمایلی به ورود خودروهای خارجی که با هدف تنظیم بازار از سال گذشته برقرار شده، ندارد.
  • رونمایی از طرح اولیه ابرخودروی ام‌جی

    دنیای اقتصاد: در نمایشگاه اتومبیل پکن یک طرح اولیه از ابرخودرویی برقی رونمایی شد که سرعت آن در ۱.۹۱ثانیه از صفر به ۱۰۰کیلومتر می‌رسد و در صورت ساخت، آیرودینامیک‌ترین خودروی جهان خواهد بود. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، شرکت ام‌جی موتورز طرح اولیه هایپرخودروی برقی EXE۱۸۱ را در نمایشگاه اتومبیل پکن ۲۰۲۴ میلادی معرفی کرد. طبق اعلام این شرکت، سرعت خودروی مذکور در ۱.۹۱ثانیه از صفر به ۱۰۰کیلومتر بر ساعت می‌رسد. EX۱ با الهام از جت های جنگنده همراه دو چتر نجات ساخته شده است. طبق بیانیه ام جی موتور حداکثر سرعت خودرو ۲۵۷ مایل بر ساعت است. اگر EXE به مرحله تولید برسد، آیرودینامیک‌ترین خودروی تولیدی جهان خواهد بود. شرکت سازنده EXE در بیانیه‌ای اعلام کرد طرح اولیه خودروی برقی مذکور در راستای محصولات پرسرعت و نوآورانه شرکت است که قبلا تولید شده‌اند.
  • سرمایه‌گذاری برقی هوندا

    دنیای اقتصاد: هوندا ۱۱میلیارد دلار برای راهبرد خودروهای برقی در کانادا هزینه می‌کند. به گزارش ایسنا، شرکت خودروسازی هوندا موتور ۱۵میلیارد دلار کانادا (۱۱میلیارد دلار آمریکا) را برای تولید زنجیره تامین وسایل نقلیه الکتریکی خود در کانادا با میلیاردها دلار کمک مالی دولتی هزینه خواهد کرد، زیرا این خودروساز ژاپنی به دنبال افزایش تقاضای بلندمدت در منطقه است.
  • مدل‌های جدید نیسان و مزدا در چین

    دنیای اقتصاد: نیسان موتور و مزدا موتور خودروهای جدیدی طراحی شده برای رانندگان چینی را ارائه کردند که نشان‌دهنده تلاش جدید خودروسازان ژاپنی برای بازپس‌گیری جایگاه خود در بزرگ‌ترین بازار خودروی جهان است. این مدل‌ها از جمله خودروهای مفهومی، در نمایشگاه خودروی پکن معرفی شدند و نشان‌دهنده تلاشی برای پاسخگویی بهتر به تقاضای مصرف‌کنندگان چینی هستند. بازیگران خارجی مانند نیسان، سهم بازار خود را در چین از دست داده‌اند، زیرا سازندگان محلی مانند بی‌وای‌دی بهتر توانسته‌اند سلیقه رانندگان جوان را هدف قرار دهند.
  • شاسی‌بلند ‌الکتریکی تویوتا می‌آید

    دنیای اقتصاد: تویوتا ۱.۴میلیارد دلار برای تولید یک شاسی‌بلند تمام‌الکتریکی دیگر در ایالات‌ متحده سرمایه‌گذاری می‌کند. تویوتا موتور با سرمایه‌گذاری ۱.۴میلیارد دلاری در کارخانه‌ای در ایندیانا، برنامه‌های خود را برای تولید و فروش خودروهای الکتریکی بیشتر در ایالات متحده پیش می‌برد که دومین اعلامیه این خودروساز ژاپنی در سال جاری است.
  • انحراف ارزی بازار خودرو

    دنیای اقتصاد: تخصیص سه‌میلیارد دلار به مونتاژکاران خودرو این سوال را مطرح کرده که ارز مذکور چرا به تنظیم بازار خودرو کمکی نکرده است؟ واضح است که مسیرهای فراوانی برای تنظیم بازار پیش پای سیاستگذار بوده است؛ به‌طوری‌که مسیر واردات هم می‌توانست در کنار تزریق ارز به مونتاژی‌ها به‌طور همزمان مورد نظر قرار بگیرد.
  • جهش تولید خودرو با کدام پول؟

    دنیای اقتصاد: وزیر صنعت، معدن و تجارت در حالی از برنامه این وزارتخانه برای رشد تولید روزانه خودرو خبر داده که همچنان خبری از اصلاح قیمت کارخانه‌ای خودروها - به عنوان یکی از ارکان اصلی جهش تولید - نیست. وزیر صمت با تاکید بر برنامه‌های توسعه‌ای این وزارتخانه برای صنعت خودرو طی سال جاری، گفته که «درحال‌حاضر تیراژ روزانه تولید خودرو به پنج‌هزار دستگاه رسیده و تلاش می‌کنیم این رقم ۲۰‌درصد افزایش یابد». با توجه به این گفته وزیر صمت، اگر برنامه این وزارتخانه عملی شود، تولید خودرو در کشور به روزی شش‌هزار دستگاه خواهد رسید. علی‌آبادی پیش‌تر نیز عنوان کرده بود که تولید خودرو در سال جاری و در مقایسه با سال گذشته ۱۵درصد بالا خواهد رفت. با توجه به تولید بالغ بر یک‌میلیون و ۳۰۰‌هزار دستگاهی خودرو در سال گذشته، تحقق رشد ۱۵درصدی به معنای افزایش تیراژ تا بالای یک‌میلیون و ۵۰۰‌هزار دستگاه است.
  • تکذیب معامله حواله خودروی جانبازان

    دنیای اقتصاد: بازار سیاه معاملات حواله خودروهای وارداتی در حالی از ماه‌ها قبل شکل گرفته و در این بین، حواله خودروهای جانبازان نیز به چشم می‌آید که مدیر کل تسهیلات و رفاهی بنیاد شهید و امور ایثارگران، این خرید‌وفروش‌ها را از اساس تکذیب کرد. میثم اروز در گفت‌و‌گو با خبرگزاری تسنیم گفته که «وقتی هنوز حواله‌ای صادر نشده و خودرویی وارد نکرده‌ایم تا قیمت‌گذاری شود، دقیقا چه چیزی خرید‌و‌فروش می‌شود؟» به گفته وی، تماس‌هایی از طرف جامعه ایثارگری انجام شده که می‌گویند دلالان تماس می‌گیرند و آنها برای فروش حواله خودرویشان با قیمت‌های چندمیلیاردی، تحریک می‌کنند؛ هدف دلالان دامن زدن به اخبار دروغ خریدوفروش حواله خودروی وارداتی است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر