شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۳۱ دنیای اقتصاد

اخبار خودرو - روزنامه شماره ۵۹۳۱

  • منطقه پایلوت خودروهای برقی

    دنیای اقتصاد-گروه خودرو: واردات خودرو به مناطق آزاد قرار است با اولویت مدل‌های برقی و هیبریدی انجام شود؛ به نظر می‌رسد این مناطق قرار است همانند طرح بنزینی دولت در سال۱۴۰۰، پایلوت عرضه خودروهای برقی و هیبریدی در کشور شود. با این حال عرضه این نوع خودرو با چالش‌های بزرگی روبه‌رو است.
  • دو شرط فروش خودرو درحاشیه بازار

    دنیای اقتصاد: حواشی فروش ۱۲۰هزار دستگاه خودرو مازاد دو خودروساز بزرگ کشور هنوز ادامه دارد. اگرچه پس از انتشار صورت‌جلسه فروش ۱۲۰هزار خودرو که با هدف تامین نقدینگی و پرداخت بدهی به قطعه‌سازان مصوب شده بود، قیمت‌ها در بازار خودرو به‌یک‌باره روند صعودی به خود گرفت؛ با‌این‌حال سوال اصلی که در حواشی فروش این تعداد خودرو مطرح شد این بود که مگر خودروساز فروش مازاد دارد؟ در حال حاضر خودروسازان در تحویل بسیاری از خودروها تاخیر دارند و به دلیل مشکلات نقدینگی و همچنین بدهی به قطعه‌سازان نمی‌توانند طبق برنامه تولید پیش روند.
  • پژوپارس می‌رود؟

    دنیای اقتصاد: «مهلت خواستن و مهلت گرفتن» برای استانداردسازی خودروهای تولیدی، شگردی است که در دو دهه گذشته خودروسازان برای تعویق استانداردها به کار گرفته‌اند. روند نیز به این شکل بوده که سازمان ملی استاندارد و سازمان حفاظت از محیط زیست، استانداردهایی را با در نظر گرفتن مهلت قانونی، به خودروسازان ابلاغ می‌کنند و شماره‌گذاری خودرو نیز منوط به اجرای استانداردها می‌شود. بااین‌حال خودروسازان با نادیده گرفتن مهلت مقرر، با نامه و خواهش و لابی‌گری و واسطه قرار دادن نماینده و مسوولان و غیره، بازه زمانی را عقب می‌اندازند. جالب اینجاست که حق قانونی مصرف‌کننده برای تحویل خودرو در موعد مقرر و قیمت مورد توافق، مهم‌ترین دلیل تاخیر در استانداردسازی عنوان می‌شود.
  • فولکس الکتریکی ارزان می‌آید

    دنیای اقتصاد: فولکس واگن در حال کار روی یک خودروی الکتریکی پایه، کوچک و مقرون‌به‌صرفه است که باید تا قبل از سال ۲۰۲۷ به عنوان یک مدل تولید سری، عرضه شود. این خودروی شهری باتری‌دار که می‌تواند نام ID.۱ را یدک بکشد، قرار است با قیمتی کمتر از ۲۲هزار دلار یا ۲۰هزار یورو عرضه شود و زیر هاچ‌بک آینده فولکس‌ واگن ID.۲ قرار خواهد گرفت که توسط کانسپت ID.۲all پیش‌نمایش شده بود. قیمت این خودرو در زمان عرضه به بازار اروپا حدود ۲۷هزار و ۵۰۰دلار (۲۵هزار یورو) بود. عرضه فولکس جدید خبر خوبی برای خریداران خودروهای برقی در اروپاست و نشان‌دهنده تغییری سالم به سمت خودروهای ارزان‌تر و ساده‌تر با باتری است، زیرا همه نمی‌خواهند یا نمی‌توانند یک خودروی الکتریکی گران را بخرند.
  • رشد فروش خودروهای برقی در تایلند

    دنیای اقتصاد: فروش خودروهای برقی تایلند با ورود اولین مدل‌های داخلی به بازار احتمالا دو برابر می شود. به گزارش ایسنا، فروش خودروهای برقی تایلند ممکن است در سال جاری دو برابر شود زیرا سازندگان چینی آماده عرضه اولین مدل‌های داخلی خود هستند. از طرفی، با توجه به حدود ۲.۴میلیارد دلار مشوق‌های دولتی تقاضای مصرف‌کننده را افزایش می‌دهد. کریسدا اوتاموت، رئیس انجمن خودروهای برقی تایلند، گفت: ثبت‌نام خودروی برقی جدید احتمالا تا پایان سال به ۱۵۰هزار نفر خواهد رسید.
  • تردید مرسدس درباره باتری‌های جامد

    دنیای اقتصاد: مرسدس بنز نیاز به باتری‌های حالت جامد را زیر سوال می‌برد.باتری‌‌های حالت جامد در حال حاضر رایج هستند. هر خودروسازی در تلاش است تا فناوری شارژ سریع را با مصرف انرژی بیشتر تجاری‌‌سازی کند، اما این سرمایه‌‌‌گذاری ممکن است ارزشش را نداشته باشد؛‌ حداقل طبق گفته مرسدس بنز. مارکوس شفر، مدیر ارشد فناوری مرسدس، در مصاحبه اخیر خود در مورد این موضوع بحث کرده است. به گفته شفر، پیشرفت‌‌ها در باتری‌‌های لیتیوم یون، یعنی چگالی انرژی، دو فناوری باتری‌‌های متضاد را در «مسابقه‌ای روبه‌رو» قرار داده است. تویوتا و دیگر خودروسازان به امید دستیابی به موفقیت در تجاری‌سازی این فناوری، سرمایه خود را به فناوری حالت جامد اختصاص می‌دهند. این شامل مستقیم‌ترین رقیب مرسدس، بی‌ام‌و، می‌شود. این موضوع روی کاغذ عالی به نظر می‌رسد: به‌سرعت شارژ کنید و قدرت زیادی را در یک بسته سبک وزن نگه دارید. اما به گفته شفر، به طور خاص، شارژ سریع‌‌تر به یک موضوع مورد بحث تبدیل شده است.
  • روایت «استاندارد» از مافیای قطعات وارداتی

    دنیای اقتصاد: رئیس سازمان ملی استاندارد گفت: مافیای واردات قطعات خودرو در مسیر تدوین استانداردها اختلال ایجاد می‌کنند.به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مهدی اسلام‌پناه، رئیس سازمان ملی استاندارد، گفت: در ابتدای دولت فقط ۵۰ قطعه استاندارد در قطعه‌سازی خودرو وجود داشت و مابقی قطعات بدون استاندارد تولید و عرضه می‌شدند، اما تا پایان امسال استانداردهای هزار قطعه خودرو مصوب خواهند داشت.وی ادامه داد: برای استانداردسازی قطعات، مقاومت‌هایی در صنعت وجود دارد و معمولا قطعه‌سازان همکاری نمی‌کنند و حتی در برخی موارد دست‌اندازهایی در مسیر به وجود می‌آورند، به ویژه مافیای قطعات وارداتی که تلاش دارند در مسیر استانداردسازی اختلال ایجاد کنند. این مقام مسوول ادامه داد: بعد از تصویب استانداردها در کمیته‌های فنی و ملی، عرضه این هزار قطعه صرفا با نشان استاندارد انجام خواهد شد تا مصرف‌کننده هم نسبت به ایمنی و کیفیت آنها اطمینان داشته باشد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر