شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۱۴ دنیای اقتصاد

اخبار خودرو - روزنامه شماره ۵۹۱۴

  • ایران از بازار خودروی روسیه جا ماند

    دنیای اقتصاد: بازار خودروی روسیه که قرار بود پس از خروج شرکای خارجی به واسطه تحریم‌ها، پله ترقی خودروسازی ایران شود، حالا چین را به بزرگ‌ترین صادر کننده خودروی جهان تبدیل کرده است. در گزارشی که روز گذشته خبرگزاری راشاتودی روسیه منتشر کرد، برندهای چینی در سال گذشته میلادی بیش از ۹۰درصد از کل واردات خودروی روسیه را به خود اختصاص داده‌اند. بدین ترتیب خودروسازان چینی به پشتوانه دیپلماسی و حمایت‌های دولتی، به‌سرعت بازار خودروی روسیه را تصاحب کردند. این در شرایطی است که خودروسازی ایران نتوانست سهمی از بازار خودروی این کشور را برای خود حفظ کند.
  • پیگیری واردات خودرو در مجلس

    دنیای اقتصاد: با اظهارنظر روز گذشته معاون سازمان برنامه و بودجه که گفته بود واردات خودرو جزو اولویت‌های دولت برای تخصیص ارز نیست و همچنین گزارش روز گذشته «دنیای اقتصاد» مبنی بر تخصیص ارز واردات به مونتاژ، دیروز جو حاکم بر صحن مجلس تحت‌تاثیر موضوعات خودرویی به‌خصوص سنگ‌اندازی‌ها در مسیر واردات خودرو قرار داشت. همچنین صبح امروز، وزیر صمت برای پاسخ به سوال نمایندگان مجلس در مورد واردات خودرو باید در بهارستان حاضر شود.
  • مدت شارژ، دردسر جدید سایبرتراک

    مهر: باتری‌هایی که تسلا برای خودروی سایبرتراک خود به کار می‌برد، با چالش مدت‌زمان شارژ روبه‌رو شده‌اند و ادعا شده مدت‌زمان شارژ ۸۰درصد باتری طولانی‌تر از بازه‌ای است که شرکت اعلام کرده است. به گزارش گیزموچاینا، عملکرد شارژ خودروی سایبر تراک تسلا با باتری جدید ۴۶۸۰ (که قطر آن ۴۶ و ارتفاع آن ۸۰‌میلی‌متر است) با انتقاداتی روبه‌رو شده است. در وهله نخست نگرانی‌ها از خودروی مدلY شروع شد که پس از به‌کارگیری باتری ۴۶۸۰، سرعت شارژی آن به میزان قابل‌توجهی کاهش یافت. اخیرا نیز منحنی شارژ باتری سایبرتراک فاش شده و به نظر می‌رسد نگرانی‌ها در این زمینه را تایید می‌کند. این امر نشان می‌دهد احتمالا مدت زمان شارژ خودروی عظیم تسلا بسیار طولانی خواهد بود. سایبرتراک نخستین خودروی تسلاست که در آن از باتری‌های ۴۶۸۰ استفاده شده و همین امر در اوایل سال ۲۰۲۳ میلادی به توقف تولید باتری ۴۶۸۰ مدل Y در کارخانه گیگافکتوری منجر و دلیل آن اختلال در عملکرد باتری اعلام شد.
  • صعود فیسکر

    ایسنا: فیسکر ۴۷۰۰ خودروی الکتریکی را در سال ۲۰۲۳ تحویل می‌دهد. شرکت خودروسازی آمریکایی فیسکر اعلام کرد که تحویل خودروهای برقی این شرکت در سه‌ماهه پایانی بیش از چهار برابر افزایش یافت و به این شرکت کمک کرد حدود ۴۷۰۰ خودرو را در سال تحویل دهد. این شرکت اعلام کرد که افزایش حجم فروش سه‌ماهه عمدتا ناشی از تقاضای قوی برای شاسی‌بلند فیسکر اوشن با قیمت حدود ۶۹هزار دلار بوده است. فیسکر اولین تحویل خود را به مشتریان ایالات‌متحده در ماه ژوئن آغاز کرد. فیسکر افزود که این شرکت در ژانویه برنامه‌ای برای افزایش فروش و تحویل به منظور همسویی ظرفیت تولید با تقاضای قوی برای شاسی‌بلند اوشن اعلام خواهد کرد. شرکت‌های کوچک‌تر خودروهای برقی با کاهش ذخایر نقدی مواجه هستند که تحت فشار هزینه‌های بالای مربوط به افزایش تولید و کاهش قیمت‌ها برای افزایش تقاضاست. طبق گزارش رویترز، این شرکت پیش‌بینی تولید سالانه خود را دو بار در دو ماه گذشته کاهش داد زیرا تولید را برای تامین نیازهای سرمایه در گردش کاهش داد.
  • خیز روسیه برای رشد تولید لادا

