آمریکای نیمه تعطیل؛ پیشروی طوفان

عکس:AFP

ناسا، مرکز تحقیقات فضایی آمریکا: افزایش شمار ابرطوفان‌های مخرب به دلیل گرمایش زمین و نتیجه مستقیم فعالیت انسانی است. با تغییر شیوه‌ زندگی انسانی می‌توان از ادامه این روند جلوگیری کرد، اما مسوولان و سیاستمداران باید در این باره «حقیقت» را به مردم بگویند. اَبَر طوفان سندی به سواحل شرقی آمریکا و کانادا رسید

گروه بین‌الملل- طوفان سندی پس از رسیدن به سواحل شرقی آمریکا ده‌ها کشته و مجروح به جا گذاشت. طوفان و بارش سنگین در دو نیروگاه اتمی آمریکا اختلال ایجاد کرده است. شرکت‌های هواپیمایی پروازهای خود به شهرهای شرقی آمریکا را لغو کرده‌اند.

به گزارش دویچه وله، بنا به آخرین گزارش‌های رسیده طوفان سندی تا بامداد روز سه‌شنبه (۳۰ اکتبر/۹ آبان) دست‌کم جان ۱۳ نفر را گرفت و شمار بیشتری را در آمریکا و کانادا مجروح کرد. ایالت‌های نیوجرسی، نیویورک، ویرجینیای غربی، پنسلوانیا و کنتیکت در آمریکا خبر از قربانیان جدید طوفان سندی داده‌اند.

در تورنتوی کانادا نیز یک زن در پی سقوط یک تابلوی تبلیغاتی کشته شد. حدود ۶ میلیون نفر در حال حاضر در مناطق طوفان‌زده محروم از برق هستند. تنها در محله منهتن نیویورک بیش از ۲۵۰ هزار خانوار فاقد برق هستند.

شرکت برق منطقه می‌گوید راه‌اندازی برق دست‌کم یک هفته به طول خواهد انجامید. بیمارستان دانشگاه نیویورک به علت قطع ژنراتور برق اضطراری خود مجبور به انتقال ۲۰۰ بیمار به کلینیک‌های دیگر شده است.

اختلال در کار نیروگاه‌های اتمی آمریکا

طوفان سندی باعث بالا آمدن آب در نیروگاه اتمی «اویستر کریک» در ایالت نیوجرسی شده است. این نیروگاه که قدیمی‌ترین نیروگاه اتمی آمریکا به شمار می‌آید پیش از رسیدن طوفان به سواحل شرقی برای تعمیرات از شبکه برق جدا شده بود.

به گزارش یورو نیوز، مایکل بلومبرگ، شهردار نیویورک، از شهروندان خواسته است تا پایان طوفان از ترک محل سکونت خود صرف نظر کنند و از خانه خارج نشوند.تاکنون زیان های طوفان سندی بین ده تا بیست میلیارد دلار ارزیابی شده است.

طوفان سندی دوشنبه به ایالات متحده رسید و پیش از آن در منطقه کارائیب باعث مرگ دست‌کم ۶۰ نفر شده بود.

این طوفان سرعتی تا ۱۴۰ کیلومتر در ساعت دارد. سازمان نظارت بر نیروگاه‌های اتمی آمریکا اعلام کرد که به علت «شرایط غیرعادی» در این نیروگاه «وضعیت خطر» درجه‌ دو (از چهار درجه‌ ممکن) اعلام شده است.

نیروگاه «اندین پوینت» در ۷۰ کیلومتری شمال شهر نیویورک نیز به علت مشکل با شبکه برق، مجبور به قطع فعالیت رآکتور خود شده است. شرکت مسوول این نیروگاه اعلام کرد که خاموشی این رآکتور خطری برای کارکنان و ساکنان منطقه نخواهد داشت.

مقامات آمریکایی تاکید کردند که هیچ‌یک از نیروگاه‌های اتمی این کشور در شرایط خطرناکی قرار ندارند و تا کنون وضعیت ایمنی آنان باثبات بوده است.

تخریب و هرج و مرج پیامد طوفان سندی

مرکز طوفان آمریکا برخورد سندی به سواحل شرقی این کشور را در عصر دوشنبه ساعت ۲۰ به وقت محلی اعلام کرده است. به دلیل آنکه طوفان سندی کمی از سرعت خود را از دست داده (۱۳۰ کیلومتر در ساعت) از درجه خطر آن نیز کاسته شده است.

ریزش باران‌شدید سبب هرج و مرج در مناطق طوفان‌زده شده است. شهر نیویورک با موجی به ارتفاع ۴ متر مواجه شده است. بسیاری از تونل‌های خیابانی و مترو را آب فرا گرفته است.

در مرکز مالی نیویورک در جنوب محله منهتن نیز آب دریا به خیابان‌ها رسیده است. در اثر سقوط یک جرثقیل بزرگ در پارک مرکزی شهر، پلیس مجبور به بستن خیابان‌های اطراف شده است.

بسیاری از پروازها به آمریکا از اروپا و دیگر کشورهای جهان متوقف شده است. اغلب پروازها از فرانکفورت آلمان در روز سه‌شنبه (۳۰ اکتبر) به سواحل شرقی آمریکا لغو شده است. مقصد این پروازها شهرهای نیویورک، واشنگتن، بوستون و فیلادلفیا بوده‌اند.

مرکز تحقیقات فضایی آمریکا، ناسا اعلام کرد که افزایش شمار ابرطوفان‌های مخرب به دلیل گرمایش زمین و نتیجه مستقیم فعالیت انسانی است. به گفته این مرکز علمی با تغییر شیوه‌ زندگی انسانی می‌توان از ادامه این روند جلوگیری کرد، اما مسوولان و سیاستمداران باید در این باره «حقیقت» را به مردم بگویند.

عکس: واشنگتن پست