    ایسنا: آوتوواز روسیه تولید خودرو را به ۵۰۰هزار دستگاه در سال ۲۰۲۴ افزایش می‌دهد. آوتوواز، شرکت خودروسازی روسیه، اعلام کرد که قصد دارد تولید خودروهای خود را با برند لادا در سال آینده به ۵۰۰هزار دستگاه افزایش دهد، پس از اینکه اهداف سال ۲۰۲۳ توسط تحریم‌های آمریکا مورد هدف قرار گرفت. این شرکت اعلام کرد که آوتوواز، بزرگ‌ترین خودروساز روسی در سال ۲۰۲۳، بیش از ۳۷۴هزار خودروی لادا تولید کرده و این رقم مطابق با پیش‌بینی کاهش‌یافته در نوامبر است. ایالات‌متحده در ماه سپتامبر تحریم‌های جدیدی را علیه پایگاه صنعتی، بخش دریایی و تامین‌کنندگان فناوری روسیه و همچنین تاسیسات سیستم‌های تسلیحاتی روسیه اعمال کرد. آوتوواز در میان این تحریم‌ها بود. بر اساس گزارش رویترز، آوتوواز در نوامبر اعلام کرد که پیش‌بینی تولید خود را برای لادا، تنها برند خودروی خود، به حدود ۱۰درصد کمتر از ۴۰۰هزار دستگاهی که قبلا به دلیل تحریم‌ها تخمین زده شده بود، کاهش داده است. آوتوواز در سپتامبر گفت که انتظار می‌رود بازار روسیه برای خودروها و وسایل نقلیه تجاری سبک در سال جاری به یک‌میلیون دستگاه برسد و پیش‌بینی خود را از ۸۷۵هزار دستگاه در ژوئن افزایش داد.
  • بررسی قیمت‌‌گذاری خودرو در شورای رقابت

    دنیای اقتصاد: شورای رقابت امروز جلسه ۶۳۲ خود را تشکیل می‌دهد. در این جلسه قرار است در مورد قیمت‌گذاری جدید برای خودرو تصمیم‌گیری شود. آخرین قیمت‌گذاری خودرو توسط شورای رقابت اردیبهشت‌ماه امسال انجام شد. این تعیین قیمت بعد از ۱۸ ماه فریز قیمتی رخ داد که رشد ۱۰ تا ۴۹درصدی قیمت محصولات خودروسازان در اردیبهشت‌ماه نتوانست رضایت آنها را جلب کند. مرداد و شهریور سال جاری نیز کاملا تحت‌تاثیر انتظار خودروسازان برای رشد قیمت بود، تا جایی که آنها شروع به دپوی محصولات خود کردند به این امید که در نهایت شورای رقابت با گذشت سه ماه از آخرین قیمت‌گذاری، با رشد بهای کارخانه محصولات آنها موافقت کند.
  • چالش در بازار قطعات یدکی مونتاژی‌ها‌

    دنیای اقتصاد: تامین قطعات خودروهای مونتاژی این روزها به یکی از دغدغه‌های اصلی خریداران این خودروها بدل شده است. دارندگان این خودروها معتقدند لوازم یدکی مورد نیاز به‌سختی، آن هم با قیمت بالایی عرضه می‌شود. تنها نگاهی به قیمت‌های ثبت‌شده در بازار لوازم یدکی خودروهای مونتاژی کاملا مبین این موضوع است که دارندگان این خودروها هزینه‌های زیادی برای تامین قطعات موردنیاز خودروی خود می‌پردازند. برای مثال قیمت چراغ جلوی تیگو ۷ پرو از نمایندگی حدود ۲۱میلیون تومان است. روز گذشته رئیس اتحادیه تعمیرکاران خودرو نیز این موضوع را تایید کرده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر